muflon píše:
Leo Babauta ebook " Život bez starostí ", psal veřejně, zbytek světa mohl přihlížet a stovky lidí s psaním a úpravami aktivně pomáhali. Šlo o úžasnou týmovou spolupráci.
...Co se stane, uvědomíme-li si, že většinu stresu, starostí a frustrace si působíme sami?
Ta kniha, vč. bonusů stojí za koupi. 145,-Kč se stonásobně vrátí. Tak přímočarý, jednoduchý,přehledný a naprosto srozumitelný způsob s pokorou a návody se hned tak nevidí, a to i kdyby se člověk rozhodl vyzkoušet jen desetinu toho. Sám přiznává, že nemá vše ze své hlavy, ale zase odžité a aplikované. Také respektuje, že nemusíme vše přijmout (tu holou hlavu fakt ne
). Je tam zahrnuto dost oblastí (vč. permakultury-Masanobu Fukuoky) a přitom ta hlavní kniha má 91 stran! Absolutně nejvíc mi dalo video, tak se podělím o to,co jsem si pro sebe vzala:
... volný výňatek z konverzace bez souvislostí, takže to může zkreslit, ale kdo to potřebuje, pochopí:
1)Nepotřebujete cíle, abyste dělali to, co milujete. Když děláte, co milujete, tak něco vytváříte. Někam se mimoděk dostanete. Naplánovat se dá leccos, ale nemusí to tak dopadnout. Člověk neovládá všechny okolnosti. Neví, kde bude, dokud tam nebude.
2)Technika (hlavně PC)nemá být věcí, která vysaje naši mysl na dlouhé hodiny, ale nástrojem k tvoření a spojení s lidmi. Využívejme to, ale pak to vypněme a jděme pryč.
O jeden z bonusů k tomu by měli stát mnozí:
29 cest k osvojení uspěšného návyku. Dokáže to změnit život o 180stupnů k pozitivu. Je hezké si přečíst doporučení o zdraví atd., ale když si nevytvoříme návyk, který potřebujeme, tak prostě nebudeme mít úspěch, ať už se jedná o jakoukoliv oblast života a i kdybychom měli hlavu plnou těch správných vědomostí.
Tady něco z knihy autor sám...
"Sám jsem živým příkladem: po malých, takřka nepatrných krůčcích jsem si jich osvojil dlouhý seznam. Skončil jsem s kouřením, přestal impulsivně utrácet, zbavil se dluhů, začal jsem běhat, vstávat brzy, jíst zdravěji, stal jsem se skromným, zjednodušil jsem si život, jsem soustředěnější a produktivnější, zaběhl jsem třimaratóny a pár triatlonů, založil několik úspěšných blogů,… no, myslím, že pro obrázek by to stačilo..."
No, na tohle téma se dá psát dlouho. Hodně věcí se dá zjistit zdarma, jen zagooglit, tématických servrů je více.