Zdraví-AZ Vaše fórum o zdraví

Právě je pát zář 27, 2024 11:32 am

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 168 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Ovocie a zelenina vseobecne
PříspěvekNapsal: sob dub 14, 2012 12:25 pm 
Offline

Registrován: sob říj 15, 2011 6:06 pm
Příspěvky: 60
tak jsem vyčetl, že čerstvého zázvoru není vhodné jíst víc než 4 gr. denně, ale dotyčná tiskovina neuvádí proč. nevíte o tom někdo něco ?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Ovocie a zelenina vseobecne
PříspěvekNapsal: pon dub 16, 2012 12:29 pm 
Offline

Registrován: stř črc 14, 2010 4:02 pm
Příspěvky: 113
Myslím, že je to kvůli ledvinám! \":D\"


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Ovocie a zelenina vseobecne
PříspěvekNapsal: pát dub 20, 2012 9:51 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28370
Bydliště: Poděbrady
cestin píše:
tak jsem vyčetl, že čerstvého zázvoru není vhodné jíst víc než 4 gr. denně, ale dotyčná tiskovina neuvádí proč. nevíte o tom někdo něco ?

Velké dávky koření vždy nějak škodí, většinou se tedy dají brát spíše nárazově, ale ne trvale a je vhodné koření střídat.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Ovocie a zelenina vseobecne
PříspěvekNapsal: pon pro 02, 2013 8:25 pm 
Offline

Registrován: sob dub 30, 2011 3:08 pm
Příspěvky: 273
Narazil jsem na názor,že mrkev by se vůbec neměla kombinovat s ovocem.
MRKEV není ideální potravina a je těžce stravitelná.POZOR ale na tu mrkev i při odšťavňování. Při pravidelném používání dělá problém…zatěžuje. Takže, jakmile se objeví žlutavé “mrkvové” zabarvení, není to dobré.Je to kvůli “cukrům” které obsahuje, protože je extrémně přešlechtěná a zatěžuje organismus, obvzláště pokud se kozumuje pravidelně…a většinou mrkev lidé konzumují ve formě šťávy, což znamená, že mrkve snědí více, než kdyby ji měli chroupat celou.Pokud se něco zabarvuje na kůži, pak to znamená, že to dotyčné orgány zatěžuje, nedokáží to zpracovat a tak jim pomůže další vylučovací orgán a tím je kůže.Bohužel, MRKEV je levná a tak mají lidé tendenci ji jíst ve větším množství.
Proto…POZOR NA PRAVIDELNOU KONZUMACI MRKVE A HLAVNĚ MRKVOVÉ ŠŤÁVY!
Tuto informaci poskytuje a zdůrazňuje i David Wolfe a to ve svých vzdělávacích kurzech…

_________________
Pokud nejsi připraven změnit svůj život,není ti pomoci.
HIPPOKRATES(460-377 PŘ.KR.)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Ovocie a zelenina vseobecne
PříspěvekNapsal: pon pro 02, 2013 8:47 pm 
Offline

Registrován: pon čer 10, 2013 2:26 pm
Příspěvky: 964
RaDu píše:
Narazil jsem na názor,že mrkev by se vůbec neměla kombinovat s ovocem.
MRKEV není ideální potravina a je těžce stravitelná.POZOR ale na tu mrkev i při odšťavňování. Při pravidelném používání dělá problém…zatěžuje. Takže, jakmile se objeví žlutavé “mrkvové” zabarvení, není to dobré.Je to kvůli “cukrům” které obsahuje, protože je extrémně přešlechtěná a zatěžuje organismus, obvzláště pokud se kozumuje pravidelně…a většinou mrkev lidé konzumují ve formě šťávy, což znamená, že mrkve snědí více, než kdyby ji měli chroupat celou.Pokud se něco zabarvuje na kůži, pak to znamená, že to dotyčné orgány zatěžuje, nedokáží to zpracovat a tak jim pomůže další vylučovací orgán a tím je kůže.Bohužel, MRKEV je levná a tak mají lidé tendenci ji jíst ve větším množství.
Proto…POZOR NA PRAVIDELNOU KONZUMACI MRKVE A HLAVNĚ MRKVOVÉ ŠŤÁVY!
Tuto informaci poskytuje a zdůrazňuje i David Wolfe a to ve svých vzdělávacích kurzech…

Někteří lidé si myslí, že toto vše je naprostá kravina. Já mezi takové lidi patřím.
Až budete skutečně nemocný, třeba dlouhodobě, nebo budete mít akutní stav, který vám nedovolí jíst vůbec nic a po nějaké době jen velmi omezené množství velmi omezeného souboru potravin, budete mrkvi blahořečit.
Pokud jste někde něco četl o možnosti se předávkovat vitaminem A, kteréhožto vysoké dávky jsou škodlivé (dokonce karcinogenní), uklidněte se. Z mrkve to fakt nedostanete.
Pokud jste se ale chtěl vykecat na téma popření mýtů, pak vám jeden dodám. Mrkev je prý nějak dobrá na oči. Hmmm, neexistuje jediný seriosní výzkum, který by takovou korelaci našel.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Ovocie a zelenina vseobecne
PříspěvekNapsal: stř pro 04, 2013 10:38 am 
Offline

