RaDu píše:
Nezkoumejte stále váhu, zkoumejte své zdraví, to je jediné zajímavé, vše ostatní je nepodstatné.
Nesúhlasím.... Lebo zdravý nebude ani "vychtrlec", a ani "tučko"...
Je dôležité skúmať váhu, najmä ak jej nosnú časť (okrem kostí a orgánov) tvorí svalstvo.
Svaly sú dôležité aj PRE SRDCE a krvný obeh.
Treba nájsť "zlatý stred", napríklad 3 krát týždenne celé telo precvičiť v posilňovni, a skonzumovať dostatok bielkovín (ideálne 1,3 - 1,5g na kg telesnej váhy). Pri malom príjme bielkovín (niektorí tu konzumujú denne aj menej než 40g bieklovín...) svaly porastú len trošku.
Zdravie mám v tomto období najlepšie za svoj život. Doslova.
Ľudia, pozrite sa na svalnaté opice, ktoré vkuse prirovnávate k ľuďom... Oni majú také svaly hlavne z rastlinnej stravy - jasný dôkaz, že ich tráviaca sústava a potreby organizmu SÚ INÉ, než u človeka...
Človek má byť svalnatý (primerane)... a strava, ktorou sa tá svalnatosť nedá dosiahnuť, je NE-DO-STA-ČU-JÚ-CA.
Mám "najradšej" tých, čo sú tenučký ako prútik, a tvrdia, že "idem si zacvičiť, nech pekne vyrýsujem svaly...ja nechcem objem...".... čo chce "špilka" rysovať ? ... Stačilo, keby ten konkrétny človek zvýšil KCAL a bielkoviny, a hneď by po nejakej dobe prišli svaly... a aj tá "chudá tvár" by už nebola taká "vychudnutá", oči by tak netrčali (ak nie sú vpadnuté - vtedy to často vyzerá ešte horšie...teda nezdravšie...)...
Budete jesť dostatok kvalitných KCAL a kvalitných bielkovín, budete mať "mäso", budete mať dobrý zadok (ak ho budete cvičiť napr. pri drepoch a podobne...), hrudík, chrbát, paže, nohy (samozrejme, cvičenie tomu dopomôže, bez neho to nečakajte)... Budete vyzerať tak, ako človek má vyzerať - budete mať atletickú postavu... Ale nie "atletickú postavu" maratónca, ktorý má obvod paže 32cm....
Každé zviera je "vypracované".... ale vitariáni (ovocie, zelenina, trochu orechov, trochu kefíru) sú podvýživení. Nutrične.
Je to proste tak, oči neoklamete... SAMOZREJME, aj "všežravci", či ľudia na tej strave akú konzumujem ja... keď necvičia, tiež nebudú svalnatí, ale - ALE budú mať aj tak viac svaloviny, než necvičiaci vitariáni, či vegáni, ktorý konzumujú málo KCAL a málo bielkovín...
Ja som tiež taký bol, a počul som často (aj z "druhej ruky", aj keď som "nastavil uši"...) niečo v štýle : "Hmmm...keby nebol taký chudý...hmmm" ... - Dotyčná myslela samozrejme toto : "Hmmm...keby mal viac svalov.... zadok, ruky, hrudník, chrbát, nohy...a nie len špilky a "žiadne mäso" na tele...."
Všimnite si, ako sa ženám páčia športovci... s atletickými postavami, s primarenými objemami.... PÁČI SA IM TO, lebo to tak zariadila príroda... totiž, MUŽ TAK MÁ VYZERAŤ.
Ja som EKTOMORF, ale dokázal som zmeniť svoj samotyp, a tak sa približujem ku EZOMORF-ovi...
Ezomorf je totiž "zlatý stred", myslím, že takto by mal vyzerať človek - s možno nejakými 180cm, a atletickou svalnatou postavou (možno 75 - 80kg na tú výšku)
Mám toľko tuku, koľko mám mať (tehličky mi stále pekne vidno, aj iné svaly, a tuk mi nikde netrčí...). To sa ženám páči... A to sa páči aj telu, lebo svalstvo je potrebné... nie len pre zdvíhanie váh či ťažkú prácu, nie len pre pohľad, ale aj PRE ZDRAVIE krvného obehu.
A to bez bielkovín a dostatočného množstva KCAL proste nejde...
A ako vidíte z môjho príkladu - nemusíte jesť každú chvíľu.... Mne stačí 3 krát denne + doplnok proteín v prášku (bez príchutí a farbív), ktorý síce nie je extra ideálny, ale - načo robím detoxikácie ? ...
dieta