sakul píše:
V podstatě se dieta do jisté míry shoduje s tím co tu propaguješ, sacharidy doplníš zeleninou, myslím, že v tvém případě by jí měly být hromady a měla by aspoň částečně nahradit slaniny, sýry, bůčky apod.
Asi sme sa nepochopili - stále vidíš moju stravu ako niečo neskutočne nezdravé (si na omyle - candidu logicky nemám z potravín, ktoré prakticky neogsahujú sacharidy...), a tak mi odporúčaš nahradiť určité množstvo slaniny, vajec, mäsa (bôčik nejem, neviem zohnať kvalitný...a syr jem len kohí - ber to "v potaz", lebo pasterizované kravské sú o niečom absolútne inom, ako nepasterizovaný kozí - ale ty si to očividne rád hodil "do jedného vreca"...) zeleninou, a podľa teba "kvantom zeleniny" (stále nesmie presiahnuť 30-40g sacharidov - v ideálnom prípade - tak o akom kvante hovoríš ? ...), lebo si myslíš, že som zanesený odpadom z tukov (kardinálny omyl).
"Čiastočne nahradiť slaninu, syr, bôčik, ghí, mäso" ... to znamená o tretinu ? Takže spomínaných 300g tukov, z ktorých schudnem, lebo je to pre mňa málo ? ... Vidíš, snažil si sa mi poradiť v celom príspevku, ale... poradil si len v prvej časti príspevku, a to tak, aby som si dal urobiť rozbor krve, či mám candidu na 100%, nie len na 90%.
Popravde, neviem ako budem reagovať na znížené množstvo sacharidov, a na vynechanie hrachu či šošovice (ktoré u mňa tvorili každý deň jedlo jedlo z troch, s prílohou slanina, Ghí, alebo masť), horčice, kečupu (trošku som si dával každý deň...), mrkvovej šťavy (nahradím šťavou z listovej zeleniny, samozrejme v menšom množstve, tak 2dcl). Ale DÚFAM, že na to zareagujem super, a že sa vyliečim z Candidy.
Chcem sa opýtať : Je nutné kúpiť si probiotiká a tráviace enzými ? .... TOTIŽ VEĽMI SA MI DO TOHO NECHCE, nakoľko chcem tie probiotiká radšej z nepasterizovanej bryndze (malá lyžička (možno 8g) pred každým jedlom, a .... CHCEM ZISTIŤ, ČI MI PROTIKVASINKOVÁ DIÉTA SAMA O SEBE zlepší trávenie (nafúknuté brucho...ale plynatosť malá, prevláda grganie).
AK BY SOM SÚĆASNE ZARADIL DO PROTIKVASINKOVEJ DIÉTY AJ LAKTOBACILI V TABLETKÁCH A ENZÝMI V TABLETKÁCH, tak by som nevedel, či mi pomohla pri trávení (ako vedľajšom, či hlavnom ... dôvode zaradenia protikvasinkovej diéty..) práve PROTIKVASINKOVÁ DIÉTA, alebo tie enzými....
RADŠEJ VEDIEŤ ČO POMOHLO, ako nevedieť čo pomohlo (i keď pomohlo)... Lebo dávať mesačne nejakých 40-50€ len na tráviace enzými + laktobacily v tabletkách... sa mi NECHCE, A TO AJ Z FINANČNÉHO HĽADISKA, ale hlavne z toho hľadiska, že by som sa cítil závislý od toboliek, a bol smutný z toho, že môj žalúdok by bez nich tak dobre nefungoval....A to by bola tragédia. TAKTO BY TOTIŽ NEMALO VYZERAŽ VYLIEČENIE ... Lebo VYLIEĆENIE SA NEROVNÁ ZÁVISLOSTI NA TRÁVIACICH ENZÝMOCH z toboliek...
dieta