Xion píše:
Hadzes to do jedneho vreca, ale je to uplne ina vec. Ja vidim rozdiel medzi utrhnutym jablkom a utrhnutym kusom masa z ktoreho tryska krv. Nieje to to iste. Takisto vidim rozdiel medzi nasadenym ovocnym sadom, a utlacenym chorym zoslabnutym dobytkom nahnanym v ohrade. Staci sa pozriet do tych oci! A duch vo mne vola... toto nie! Hoci je pravda, ze aj niektori pestovatelia ovocnych stromov by si zasluzili klepnut po prstoch.
Xion : Vadí ti krv ? Mne nie. Utrpenie zvierat mi vadí, to áno. Bio býčkovia ale určite netrpia. Do dňa porážky.
Teraz seriózna otázka : Prekáža ti krv ? Keď má napríklad žena svoje dni... zdvíha sa ti žalúdok keby si ju mal takto vidieť a cítiť ? Lebo ak áno, tak je to neuróza. Ak to tak nie je, tak fajn.
Na večeru som mal na malé kúsky nakrájané bio hovädzie varené vo vode s himalájskou soľou, polkou bobkového listu a pár guličkami nového korenia... Potom som to oddelil do iného hrnca (a v prvom nechal vývar so zbytkom mäsa), prilial trochu vývaru, 130g slaniny (na jednu porciu mäsa - to je moja príloha), a lyžičku horčice...Povaril ďalších 10 minút.... LA-HO-DA, ktorá mi nerobí žiadne problémy s trávením, a ktorá mi dáva energiu a silu. Proste, keby som mal namiesto toho večerať banány či iné ovocie, tak... by som bol nespokojný a nespokojný... a trpel by som.
Neverím tomu, že si niekto môže tak pochutnávať na banánoch, kiwi, čerešniach, jablkách, hruškách... ako na kvalitnom a dobre urobenom mäsku so slaninkou a korením... Ja by som sa ošalil, keby som vkuse jedol len sladké či kyslé ovocie, a zapíjal to horkou, či vitamínom C "prisladenou" (lebo horká + vit.C = sladká) zeleninovou šťavou, alebo chrúmal nastrúkaný zeler, ktorý je hnusný, a nie a nie ho pochrúmať... ani "posedenie" s kešu orechami, alebo mandľami by to nezachránilo. I keď musím priznať, že tie by mi na tom "menu" chutili najviac.... No i keď píšem čo píšem, jablkovú šťavu so škoricou a vit. C si rád doprajem - a ešte radšej, ako mrkvovú so zelerom a červenou repou + vit.C. To preto, lebo jablková mi chutí viac, a aj preto, že je s ňou menej práce (príprava + čistenie)... Viem ale, že vhodnejšia z hľadiska prečistenia by bola asi tá zeleninová. I keď - potom by mi mohli "údajne chýbať" ovocné kyseliny... Tak to striedam....
dieta