Registrován: úte led 08, 2013 8:52 pm
Příspěvky: 292
martina72 píše:
Někteří lidé si myslí, že toto vše je naprostá kravina. Já mezi takové lidi patřím.
Až budete skutečně nemocný, třeba dlouhodobě, nebo budete mít akutní stav, který vám nedovolí jíst vůbec nic a po nějaké době jen velmi omezené množství velmi omezeného souboru potravin, budete mrkvi blahořečit.
Pokud jste někde něco četl o možnosti se předávkovat vitaminem A, kteréhožto vysoké dávky jsou škodlivé (dokonce karcinogenní), uklidněte se. Z mrkve to fakt nedostanete.
Pokud jste se ale chtěl vykecat na téma popření mýtů, pak vám jeden dodám. Mrkev je prý nějak dobrá na oči. Hmmm, neexistuje jediný seriosní výzkum, který by takovou korelaci našel.

Mrkev je těžce stravitelná jako většina syrové zeleniny.
To zabarvení kůže je beta carotenem, stejný zabarvení by bylo i kdyby ho bral člověk v tabletách.
Dřív se myslelo že je dobrá na oči, už se ví že ne. Jako hromada jiných omylů ve výživě, jako třeba špenát a železo, nezdravost vajec, atd....


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Ovocie a zelenina vseobecne
PříspěvekNapsal: čtv pro 05, 2013 9:46 am 
Offline

Registrován: ned říj 02, 2011 6:10 pm
Příspěvky: 1085
Bydliště: Praha
[quote="Kachně":14c9dtex][quote="martina72":14c9dtex]Někteří lidé si myslí, že toto vše je naprostá kravina. Já mezi takové lidi patřím.
Až budete skutečně nemocný, třeba dlouhodobě, nebo budete mít akutní stav, který vám nedovolí jíst vůbec nic a po nějaké době jen velmi omezené množství velmi omezeného souboru potravin, budete mrkvi blahořečit.
Pokud jste někde něco četl o možnosti se předávkovat vitaminem A, kteréhožto vysoké dávky jsou škodlivé (dokonce karcinogenní), uklidněte se. Z mrkve to fakt nedostanete.
Pokud jste se ale chtěl vykecat na téma popření mýtů, pak vám jeden dodám. Mrkev je prý nějak dobrá na oči. Hmmm, neexistuje jediný seriosní výzkum, který by takovou korelaci našel.[/quote:14c9dtex]Mrkev je těžce stravitelná jako většina syrové zeleniny.
To zabarvení kůže je beta carotenem, stejný zabarvení by bylo i kdyby ho bral člověk v tabletách.
Dřív se myslelo že je dobrá na oči, už se ví že ne. Jako hromada jiných omylů ve výživě, jako třeba špenát a železo, nezdravost vajec, atd....[/quote:14c9dtex]Mne moc nezajimaji tvrzeni doktoru, protoze co se tyka nemoci, vetsinu z nich povazuji za nevylecetelne. Coz presneji znamena, ze priznavaji, ze o jejich lecbe nemaji poneti. Takze treba z hlediska mrkvove stavy povazuju za nejvetsi autoritu dr Normana Walkera, ktery mrkvovou stavou vylecil sam sebe a mnoho dalsich. A kvalitu teto lecby prokazal tim, ze se dozil 118 let. Doporucuju prolitnout par jeho knizecek.[quote="Dr. Norman W. Walker: Čerstvé ovocné a zeleninové šťávy http://www.zdravinadlani.cz/zeleninove- ... -z-karotky":14c9dtex]Karotková šťáva se může v každém rozumném množství pít neomezeně - od půl litru až po dva litry denně i více - podle založení každého jednotlivého člověka. Přispívá k normalizaci všech tělesných funkci. Je nejlepším zdrojem vitaminu A, který může tělo rychle přijmout. Bohatě obsahuje také vitaminy B, C, D a K. Povzbuzuje chuť k jídlu a napomáhá trávení.

Karotková šťáva pomáhá zachovat zuby a strukturu kostí. Kojící matky by měly pít mnoho správně vytlačené karotkové šťávy, aby si zlepšily kvalitu mléka, protože mateřské mléko za jistých okolností nemusí obsahovat dostatek živých, účinných látek. Karotková šťáva může snížit nebezpečí horečky omladnic po porodu, jestliže se pije v posledních měsících těhotenství. Půl litru této šťávy denně má pro tělo větší cenu než 15 kg kalciových (vápníkových) tabletek.

Karotková šťáva je přirozeným prostředkem proti tvorbě vředů a otoků a velmi zvyšuje odolnost proti infekcím. Zabraňuje onemocnění očí, zánětu krčních mandlí, vedlejších nosních dutin a všeobecně dýchacích orgánů. Chrání nervový systém a je nedostižným, posilujícím a vitalizujícím prostředkem.

Střevní a jaterní choroby jsou často důsledkem nedostatku jistých minerálií, které karotková šťáva obsahuje. Může dojít k pozoruhodné "očistě" jater a rozpuštění substancí, kterými byla

_________________
Oliver Wendel Holmes, Harvard University: pevne verim, ze kdyby cela medicina, tak jak je nyni aplikovana, mohla byt potopena na dno more, bylo by to lepsi pro lidstvo a to nejhorsi pro ryby.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Ovocie a zelenina vseobecne
PříspěvekNapsal: čtv pro 05, 2013 12:08 pm 
Offline

Registrován: pon bře 25, 2013 4:14 pm
Příspěvky: 126
pv33 píše:
Takze treba z hlediska mrkvove stavy povazuju za nejvetsi autoritu dr Normana Walkera, ktery mrkvovou stavou vylecil sam sebe a mnoho dalsich. A kvalitu teto lecby prokazal tim, ze se dozil 118 let. Doporucuju prolitnout par jeho knizecek.

Souhlasím, knížky Dr. Walkera jsou přínosem a více než vhodné si je pročíst..nejen prolítnout:-). A mít je k dispozici a občas se k nim vracet. Je to zdroj velice užitečných informací.
A jen pro upřesnění ohledně věku Walkera, na internetu je spousta diskuzí a verzí dokonce i to, že je to smyšlená postava. Ale to nic nemění na tom, že budu dále šťavit jak o život:-)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Ovocie a zelenina vseobecne
PříspěvekNapsal: čtv pro 05, 2013 12:27 pm 
Offline

Registrován: pon čer 10, 2013 2:26 pm
Příspěvky: 964
Pan Walker je zajímavý jako inspirace, pošťouchnutí, vyvedení z míry, podnět k opuštění běžně rozšířených hloupostí v životosprávě. Jeho skutečný život či fikce věku, není důležitá/ý.
Přestože se tady hlavně plká (ony ty tabulky totiž nikoho nespasí, studie jsou účelové, mnohdy dělané na zakázku a také ... dělají je blbci, kteří nepoužívají vědecké metody získávání a hlavně zpracování dat). Interpretace výsledků je ještě horší, často podléhá temperamentu pisálka, emocím, módě, přání bývají otci myšlenek.
Já myslím, že dlouhé řeči zas tak cenu nemají. Považuji otázku zeleniny a ovoce za jasnou a jednoduchou.
V našem podnebném pásu byste měli z ovoce jíst v podstatě jen jablka a hrušky. Jablky se doslova předávkujte, jsou zadarmo, většina jich shnije spadaná pod stromy, nikdo to nesklízí.
Nu, a zeleninou a lupením se futrujte jak nezavření, hlavně kořeny, květy a listy. Najděte si to, co vám pasuje. Něco syrové, něco dušené, něco jako syrové šťávy, něco jako polévky.
Dost těžko se chápe člověk, který řeší to, kolik mrkve má jíst.
Přece tolik, kolik vám "jede".
To samé s kedlubnou, zelím, celerem, květákem, kapustou, řepou, brambory, políčkem, rukolou, pampeliškami, čekankou, medvědím česnekem, ředkvičkovými a kedlubnovými listy, kopřivami, šnytlíkem, řeřichou.
Proložte to naklíčenými dušenými obilninami a luštěninami, polévkami a pomazánkami z nich, dobrým chlebem, a budete zdraví jako řípy.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Ovocie a zelenina vseobecne
PříspěvekNapsal: sob úno 08, 2014 7:30 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28370
Bydliště: Poděbrady
RaDu píše:
Narazil jsem na názor,že mrkev by se vůbec neměla kombinovat s ovocem.
MRKEV není ideální potravina a je těžce stravitelná.POZOR ale na tu mrkev i při odšťavňování. Při pravidelném používání dělá problém…zatěžuje. Takže, jakmile se objeví žlutavé “mrkvové” zabarvení, není to dobré.Je to kvůli “cukrům” které obsahuje, protože je extrémně přešlechtěná a zatěžuje organismus, obvzláště pokud se kozumuje pravidelně…a většinou mrkev lidé konzumují ve formě šťávy, což znamená, že mrkve snědí více, než kdyby ji měli chroupat celou.Pokud se něco zabarvuje na kůži, pak to znamená, že to dotyčné orgány zatěžuje, nedokáží to zpracovat a tak jim pomůže další vylučovací orgán a tím je kůže.Bohužel, MRKEV je levná a tak mají lidé tendenci ji jíst ve větším množství.
Proto…POZOR NA PRAVIDELNOU KONZUMACI MRKVE A HLAVNĚ MRKVOVÉ ŠŤÁVY!
Tuto informaci poskytuje a zdůrazňuje i David Wolfe a to ve svých vzdělávacích kurzech…

No nevím, já bych zase tak přeplašený nebyl, to by většina členů tohoto fóra již čuchala ke kytkám zespodu a jak vidno, tak nic takového se masově nekoná, nebo spíše nekoná se to vůbec.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Ovocie a zelenina vseobecne
PříspěvekNapsal: sob úno 08, 2014 8:03 pm 
Offline

Registrován: pát kvě 14, 2010 4:04 pm
Příspěvky: 445
Bydliště: Hodonínsko
Zhruba měsíc pravidelně piju denně litr mrkvové štávy - bez vynechání \":!:\" . Jsem bez problémů, barva kůže zcela normální, žádná kandida. Vážím asi 52kg. Pod kytky se rozhodně nechystám a věřím, že mě tam ani takového množství mrkvovky nedostane \":lol:\"


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Ovocie a zelenina vseobecne
PříspěvekNapsal: sob úno 15, 2014 11:27 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28370
Bydliště: Poděbrady
jani píše:
Zhruba měsíc pravidelně piju denně litr mrkvové štávy - bez vynechání \":!:\" . Jsem bez problémů, barva kůže zcela normální, žádná kandida. Vážím asi 52kg. Pod kytky se rozhodně nechystám a věřím, že mě tam ani takového množství mrkvovky nedostane \":lol:\"

Toho se bát nemusíte, někde jsem zde psal, že přepočteno na čistý vitamín A, jsem bral dlouhodobě trojnásobek smrtelné dávky v mrkvové šťávě a to po několik měsíců nicméně stále odpovídám, tak to asi smrtelně nebezpečné nebude.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Trávení syrové zeleniny
PříspěvekNapsal: ned dub 27, 2014 9:48 pm 
Offline

Registrován: úte dub 15, 2014 9:40 pm
Příspěvky: 4
Je možné, že na toto téma jste už vyslovili pár slov, ale nedávno jsem četla, že syrová zelenina je velice těžko stravitelná a měla by se vařit. Jak je to v případě vitariánů? Obecně je známo, že syrová - živá strava obsahuje životodární enzymy, které se ničí vařením...


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Trávení syrové zeleniny
PříspěvekNapsal: pon dub 28, 2014 7:34 am 
Offline

Registrován: ned bře 25, 2012 9:57 pm
Příspěvky: 501
Bydliště: NMnV
Na toto téma je tu popísané až-až. Preštudujte si tému "odšťavovače a ostatní přístroje....." (zamerajte sa na mixéry) a tému: "Zelený nápoj....."

_________________
Prosím ctených mudrlantov aby na moje komentáre nereagovali.


Naposledy upravil Deane dne čtv led 01, 1970 2:00 am, celkově upraveno 0
1


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Trávení syrové zeleniny
PříspěvekNapsal: pon dub 28, 2014 3:53 pm 
Offline

Registrován: úte úno 19, 2013 2:43 am
Příspěvky: 1971
Jak maximalizovat protirakovinový účinek brokolice
Docela mě zaujalo, že prodávanou zeleninu před zamražením blanšírují při teplotě 95°C. Přitom třeba u brokolice bylo prokázáno, že při maximální teplotě 76° C si zachovává 82% enzymu myrosinázy bez ohrožení bezpečnosti a kvality potravin. Ohřev je možný 10 minut při teplotě 60° - 70° C nebo 3 až 4 minuty na páře, přičemž dochází k deaktivaci proteinu, který by snižoval množství protirakovinné látky sulforafanu. K doplnění enzymu myrosinázy důležitého pro tvorbu sulforafanu postačí jíst zároveň s tímto jídlem jinou brukvovitou zeleninu, která chutná nevařená, např. syrové ředkvičky, zelí, rukolu, vodní řeřichu, křen, pikantní hořčici nebo wasabi.

http://www.bottomlinepublications.com/c ... ting-power
http://news.aces.illinois.edu/news/illi ... n-broccoli
http://www.sciencedaily.com/releases/20 ... 114810.htm

_________________
http://www.aeronet.news
https://protiproud.info/
https://www.parlamentnilisty.cz/
https://vk.com/irenaaneri
https://www.naturalnews.com/





Citát: "Nemoc je okem viditelná a elektroakupunkturou měřitelná, i když nemocniční laboratoř mlčí."


Naposledy upravil Alopat dne pon dub 28, 2014 11:04 pm, celkově upraveno 2

Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 168 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 9 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz