Jindra píše:
Velmi nerad (protože mám česnek rád), ale ocituji tu kousek z knížky "Co vám doktoři neřeknou", autor H. Wandmaker: "Každodenně jsi zahrnován údaji o užitečnosti česneku a rybích olejů. Výrobci těchto prostředků tě však nikdy neinformují, jak bys měl žít, abys zůstal zdravý, protože jinak by nic neprodali. Řekl ti už někdo, že česnek obsahuje koncentrované jedy, hořčičný olej a alicin? Jak to, že se tento pronikavý zápach tak rychle dostává ven z pórů pokožky? Naše tělo tyto jedy musí okamžitě zneškodnit! Česnek, cibule a rybí oleje jsou koncentrovanými jedy a tvé zdraví ohrožují! Tak vypadá pravda! Zkus jednou jako monojídlo sníst půl kila česneku! Poznáš, jaká exploze v těle nastane! Máš konzumovat pouze takovou čerstvou syrovou stravu, kterou sám od sebe jíš rád. Musí také dobře vypadat a vonět. Jak příjemně voní česnek? Nenechej se proto obalamutit reklamou a šetři své peníze."
Ach jo. Česnek, cibule, obojí skvělá příloha salátů. A když už jsme u toho, tak taky křen... Jardo, co jste o tom četl na rozdíl ode mne Vy...? Jak to soudíte? Děkuji.
Já jím česnek, cibuli, pálivé papriky, křen, zázvor, skořici, kurkumu a další jedy, kromě toho rybího oleje, který skutečně jedovatý je, celý život v takových dávkách, že by po tom chcípnul i kůň a stále nejsem ani mrtvý, ani nemocný, tak mi na tom něco nesedí. Navíc mi to vyloženě voní a náramně chutná, takže podle vyjádření toho pána, to vyloženě jíst můžu. Půl kila česneku jsem nezkoušel, to je asi opravdu hovadina, ale možná kdyby ten pán snědl 2 kila tučného vepřového, tak se asi taky pozvrací, nebo pokálí, čili já v tom logiku nevidím a pokud zvážím, že většina těchto nezdravých a život ohrožujících potravin umí ve velkých dávkách zlikvidovat i rakovinu, tak to tučné vepřové opravdu neumí, to ji umí naopak vyvolat. Závěr si snad již uděláte sám a můj názor je všeho s mírou a česneku raději trochu víc.