Host píše:
Napadá mě, že by možná bylo dobré tu sodu přihodit i do návodu k detox koupeli...ikdyž osobně si po dnešku se sodou asi zahrávat moc nebudu.
Stalo se mi při "remineralizační koupeli", že jsem se z koupelny odplazil jako smyslů zbavený a jak po nejtěžší kocovině svého života. Vanu jsem napustil vodou horkou na horní hranici únosnosti (aby se póry otevřely rychleji). Nasypal jsem cca 30g chloridu hořečnatého + 30g mořské soli s jódem + 40g sody (mám deficity sodíku+hořčíku+jódu). Vana má tak 170 litrů. Po cca 5 minutách jsem si připadal jak v sauně a docházel mi kyslík. Poléval jsem si kxicht studenou vodou z konvice, což mě tam udrželo ještě dalších cca 10 minut. Pak jsem ale musel ven, protože jsem měl pocit, že potřebuju na vzduch jinak chcípnu. Stoupl jsem si a měl solidního motáka. Vzápětí jsem si připadal jakoby mě někdo přetahl pantokem po hlavě a nebyl jsem schopný se utřít, natož obléct. Nahý a mokrý jsem vylezl z koupelny a mrskl sebou do peřin. V pokoji jsem měl otevřené okno a po 10 minutách "vychladl" do provozní teploty a byl zase schopný relativně normálně fungovat. Hned jsem začal bádat, co způsobilo ten stav. Po půlhodině jsem si došel na WC a pH bylo někde kolem 8 ovšem za další půlhodinu sletělo pod 7, takže bych si tipl právě na tu sodu. Soli ani hořčíku bych se asi nebál, ikdyž nevím co tu reakci přesně vyvolalo a o co vlastně šlo...?
Taky jsem se při remineralizační koupeli (soda, himalájka, živá magnesiová sůl+epsomka ) jednou takto cítila, vodu jsem měla teplejší, vydržela jsem tam kolem hodinky, zvedla jsem se a nastal stav vyčerpání, závratě a pocitu mdloby, srdce jelo jak šílený, v hlavě dutej pocit, nemožnost soustředění se na nic) shrábla jsem župan a složila se na gauč, asi jsem usnula nebo byla v bezvědomí, ale trvalo to odhadem asi 15 minut (mi říkal manža), poté jsem se nějak zmátožila a měřila se tlak - tlakáč hlásil error, po nějaké době mi vzal 43/na asi 86, srdíčko se začlo zklidnovat, jen jsem se příšerně pořád potila. Někde mám recepis na koupel jen v sodě bikarboně, že je to přínosem a doporučoval to nějaký člověk, který se tím zabýval.
Bylo by možná také zajímavé, kdyby sis změřil krevní tlak ... řekla bych, že ty reakce můžou být způsobeny jeho kolísáním - snížením, vyšším proudění krve a zvýšením srdečního rytmu. Další koupele už u mě byly v pohodě a to jak remineralizační, tak i detoxikační, jen nedávám moc horkou vodu.