Zdraví-AZ Vaše fórum o zdraví

Právě je ned lis 24, 2024 10:23 am

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 1817 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72 ... 122  Další
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: úte dub 10, 2012 8:44 pm 
Offline

Registrován: ned říj 02, 2011 6:10 pm
Příspěvky: 1085
Bydliště: Praha
cestin píše:
někde ve fóru jsem četl, že česnek, cibule ci jiná zelenina obsahující síru lehce vylepšuje vlastnosti patlanice. dle zdenkem uvedené informace by se ale tedy měly tyto plodiny do patlanice vmíchávat až po spojení tvarohu s olejem ? a rozumím tomu dobře, že pokud tam člověk na začátku plácne i něco navíc, patřičná požadovaná reakce neproběhne ?

Ten česnek jsem taky někde četl, ale teď si nevzpomenu kde. A to že se má nejdříve spojit tvaroh s lněným olej zdůrazňují všude, např to co jsem překládal:
[1] Míchejte 3 polévkové lžíce lněného oleje s 6 lžícemi nízkotučného tvarohu (dodržet poměr 1:2, případně víc tvarohu) nebo s cottage cheese ručním elektrickým mixérem po dobu 30 až 60 sekund. Pokud je to nutné, přidejte 2 lžíce mléka a jednu lžíci medu. Spojení oleje a tvarohu je důležité, pak se olej může vstřebat. Směs by měla být bohatě našlehaná bez volného oleje.
[2] Rozemelte 2 polévkové lžíce celých lněných semínek elektrickým mlýnkem na kávu (já mám na doporučení Bosch asi za 600,- a výborně funguje) a přidejte do směsi. Čerstvě mletá semínka mohou rychle žluknout, jezte to okamžitě.
......
Stejně to dělá i Sandra Olson na videu http://www.budwig-videos.com/articles/20080531, nejprve smíchá mixérem olej a tvaroh a pak teprve přidává další.

_________________
Oliver Wendel Holmes, Harvard University: pevne verim, ze kdyby cela medicina, tak jak je nyni aplikovana, mohla byt potopena na dno more, bylo by to lepsi pro lidstvo a to nejhorsi pro ryby.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: úte dub 10, 2012 9:10 pm 
Offline

Registrován: čtv kvě 05, 2011 9:02 am
Příspěvky: 27
Chtělo by to celé přezkoumat, protože v době Dr. Budwig byl tvaroh tvaroh a mléko mléko.
Dnešní nabídka počínaje light tvarohem a všelijaké % tuku v sušině, mléko UHT a mléko bez bílkoviny a takové a makové... a občas vyplavou na povrch všelijké praktiky potravinářského průmyslu \":shock:\"
Člověk má pak pocit, že to co kupuje je spíše laboratorní výrobek, než potravina.
A ještě mě napadá, že také mixéry budou dnes výkonější a nemusíme se proto trápit, jak co mixovat a kdy přidávat.
Sama dělám patlanici s velmi silným přístrojem a mísí se to rychle vždy a může to být i trochu hustější než jogurt.

Zjímalo by mě, proč p. Zajíček doporučuje tvaroh tučný, tedy jakou roli hraje tuk v patlanici, když celý princip je podle info, které jsem našla v mísení oleje s bílkovinou \":roll:\"


