Chci se s vámi podělit o výsledky mé 1. a 2. očisty jater. Protože při první jsem ještě neměla Epsomskou sůl, začala jsem s očistou dle Cingroše (mezi 19. a 20. hod. každých 15 minut 3 lžíce oleje a 3 lžíce citronové štávy - celkem 2 dcl) dle 17.3.2012. Druhý den jsem si udělala klistýr s výsledkem - cca 22 kamenů a pár menších, které na fotu nejsou. Je to první fotka a největší má 2 cm.
Druhý pokus 6.4.2012 jsem provedla již s Epsomskou solí přesně podle návodu. Musím přiznat, že mi vůbec nevadilo nejíst a mít hlad, ale byla jsem celkem nervózní a také se trochu obávala z chuti té soli. První dávku jsem se snažila vypít najednou, ale musela jsem asi třikrát, protože se mi trochu vracela. Protože nemám javorový sirup, lízla jsem si medu, aby tu chut zrušila. I ve 20 hodin jsem ji do sebe nějak vpravila. Měřila jsem ph moči a myslím odpoledne byla krásně 6,8. Po vypití oleje se štávou jsem si hned lehla a nahřívala játra. Cítila jsem ve střevech pohyby a kručení jako bych poslouchala v bazénu kde se koupou děti
. Lehce mě bolela hlava. Usnula jsem a probudila se v šest na další dávku soli. 6:30 přišel první průjem, druhý v 7, oba bez kamenů, v 8 hodin Espomka a opět za půl hodiny průjem s 1.kameny, poté v další čtvrhodině další průjmy s dalšími kameny. Jazyk jsem měla ráno celý velmi bíle povleklý, takže jsem seškrábala co šlo lžičkou. Ve 12:45 těsně po rýži přišel další průjem, bez kamenů, ve 13:15 jsem udělala klistýr, kde ještě pár kamínků bylo. Výběr (nevybírala jsem vše) je na 2. fotce.
Chtěla jsem porovnat oba dva postupy (Cingroš vs. "Zajíček"), pokud to ovšem lze z hlediska toho, že první kůra možná vzala velké sajrajty z jater. Z první kůry vyšlo méně, ale zato velkých kamenů, při 2. kůře vyšlo mnohonásobně víc, ale mnohonásobně menších kamenů. Je pro to nějaké vysvětlení? Celkově mi byla Cingrošova "metoda" příjemnější kvůli espomské soli,která mi opravdu dělala potíže a vzpomenu-li si, trochu mě to nažene
Jinak jsem ale ráda, že jsem to provedla a jsem na sebe hrdá
, pokračovat určitě budu dále...
Ono prakticky není co vysvětlovat, ani srovnávat, protože závisí na tolika proměnlivých faktorech, že bych to nezkoumal. Dělejte to dle postupu, který vám více vyhovuje, ale hlavně to dělejte, protože ať se vyloučí cokoliv, je to dobře.