Andrea 81 píše:
Zdravím Vás,
tak abych pravdu napsala, díl o hydrataci jsem nějak minula, takže jsem ho vůbec nečetla. Ale už je vše napraveno. Maso se budu snažit vyřadit úplně a zkusím to i na manžela, třeba po pojídání zeleniny a ovoce neumře hlady...
Nové jídlo koušu poctivě a také u toho sedím tak 40-45min. Takže když vydržím, tyto stavy by měly pominout.
Poradíte mi prosím ještě, které ovoce a zeleninu nejlépe zařadit pro poruchu mé štítné žlázy? Zatím si na salát sypu vločky Nori. Děkuji, s pozdravem Andrea Kubjátová
Jak na tom bude manžel to nevím, ale já tento režim dodržuji velice dlouho a na umření hladem to zatím nevypadá. Maso nejím minimálně 25 let a pouze kompenzuji případný nedostatek vitamínu B12, pomocí syrových vajíček, pangaminu a mořských řas.
Pomalé žvýkání je základem pro dobré trávení a u ořechů to platí dvojnásob. Nepíšete nic o stavu stolice, ale úpravu a stabilizaci stavu bych očekával, tak za 14 dní, až jeden měsíc, což je doba nutná k navyknutí organizmu na novou stravu.
U onemocnění štítné žlázy, nikde neuvádíte o jakou dysfunkci se jedná a pak je obtížné Vám účinně poradit. Může se jednat o hypofunkci štítné žlázy = snížená funkce, nebo hyperfunkci štítné žlázy = zvýšená funkce. Každá dysfunkce vyžaduje jiný postup, ale obecně lze postupovat takto. Prevence zhoršování onemocnění štítné žlázy spočívá v pročišťování celého organismu. Pokud je organismus zanesen, jsou v něm pomnoženy kvasinky, plísně, bakterie a viry, štítná žláza je nadměrně zatěžována a může snadno onemocnět. Velký význam má odstranění infekčních ložisek i ze sleziny, která energeticky souvisí se štítnou žlázou. Velice důležitá je detoxikace celého organismu a odstranění příčiny, jenž poruchu funkce štítné žlázy vyvolala, zpravidla plísně a kvasinky v organismu. Zde se opět dostáváme do bludného kruhu a vidíte naprostou nezbytnost pravidelné očisty střeva a dalších orgánů. Je třeba si také uvědomit, že pokud kombinujete přírodní a klasické způsoby léčby, musíte se vždy radit se svým endokrinologem, aby byly včas upravovány dávky klasických léků. Vysoká dávka podávaných hormonů může zvýšit riziko nebezpečí osteoporózy (řídnutí kostí) a srdeční arytmie a poddávkování zase zvyšuje krevní tlak a hladinu cholesterolu. Obecně je na léčbu těchto potíží velice dobrá kůra pomocí zelených produktů přírody, jako vojtěška, jetel, mladý ječmen, chlorela, přičemž rozhodně vítězí přírodní šťávy, před produkty lékáren, ale nyní v zimě to holt bez potravních doplňků asi nepůjde. Stav štítné žlázy závisí na dodávce jódu do organizmu a rozhodně je vhodné dodat jód organický z produktů přírody.
Pro zajímavost uvádím přírodní zdroje jódu:
Byliny:
kořen kostivalu lékařského, chaluha bublinatá, semena lnu, třezalka tečkovaná, jitrocel kopinatý, fazolové lusky, řebříček obecný, šalvěj lékařská, lišejník islandský, routa vonná, česnek, cibule, bazalka
Ovoce a zelenina:
višně, maliny, citróny, rybíz, rajčata, červené jeřabiny, zelná šťáva
Mořské produkty:
mořské řasy