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pát dub 13, 2012 11:49 am 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28400
Bydliště: Poděbrady
pv33 píše:
Na webu kolují různě upravené verze diety Budwigové. Ale asi nejznámější je diskuzní skupina na http://health.groups.yahoo.com/group/FlaxSeedOil2, která má za prvé jasně největší úspěchy v léčbě rakoviny a současně striktně dodržuje originální postupy dr Budwigové. K té skupině patřejí i videa a následující popis směsi lněného oleje a tvarohu/cottage cheese.
Příprava směsi lněného oleje a tvarohu:
Na http://www.budwig-videos.com/articles/20080531 je video s přípravou a následující popis. Doporučuji se na video podívat i když neumíte anglicky. Překlad:
Pro nejlepší účinek připravte jen pro jedno jídlo - vyhněte se skladování. Konzumujte ihned. Použijte biopotraviny pokud je to možné.
[1] Míchejte 3 polévkové lžíce lněného oleje s 6 lžícemi nízkotučného tvarohu (dodržet poměr 1:2, případně víc tvarohu) nebo s cottage cheese ručním elektrickým mixérem po dobu 30 až 60 sekund. Pokud je to nutné, přidejte 2 lžíce mléka a jednu lžíci medu. Spojení oleje a tvarohu je důležité, pak se olej může vstřebat. Směs by měla být bohatě našlehaná bez volného oleje.
[2] Rozemelte 2 polévkové lžíce celých lněných semínek elektrickým mlýnkem na kávu (já mám na doporučení Bosch asi za 600,- a výborně funguje) a přidejte do směsi. Čerstvě mletá semínka mohou rychle žluknout, jezte to okamžitě.
[3] Přidat čerstvé (nebo rozmrazené, dříve zmrazené) bobuloviny, borůvky,... jahody, ... obsahují protirakovinné kyseliny.
[4] Přidejte další čerstvé ovoce, pokud chcete, v celkové výši 1 / 2 až 1 šálek ovoce.
[5] Je-li směs příliš hustá, přidáme ovocnou šťávou [např. tmavé hrozny, borůvky] nebo mléko. Ovoce a šťávy z něj jsou prokazatelně protirakovinné.
[6] Přidat rozstrouhané organické ořechy, jako jsou ořechy vlašské nebo para ořechy(mají selen) [nikoliv arašídy] a pokud budete chtít, trochu medu a vanilky.
-----------------------------
Z výše uvedené diskuzní skupiny http://health.groups.yahoo.com/group/FlaxSeedOil2/ s několika mými komentáři v závorce uvozenými slůvkem „já“. Překlad:
Návod na plný program dr Budwigové založený na její knize Rakovina - Problém a řešení [1999] a její kuchařce Olejo-bílkovinná dieta [1952]. Dr B. měla s tímto programem úspěšnost přes 90 procent v průběhu 50 let u všech typů rakoviny.

Chcete-li zahájit dietu, je dobré mít 3 zařízení:
1. - mlýnek na kávu pro mletí hnědých lněných semínek . Je nutné mít čerstvě namletá lněná semínka (já: a spotřebovat je ihned po namletí).
2. - ponorný/tyčový elektrický mixér, aby se dokonale spojil tvaroh se lněným olejem, takže olej se stane rozpustný ve vodě a bude lépe vstřebatelný. Spojení oleje a tvarohu je jedním z klíčů k úspěchu.
3. - zeleninový odšťavňovač. Hnětací typ je zdravější než odstředivý (já: odstředivý sťávy zahřívá a ničí tím enzymy a vitamíny, ale i ten má smysl). Například Green Star nebo Omega 8004.

ZAČÁTEK DNE - Asi hodinu před snídaní vypít sklenici šťávy z kyselého zelí (já: obsahuje mimo jiné „hodné“ acidofilní bakterie, o které nás připravily antibiotika). Má protirakovinné vlastnosti a zlepšuje trávení. Domácí je pro získání trávicích enzymů nejlepší.

SNÍDANĚ - Začněte s šálkem zeleného čaje nebo bylinného čaje. Poskytuje teplé tekutiny, který pomáhají s trávením a zdravím. Poté, směs lněného oleje s tvarohem podle výše uvedeného receptu.

DOPOLEDNE -
Čerstvě lisované zeleninové šťávy z mrkve a / nebo červené řepy, celeru, citronu, jablka stejně jako zeleniny - salátu nebo špenátu. (šťáva z mrkve a řepy je určená speciálně pro játra a je silně protirakovinná). Používejte různé druhy zeleniny.

SLUNEČNÍ SVĚTLO - Dr. Budwig zdůrazňovala, že sluneční světlo je velmi zdravé pro získání vitamínu D a další pozitivních účinků(já: doporučuje denně aspoň 20 minut, pokud to je možné). Vyhněte se spálení, opalovacím krémům a slunečním brýlím(já: sluneční světlo působí léčivě i přes oči, především nutné u lidí, co jsou celý den v místnosti).

CVIČENÍ. Pokud chcete cvičit, přizpůsobte cvičení vašim silám a nepřehánějte to. Dr.Budwig napsala: "Často jsou jóga nebo sport velmi důležité, ale někdy by pacienti cvičit neměli a já bych nikdy nedovolila pacientovi s metastázami běhat, jezdit na kole, nebo cvičit jógu. Jeho tělo si musí odpočinout. Jednou formou cvičení, které je prospěšné pro většinu lidí je použití mini-trampolíny, protože pomáhá vyčistit lymfatický systém a podporuje lepší odvodnění.“

PŘED OBĚDEM -
Šálek teplého zeleného čaje nebo bylinný čaj. Používejte 1 lžičku medu v případě potřeby (bez cukru). Také doporučené, ale ne povinné, jedna lžíce čerstvě namletých celých lněných semínek přidat do sklenky šampaňského, pomáhá trávení a vstřebávání.

OBĚD -
Syrový zeleninový salát s různými domácími salátovými zálivkami, může zahrnovat jednu nebo více lžic lněného oleje s 1 nebo 2 lžícemi bio tvarohu nebo cottage cheese s nízkým obsahem tuku plus jednu lžíci Braggova bio jablečného octa nebo citronovou šťávu a ochucení. Nebo jako sladký dresing zkuste lněný olej a pomerančovou, jablečnou nebo jinou šťávu a jablečný ocet. Můžete měnit salátové zálivky na základě receptů ve výše uvedené kuchařce. Několik receptů vůbec nezahrnuje tvaroh. Tělo může využít 1 nebo 2 lžíce oleje bez tvarohu. Vyhnout se komerčním salátovým dresingům. Může být také použit olej z dýňových semínek. Experimentujte s ochucováním nebo medem aby byla změna. Pokud máte stále hlad, udělejte si napařenou nebo vařenou zeleninu nebo obilí. [Viz "Večeře"]

DEZERT: Je DULEŽITÉ mít DRUHOU PORCI směsi lněného oleje s různým čerstvým syrovým ovocem (organické pokud možno). Opět platí 3 lžíce lněného oleje a 6 lžic tvarohu s čerstvým ovocem (vynechat lněné semínko, pokud jste je měli před obědem se šampaňským). Pokud jsou problémy s trávením tohoto množství oleje, začít s menším množstvím směsi a pomalu zvyšovat. Žvýkat velmi dobře pro optimalizaci trávení. Trávení začíná v ústech smícháním slin s potravinami. Snažte se mít jídla v klidném prostředí. Relaxace je důležitá.

ODPOLEDNE -
Jedna lžíce celých lněných semínek, čerstvě mletých, zamíchaných do šumivého vína, šampaňského nebo ovocné šťávy: čisté hroznové, borůvkové, třešňové, ananasové nebo papájové. Množství tekutiny lze přizpůsobit podle chuti. Důkladně žvýkat a promísit se slinami rozmixovaná lněná semínka v ústech pro lepší trávení.

ODPOČINEK (na slunci je-li to možné) na odstranění stresu. Vyprázdnit z mysli starosti, zlost, obavy. Zaměřte se na přírodu, hudbu, hluboké dýchání a pozitivní myšlenky. Přemýšlet o sobě a ostatních. Dr. Budwig řekla, že zbavit se stresu je nesmírně důležité. Mnoho výzkumných studií podporuje tuto myšlenku. http://health.groups.yahoo.com/group/Fl ... sage/57568

POZDNÍ ODPOLEDNE -
Jedna lžíce celých lněných semínek, čerstvě mletých, zamíchaných do jedné ze šťáv uvedených výše. Papája i ananas mají trávicí enzymy, jsou-li čerstvé. Komerční šťávy přišly o enzymy, ale přesto mají cenné živiny. Pokud děláte šťávu, pijte ji ihned po přípravě před úbytkem enzymů díky vzduchu a světlu. Potřebujete získat co nejvíce přírodních enzymů [stejně jako elektronů z lněných semínek a oleje]. [Poznámka: Místo ovocných šťáv někdo používá domácí zeleninové šťávy, jako dopoledne].

VEČEŘE -
Zeleninová polévka nebo různá jídla ze zeleniny a potravin obsahujících škrob, dobře ochucené. Přidejte Oleolux (náhražka másla podle Budwigové) a nutriční kvasnice, po uvaření. Nutriční kvasnice dodávají důležité vitamíny B, které zvýší energii a náladu. Výběr z vařených škrobovitých potravin - pohanka (nejlepší volba podle dr B, snadno stravitelná a velmi výživná), proso, hnědá rýže, čočka, fazole, hrášek, sladké brambory a brambory. Přidat lehce vařenou zeleninu, jako je kapusta, rajčata, špenát, řepa, mrkev, mangold, zelí, kapusta, brokolice, brussel sprouts, cibule, artyčoky, chřest, papriky, zelené fazolky, atd. Také se přidá zdravé koření, jako kajenský pepř, paprika, kurkuma, mořská sůl (nerafinovaná) a další. Po uvaření přidejte domácí Oleolux "na chuť, "která dodává více živin a zvyšuje chuť k jídlu. [Oleolux recept Soubor 5, z výše uvedeného webu]. Oleolux použít i na chléb (z celého nebo naklíčeného obilí, domácí nebo Ezekiel).

VEČER - skleničku organického červeného vína v případě potřeby. Je to dobrovolné. Výše uvedená strava se může měnit podle mnoha receptů v knize Dr. Budwig – kuchařka (Oil-Protein Diet Cookbook).

NÁSLEDUJÍCÍ JE VELMI DŮLEŽITÉ:
Dr. Budwig zdůraznila, že se musíme vyhnout potravinám podporujícím rakovinu, jako jsou hydrogenované oleje, trans-tuky (trans-fats), živočišné tuky/bílkoviny (jako maso, drůbež, mořské ryby, vejce a máslo), třtinový cukr, agávové a javorové sirupy, konzervanty, vysoce zpracované potraviny, pesticidy a chemikálie ve výrobcích pro domácnost a v kosmetice. Pít čistou vodu, pokud je to možné.
+ + Vyhnout se zbytkům - potraviny by měly být připraveny čerstvé a snědené brzy po přípravě pro maximalizaci příjmu zdraví dávajících elektronů a enzymů.
+ + Pijte teplé zelené nebo bylinné čaje, neslazené nebo slazené pouze medem.
+ + Stres škodí. Vyhněte se lidem vytvářejícím stres a stresovým situacím. Udělejte si čas na relaxaci a užívejte si každý den. Poslechněte si krásnou hudbu, smích, dělejte hluboké dýchání, spojte se s přírodou, buďte často s lidmi, které máte rádi. Omezte hněv a smutek pomocí EFT (viz emofree.com já: nebo u nás eft.cz), podpůrných skupin...
+ + Eldi oleje jsou oleje pro externí aplikace nebo v klyzmatech. Pacienti Dr. Budwig je používali podle potřeby. (viz další soubory, já: lze objednat v Německu, ale velice drahé).
+ + Dr.Budwig nezařadila žádné léky nebo doplňky do léčebných postupů. V knize z 1999 byla proti nim. Varovala, že vysoké množství umělých doplňkových antioxidantů může rušit účinnost diety. Nicméně doplňky nezakázala. Někteří lidé si přidali několik doplňků k její léčbě a pomohlo jim to. Jiným se dařilo dobře i bez nich na dietě
Budwigové.
+ + Dr. Budwig varovala před přidáním léků a před postupy jako je chemoterapie a ozařování, cortisony, hormony a léky proti bolesti. Také varovala před nebezpečím kyslíkové terapie pro onkologické pacienty a řekla, že buňky nejsou připraveny absorbovat kyslík, ale uzdravějí se pomocí diety. Lněný olej mírně ředí krev. Užívání léků na ředění krve, včetně aspirinu, by mohlo být nebezpečné.
+ + Omlazující potraviny v Budwig protokolu dají tělu denně co potřebuje k zastavení rakoviny. Dr. Budwig doporučuje dodržovat dietu striktně po dobu 5-ti let před jejím mírným zvolněním, ale nikdy nelze přestat s léčivým jídlem na víc než několik dní ani nelze jíst pravidelně ničivé jídlo nebo doplňky. V opačném případě by to mohlo umožnit návrat rakoviny.
+ + Pečujte o své zuby. Infekce mohou brzdit vaše zlepšení.

Dr.Budwig, kniha i v češtině: "Lněný olej účinná pomoc proti arterioskleróze, infarktu a rakovině“ nabízí vědecké principy jejího léčebného postupu. Její kuchařka poskytuje praktické informace a dietní recepty.
Svou nejnovější (a poslední) knihu "Rakovina, problém a řešení," napsala v roce 1999
Chcete-li číst více informací, mnoho svědectví od těch, kdo získali zpět své zdraví pomocí protokolu dr. Budwigové protokolu, zaregistrujete se a podívejte se na :
http://health.groups.yahoo.com/group/Fl ... il2/files/

Velice dobře zpracováno, je vidět, že jste to prošel ze všech stran a že jsou její postupy funkční o tom není pochyb.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pát dub 13, 2012 12:16 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28400
Bydliště: Poděbrady
pv33 píše:
Ten česnek jsem taky někde četl, ale teď si nevzpomenu kde. A to že se má nejdříve spojit tvaroh s lněným olej zdůrazňují všude, např to co jsem překládal:
[1] Míchejte 3 polévkové lžíce lněného oleje s 6 lžícemi nízkotučného tvarohu (dodržet poměr 1:2, případně víc tvarohu) nebo s cottage cheese ručním elektrickým mixérem po dobu 30 až 60 sekund. Pokud je to nutné, přidejte 2 lžíce mléka a jednu lžíci medu. Spojení oleje a tvarohu je důležité, pak se olej může vstřebat. Směs by měla být bohatě našlehaná bez volného oleje.
[2] Rozemelte 2 polévkové lžíce celých lněných semínek elektrickým mlýnkem na kávu (já mám na doporučení Bosch asi za 600,- a výborně funguje) a přidejte do směsi. Čerstvě mletá semínka mohou rychle žluknout, jezte to okamžitě.
......
Stejně to dělá i Sandra Olson na videu http://www.budwig-videos.com/articles/20080531, nejprve smíchá mixérem olej a tvaroh a pak teprve přidává další.

To video je opravdu dobré a myslím, že jasné.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pát dub 13, 2012 12:20 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28400
Bydliště: Poděbrady
q:o) píše:
Chtělo by to celé přezkoumat, protože v době Dr. Budwig byl tvaroh tvaroh a mléko mléko.
Dnešní nabídka počínaje light tvarohem a všelijaké % tuku v sušině, mléko UHT a mléko bez bílkoviny a takové a makové... a občas vyplavou na povrch všelijké praktiky potravinářského průmyslu \":shock:\"
Člověk má pak pocit, že to co kupuje je spíše laboratorní výrobek, než potravina.
A ještě mě napadá, že také mixéry budou dnes výkonější a nemusíme se proto trápit, jak co mixovat a kdy přidávat.
Sama dělám patlanici s velmi silným přístrojem a mísí se to rychle vždy a může to být i trochu hustější než jogurt.

Zjímalo by mě, proč p. Zajíček doporučuje tvaroh tučný, tedy jakou roli hraje tuk v patlanici, když celý princip je podle info, které jsem našla v mísení oleje s bílkovinou \":roll:\"

Pokud se podíváte na vzorek živé krve tak uvedená směs zavádí evidentně do krve záporné ionty, které prakticky ihned oddělují slepené krvinky a umožňují normální fungování krevního řečiště. Také původně zmíněný Quark, byl tučný tvaroh a odpovídal tučností našemu tučnému tvarohu, nicméně asi byl mnohem kvalitnější, čili stejně srovnáváme nesrovnatelné.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pát dub 13, 2012 1:23 pm 
Offline

Registrován: čtv kvě 05, 2011 9:02 am
Příspěvky: 27
Děkuji Jardo za odpověď, ale stále mi není jasné, zda je SP s tučným tvarohem účinnější než z nízkotučného.
Prozatím jsem dělala patlanici 'tučnou', která se mi někdy špatně tráví. Ještě vyzkouším jiné varianty.
Vím, že nějaký přístroj na sledování krve vlastníte, a tak by mě zajímalo, jestli máte ověřenou verzi patlanice z naklíčené čočky, semínek a cibulovin. Občas si ji udělám, chuťově je výborná, na trávení také super a účinky nemohu posoudit, jelikož jsem v podstatě zdravá. Info by mě však zajímalo, také proto, že doporučuji patlanici dalším lidem a někteří jsou vážně nemocní.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pát dub 13, 2012 1:45 pm 
Offline

Registrován: ned říj 02, 2011 6:10 pm
Příspěvky: 1085
Bydliště: Praha
q:o) píše:
Děkuji Jardo za odpověď, ale stále mi není jasné, zda je SP s tučným tvarohem účinnější než z nízkotučného.
Prozatím jsem dělala patlanici 'tučnou', která se mi někdy špatně tráví. Ještě vyzkouším jiné varianty.
Vím, že nějaký přístroj na sledování krve vlastníte, a tak by mě zajímalo, jestli máte ověřenou verzi patlanice z naklíčené čočky, semínek a cibulovin. Občas si ji udělám, chuťově je výborná, na trávení také super a účinky nemohu posoudit, jelikož jsem v podstatě zdravá. Info by mě však zajímalo, také proto, že doporučuji patlanici dalším lidem a někteří jsou vážně nemocní.

Pokud bych to ja doporucoval vazne nemocnym lidem, tak bych jim doporucil dodrzovat jak nejlepe to jde plnou verzi Budwigove jak jsem ji sem prelozil. Predevsim proto, ze je to verze proverena na tisicich hodne nemocnych lidech a je to tim padem na jistotu. Cocka muze byt OK, muze byt prinosem, ale neni to tolik vyzkousene a u nemocnych bych neriskoval prekvapeni.
To je muj nazor.

_________________
Oliver Wendel Holmes, Harvard University: pevne verim, ze kdyby cela medicina, tak jak je nyni aplikovana, mohla byt potopena na dno more, bylo by to lepsi pro lidstvo a to nejhorsi pro ryby.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pát dub 13, 2012 9:01 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28400
Bydliště: Poděbrady
q:o) píše:
Děkuji Jardo za odpověď, ale stále mi není jasné, zda je SP s tučným tvarohem účinnější než z nízkotučného.
Prozatím jsem dělala patlanici 'tučnou', která se mi někdy špatně tráví. Ještě vyzkouším jiné varianty.
Vím, že nějaký přístroj na sledování krve vlastníte, a tak by mě zajímalo, jestli máte ověřenou verzi patlanice z naklíčené čočky, semínek a cibulovin. Občas si ji udělám, chuťově je výborná, na trávení také super a účinky nemohu posoudit, jelikož jsem v podstatě zdravá. Info by mě však zajímalo, také proto, že doporučuji patlanici dalším lidem a někteří jsou vážně nemocní.

Jak správně píše člen pv33, pro nemocné bych jel pouze odzkoušené varianty, zde se experimenty nemusí vyplatit.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: ned dub 15, 2012 2:08 pm 
Offline

Registrován: stř srp 17, 2011 5:02 pm
Příspěvky: 124
dobry den,

Přečet jem si, že by se mněl dodržovat spravny poměr nasycenych /nenasycenych tuku.
Denně konuumuji SP(100 g oleje/150 g kefirovy tvaroh (z nepasterizovaneho mleka)), 1-3 lžice kokosoveho oleje a jinak už jen v podstatě ovozel. Nemněl bych to ňak upravit? Jak je vlastně tučny ten kefirovy tvaroh?


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: ned dub 15, 2012 4:08 pm 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: pon srp 22, 2011 2:03 pm
Příspěvky: 741
Bydliště: Praha 12 – Kamýk
derkel píše:
dobry den,

Přečet jem si, že by se mněl dodržovat spravny poměr nasycenych /nenasycenych tuku.
Denně konuumuji SP(100 g oleje/150 g kefirovy tvaroh (z nepasterizovaneho mleka)), 1-3 lžice kokosoveho oleje a jinak už jen v podstatě ovozel. Nemněl bych to ňak upravit? Jak je vlastně tučny ten kefirovy tvaroh?

Mléko má cca 3,5 % tuku a ve tvarohu ho je stejné množství jako v množství mléka, ze kterého byl tvaroh vyroben. Tzn. že záleží ta tom, kolik v tvarohu zůstalo syrovátky. Čím hustší bude, tím větší v něm bude koncentrace tuků na jednotku hmotnosti. Pokud chceš přesnější čísla, tak použij váhu. Nevím, kolik procent kefíru tvoří syrovátka a kolik zbytek. Takže zvážit mléko, oddělenou syrovátku, kefír po slití syrovátky a pak z něj výrobenej tvaroh.

_________________
vše o šankaprakšaláně ● tabulka zdravých potravin: download / online / kompletní sakulova
Používejte MOZEK a nevěřte každý blbosti na Internetu!


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: ned dub 15, 2012 5:03 pm 
Offline

Registrován: stř srp 17, 2011 5:02 pm
Příspěvky: 124
Xeelee píše:
Mléko má cca 3,5 % tuku a ve tvarohu ho je stejné množství jako v množství mléka, ze kterého byl tvaroh vyroben. Tzn. že záleží ta tom, kolik v tvarohu zůstalo syrovátky. Čím hustší bude, tím větší v něm bude koncentrace tuků na jednotku hmotnosti. Pokud chceš přesnější čísla, tak použij váhu. Nevím, kolik procent kefíru tvoří syrovátka a kolik zbytek. Takže zvážit mléko, oddělenou syrovátku, kefír po slití syrovátky a pak z něj výrobenej tvaroh.

Pokuď je všechen tuk z mleka(cca 35g) uchovan ve tvarohu,ktereho je po uplnem vysušení (ubrouskem ) asi 100g , vychazi cirka 35%]


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř dub 18, 2012 1:16 pm 
Offline

Registrován: stř říj 19, 2011 2:47 pm
Příspěvky: 18
Dobrý den,

je možné, že by mi sirná patlanice, kterou jím denně asi tak 5 měsíců, mohla způsobit poruchy krvetvorby? Vím, že za to může být zodpovědný zinek, ten ale dodávám společně s mědí a doporučené množství nepřekračuji.

Předem děkuji.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř dub 18, 2012 4:17 pm 
Offline

Registrován: čtv led 26, 2012 5:11 pm
Příspěvky: 24
Dobrý den pane Jardo, poradíte prosím Vás?
1) je možné uchovávat lněný olej v mrazničce v plastových kelímkách (od hořčice), neuškodí tomu ten plast? Nebo když to dám do větší flaštičky, opravdu jde vytlačit vždy potřebné množství? nebo můžu prostě vyndat celý půllitr do lednice a během 2-3 týdnů ho spotřebovat, zůstane kvalita zachována? Má mi poprvé dorazit 5 litrů, tak ať to hned nepokazím...
2) je možné dát do SP část kozí tvaroh a část (kravského) šlehačkového kefíru z houbiček? nevadí něčemu míchání kozího a kravského produktu?
3) sníží zmrazení SP nějak její ozdravné účinky? nemám šanci dělat vždy úplně čerstvou.
Mnohokrát Vám děkuji.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř dub 18, 2012 6:50 pm 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: pon srp 22, 2011 2:03 pm
Příspěvky: 741
Bydliště: Praha 12 – Kamýk
Zuzima píše:
Dobrý den pane Jardo, poradíte prosím Vás?
1) je možné uchovávat lněný olej v mrazničce v plastových kelímkách (od hořčice), neuškodí tomu ten plast? Nebo když to dám do větší flaštičky, opravdu jde vytlačit vždy potřebné množství? nebo můžu prostě vyndat celý půllitr do lednice a během 2-3 týdnů ho spotřebovat, zůstane kvalita zachována? Má mi poprvé dorazit 5 litrů, tak ať to hned nepokazím...
2) je možné dát do SP část kozí tvaroh a část (kravského) šlehačkového kefíru z houbiček? nevadí něčemu míchání kozího a kravského produktu?
3) sníží zmrazení SP nějak její ozdravné účinky? nemám šanci dělat vždy úplně čerstvou.
Mnohokrát Vám děkuji.

1) Sice nemám peníze na kupování lněného oleje, ale podle toho co tu bylo doporučováno je nutný olej spotřebovat pokud možno ihned po vyndání z mrazáku. Pochybuju, že vydrží v lednici. S plastovými kelímky bude muset poradit někdo jinej.

3) A SP se má jíst čerstvě připravená. Doporučuje se zkonzumovat ji tuším že do 15 minut. S prodlužujícím se časem účinnost klesá.

_________________
vše o šankaprakšaláně ● tabulka zdravých potravin: download / online / kompletní sakulova
Používejte MOZEK a nevěřte každý blbosti na Internetu!


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: čtv dub 19, 2012 8:46 am 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: stř led 18, 2012 2:56 pm
Příspěvky: 279
Xeelee píše:
1) Sice nemám peníze na kupování lněného oleje, ale podle toho co tu bylo doporučováno je nutný olej spotřebovat pokud možno ihned po vyndání z mrazáku. Pochybuju, že vydrží v lednici. S plastovými kelímky bude muset poradit někdo jinej.

Hmmm \":(\" - no já ho tedy po vyndání z mrazáku spotřebovávám také 2 - 3 týdny a chuťově necítím nějaké změny, tak nevím...? Spotřebovat ihned je pro mě nereálné \":(\" a rozlévat to do náprstků \":shock:\" ...? To také nevidím praktické, tak jen doufám, že to ten olej během 2 -3 týdnů přežije bez úhony \":)\"...?


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 1817 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72 ... 122  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz