Zdraví-AZ Vaše fórum o zdraví

Právě je pát lis 22, 2024 12:39 pm

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 488 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20 ... 33  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Kefírová houba
PříspěvekNapsal: pát dub 06, 2012 5:16 pm 
Offline

Registrován: pát dub 06, 2012 12:38 pm
Příspěvky: 76
Bydliště: Košice SR
dostala som darom TH, kefir je chutný, len tá hubka je malá ako mak a mam ich asi 15 kúskov a spracuju mi liter mlieka za 24 hod. Je to naozaj TH?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Kefírová houba
PříspěvekNapsal: pát dub 06, 2012 6:18 pm 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: pon srp 22, 2011 2:03 pm
Příspěvky: 741
Bydliště: Praha 12 – Kamýk
Renka píše:
dostala som darom TH, kefir je chutný, len tá hubka je malá ako mak a mam ich asi 15 kúskov a spracuju mi liter mlieka za 24 hod. Je to naozaj TH?

Pokud to z mléka udělá kefír, tak to nic jinýho nebude. Nějak mi ale nesedí počty. Patnáct malých zrníček houby nemůže za den stihnout zpracovat litr mlíka. To piješ spíš mlíko s lehkou příchutí kefíru, spoustou laktózy a ne moc velkým množstvím laktobacilů. Když je mlíko dostatečně zpracovaný, tak se v něm viditelně začne oddělovat syrovátka od hustýho zbytku.

_________________
vše o šankaprakšaláně ● tabulka zdravých potravin: download / online / kompletní sakulova
Používejte MOZEK a nevěřte každý blbosti na Internetu!


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Kefírová houba
PříspěvekNapsal: sob dub 07, 2012 2:12 pm 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: pon črc 06, 2009 6:56 pm
Příspěvky: 445
Xeelee píše:
Pokud to z mléka udělá kefír, tak to nic jinýho nebude. Nějak mi ale nesedí počty. Patnáct malých zrníček houby nemůže za den stihnout zpracovat litr mlíka. To piješ spíš mlíko s lehkou příchutí kefíru, spoustou laktózy a ne moc velkým množstvím laktobacilů. Když je mlíko dostatečně zpracovaný, tak se v něm viditelně začne oddělovat syrovátka od hustýho zbytku.

Dost záleží na teplotě a mléku. Mě kupříkladu chrchlík ø2 cm udělá 0,5 litru za den hravě a je hustý jak marmeláda...


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Kefírová houba
PříspěvekNapsal: sob dub 07, 2012 10:47 pm 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: ned srp 08, 2010 9:24 am
Příspěvky: 133
Bydliště: Slovensko Nitriansky kraj
Ja pridávam do kefíru čerstvo rozomleté lanove semená, asi tak 2 vrchovaté lyžice na 0,5l kefíru.
Dáva kefíru taku orieškovu príchuť a okrem toho su tam aj nejake omega3, vyskúšajte je to velmi chutné.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Kefírová houba
PříspěvekNapsal: ned dub 08, 2012 5:32 pm 
Offline

Registrován: ned led 16, 2011 12:30 am
Příspěvky: 165
TIBI 163g, zrna průměr 1cm, >20°C => plně zpracuje 1L mléka za 12hod. \":)\"


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Kefírová houba
PříspěvekNapsal: ned dub 08, 2012 6:29 pm 
Offline

Registrován: úte dub 26, 2011 8:57 pm
Příspěvky: 560
stevo69 píše:
Ja pridávam do kefíru čerstvo rozomleté lanove semená, asi tak 2 vrchovaté lyžice na 0,5l kefíru.
Dáva kefíru taku orieškovu príchuť a okrem toho su tam aj nejake omega3, vyskúšajte je to velmi chutné.

už do hotového?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Kefírová houba
PříspěvekNapsal: pon dub 09, 2012 8:22 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28398
Bydliště: Poděbrady
mkatka píše:
Dobrý den, několikrát se mi stalo, že jsem na kefír v lednici zapomněla, až se na povrchu udělala taková hustá krusta matné barvy. Stalo se to někomu? Byla to už plíseň? Jsou pak houbičky znehodnocené? Či se dá kefír i tak dokonce vypít? Díky

Tak pokud nejde přímo o plíseň, ničemu by to vadit nemělo, ale chuťově to asi nebude nic moc, on kefír stále kejsne a pak je kyselý jak šťovík.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Kefírová houba
PříspěvekNapsal: pon dub 09, 2012 8:25 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28398
Bydliště: Poděbrady
mkatka píše:
Plus ještě jak nejlépe dát houbu "k ledu", když si chceme dát od kefíru pauzu? Díky

Pár postupů je na netu popsáno, nicméně pokud vím, tak je lepší ji pěstovat trvale, nebo si dělat jogurt, což se přerušovat dá a vyjde to nastejno.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Kefírová houba
PříspěvekNapsal: pon dub 09, 2012 8:28 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28398
Bydliště: Poděbrady
Renka píše:
dostala som darom TH, kefir je chutný, len tá hubka je malá ako mak a mam ich asi 15 kúskov a spracuju mi liter mlieka za 24 hod. Je to naozaj TH?

Jak píše správně člen Host, dost záleží na teplotě, pak i malé množství houby udělá kvalitní kefír.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Kefírová houba
PříspěvekNapsal: stř dub 11, 2012 7:23 am 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: ned srp 08, 2010 9:24 am
Příspěvky: 133
Bydliště: Slovensko Nitriansky kraj
ovekyska píše:
už do hotového?

Ano do hotoveho, scedim primiešam lanove semienka a pijem


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Kefírová houba
PříspěvekNapsal: stř dub 11, 2012 7:25 am 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: ned srp 08, 2010 9:24 am
Příspěvky: 133
Bydliště: Slovensko Nitriansky kraj
Moze sa piť kefir non-stop alebo po určitom čase treba dať prestávku.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Kefírová houba
PříspěvekNapsal: stř dub 11, 2012 1:32 pm 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: stř led 18, 2012 2:56 pm
Příspěvky: 279
stevo69 píše:
Moze sa piť kefir non-stop alebo po určitom čase treba dať prestávku.

Četla jsem názor, že po 20ti dnech se má udělat 10ti denní přestávka, ale já ho piji bez přestávky \":)\"...


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Kefírová houba
PříspěvekNapsal: stř dub 11, 2012 3:03 pm 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: úte črc 21, 2009 7:32 am
Příspěvky: 486
Bydliště: Nové Město na Moravě
mkatka píše:
Dobrý den, několikrát se mi stalo, že jsem na kefír v lednici zapomněla, až se na povrchu udělala taková hustá krusta matné barvy. Stalo se to někomu? Byla to už plíseň? Jsou pak houbičky znehodnocené? Či se dá kefír i tak dokonce vypít? Díky

Ano, to se mi také stává (vlastně asi jen když na týden "zmizíme" na dovolenou) a věřte nevěřte, pokaždé mám skoro radost, protože ta krusta mi tuze chutná. Ne není to plíseň, je to produkt mléčného kvašení, velmi chutný i zdravý, houbičce neškodí a kefír klidně vypiji též.
Už jsem tu krustu dlouho neměl, děláte mi svým dotazem chutě \":wink:\"


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Kefírová houba
PříspěvekNapsal: pát dub 13, 2012 10:13 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28398
Bydliště: Poděbrady
stevo69 píše:
Moze sa piť kefir non-stop alebo po určitom čase treba dať prestávku.

Přestávka nezaškodí, nicméně nutná není, dá se pít prakticky stále.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Kefírová houba
PříspěvekNapsal: ned dub 29, 2012 6:15 pm 
Offline

Registrován: stř srp 17, 2011 5:02 pm
Příspěvky: 124
dobry den pane Jardo, setkal jste se už s tím aby člověk mněl alergii(zahleňování) na sirovatku z kefíru(zkoušel jsem i kozí mléka), ale přitom obyčejné mléko problem nedělá. Dá se to nak eliminovat?


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 488 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20 ... 33  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz