rici06 píše:
Dobrý den, již 5 týdnů držím protikvasinkovou dietu a hlídám si PH. Kromě sirné patlaniny k snídani a tvrdých sýrů které dávám do zeleninového salátu k večeři, bych řekl, že jím zeleninu až na vyjímky ze skupiny 0 a 1.
Střeva jsem si vyčistil tak ja je to zde napsáno. Dutiny čistím každý den. Poslední dva týdny provádím očistu žaludku. (Frekvence zhruba obden). Před týdnem jsem začal s odčervovací kůrou. Tzn. užívám hřebíček, pelyněk a Lugolův roztok. Jinak už 5 týdnů užívám lichořeřišnici 3x denně a lékořici 2x denně. Ca týden používám sladík misto xilitolu.Ca týden jím 100g slunečnicových semínek denně. Zhruba před týdnem jsem začal mít problémy s Ph. Přes den se pohybuji kolem 7. Dříve jsem se dostal s Ph i na 8. Je možné, aby odčerovací kůra měla negativní vliv na Ph? Prosím poraďte jak můžu zvednou Ph (vypití štávy ze 2 citronů nepomáhá). Taktéž nepomahá když jednou až dvakrát denně vypiji ve vodě ca 1,5g solí (jedlá soda + chlorid draselný). Případně pokud vidite že někde dělám chybu tak budu vděčen za upozornění.
Nízké Ph je častým a nevítaným společníkem protikvasinkové diety. Často je nemožné jej udržet v rozumné hladině i při konzumaci vysoce zásadité zeleniny.
Mě se hodně osvědčilo:
ráno lžička hořčíku a draslíku, ph z hodnoty 5,5 dostane na 7
přes den velké množství čaje bancha (cca litr) jednorázové vypítí několika šálků zvýší ph o hodnotu 0,5 - 1
večer citronáda ze dvou citronů a xylitolu, funguje podobně jako čaj bancha, možná o trochu méně
Pokud to doplníte zásaditou stravou se zaměřením na listovou zeleninu tak je možné i při tvrdé protikvasikové kterou jsem držel několik měsíců, držet ph lehce nad 7. Stačil mi však den bez těchto "pomůcek" a i po zeleném salátu jsem se nedostal nad 6