Zdraví-AZ Vaše fórum o zdraví

Právě je čtv lis 21, 2024 11:11 pm

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 4 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Zpatlana omacka
PříspěvekNapsal: ned dub 01, 2012 6:40 pm 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: pon bře 05, 2012 8:31 am
Příspěvky: 47
Dnes jsem si vyrobil chutnou omacku, tak se s vami musim podelit \":)\" Nazval jsem ji "zpatlanou", jelikoz jsem do ni pridal sirnou patlanici.

Vzal jsem 33% smetanu, do ni nakrajel cibulku a nasekal nadrobno cerstvy kopr. Osolil a opepril. Nechal jsem ji povarit dokud nezmekla cibulka, pote jsem ji rozmixoval aby byla hustsi. Kdyz byla vlazna, odebral jsem si pro sebe do male misticky na porci, utrel do ni strouzek cesneku a nechal uplne dochladnout. Do studene omacky jsem primichal polevkovou lzici sirne patlaniny. Jako prilohu jsem si nakrajel na "knedliky" cerstvy kedluben a prelil ho omackou. Kdo ji maso, je k tomu vynikajici biftecek \":)\"

_________________
Ničeho nelitovat, to je počátek vší moudrosti. / Největší chyba, kterou v životě můžete udělat, je mít pořád strach, že nějakou uděláte. / Ať máš vždy vítr v zádech, slunce ve tváři a ať Tě tvůj osud zavane až ke hvězdám...


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Zpatlana omacka
PříspěvekNapsal: ned dub 01, 2012 10:18 pm 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: ned dub 26, 2009 7:59 pm
Příspěvky: 535
Niečo podobné robievam s kyslou pochúťkovou smotanou (Rajo), dúfam, že si Rajo zachová ešte dlho pôvodný recept. Je síce iba 14%-ná, ale s výsledokom som spokojná, pretože nie je taká ťažká ako 33% smotana. Túto kyslú smotanu používam ako základ aj pre domácu výrobu tatarky a "majonézy" do vianočného zemiakového šalátu.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Zpatlana omacka
PříspěvekNapsal: ned dub 01, 2012 11:12 pm 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: pon bře 05, 2012 8:31 am
Příspěvky: 47
Sybilla píše:
Niečo podobné robievam s kyslou pochúťkovou smotanou (Rajo), dúfam, že si Rajo zachová ešte dlho pôvodný recept. Je síce iba 14%-ná, ale s výsledokom som spokojná, pretože nie je taká ťažká ako 33% smotana. Túto kyslú smotanu používam ako základ aj pre domácu výrobu tatarky a "majonézy" do vianočného zemiakového šalátu.

Tak docetl jsem se, ze 33% smetana neni tak zavadna jako mleko a je to vlastne uz tuk, proto jsem ji pouzil. Ne proto, ze bych mel chut na nejakou "bohatou" omacku \":lol:\"

_________________
Ničeho nelitovat, to je počátek vší moudrosti. / Největší chyba, kterou v životě můžete udělat, je mít pořád strach, že nějakou uděláte. / Ať máš vždy vítr v zádech, slunce ve tváři a ať Tě tvůj osud zavane až ke hvězdám...


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Zpatlana omacka
PříspěvekNapsal: úte dub 03, 2012 10:38 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28398
Bydliště: Poděbrady
Bones píše:
Tak docetl jsem se, ze 33% smetana neni tak zavadna jako mleko a je to vlastne uz tuk, proto jsem ji pouzil. Ne proto, ze bych mel chut na nejakou "bohatou" omacku \":lol:\"

To je pravda, jde již prakticky o tuk.


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 4 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz