Dobrý den,
četla jsem Váš životní příběh a moc mě zaujal, proto se na Vás obracím s prosbou o radu. Jsem téměř 24letá studentka VŠ. Od dětství trpím na trochu slabší zažívací ústrojí. V létě si tedy musím dávat pozor na jezení hub apod. Mám krevní skupinu A+, takže ani moc netíhnu k masu, spíše dávám přednost ovoci a zelenině. Bydlím ale na vesnici a tady se maso jí téměř každý den, takže mi je někdy těžko od žaludku. V dětství, když matka přestala kojit, objevila se u mě alergie na kravské mléko, což se projevovalo častými průjmy. Situace se řešila sunarem. V krvi se ovšem tato alergie prý neobjevila a později už jsem pila i kravské mléko bez nějakých problémů. V období mateřské školky a 1. stupně ZŠ jsem opakovaně prodělávala záněty horních cest dýchacích. Od té doby se mi imunita hodně zlepšila a na nic jsem se neléčila. Před cca. 2 týdny jsem si dala dvě piva a další den ráno mi začaly cukat svaly. Nejvíce se to projevovalo na dolních končetinách. Začala jsem tedy užívat šumivé tablety Mg + B6, nenastalo žádné větší zlepšení. Minulý týden v úterý jsem si večer čistila zuby a po čištění jsem začala mít problém s čelistním kloubem na levé části u ucha. Ztuhnul,trochu otekl – ne viditelně, spíš jen na dotek, nezčervenal, myslela jsem si, že může jít o příušnice. Uvnitř v puse mě to nebolí. V tu chvíli jsem dostala i průjem a začala jsem zvracet, nevím, zda to spolu souviselo. Bylo mi špatně celou noc, další den mi začaly brnět ruce, nejspíš se těmi průjmy snížila hladina hořčíku nebo vápníku. Chvilku po vypití hořčíku jsem se cítila trochu lépe. V tento den, ještě předtím než mi začalo být špatně, jsem taky snědla 2 Pargavity, ve kterých by měly být laktobacily, nevím, zda to nemůže nějak souviset. Také ještě předtím než mi začalo být špatně, tak mě velice pálila poslední stolice před tím, než nastal průjem. Nikdy jsem to nezažila, tak jsem nevěděla o co jde. Další den jsem byla na odběrech. Hodnoty vápníku,hořčíku, draslíku a cukru by měly být v normě. Také krevní obraz je podle lékařky v pořádku. Vzorek krve byl taky odeslán na vyšetření týkající se revmy, protože prý ty problémy s čelistním kloubem mohly být prvotním znakem tohoto onemocnění. I tohle vyšlo v pořádku. Další den jsem tedy absolvovala výtěr kvůli průjmu, výsledky jsou opět v pořádku, prý žádná infekce, muselo to být prý něco virového, jen běžná mikroflóra. V současné době už nemám takové problémy s průjmem, držím dietu a užívám Smectu. Někdy mi je celý den dobře a večer na hodinu a půl se mi přitíží, předevčírem pomohlo Rennie. Po jídle mě chvilku tlačí pod žebry. Po jídle mi taky začnou pochody ve střevech, teď už ale ne v takové míře, jak před pár dny. Pokud zrovna netrpím nevolnosti, tak mám normální chuť k jídlu. Poslední tři dny už nezvracím, ale předevčírem po tom, co se mi zhoršil čelistní kloub a následně po masáži krční páteře, se kterou mám teď také problémy, mi začalo být nevolno a začala jsem se třást, hlavně končetiny. Takže jsem raději chodila, pak jsem si vzala právě to Rennie a začala jsem se cítit opět lépe. Zajímalo by mě, zda ty nevolnosti a průjmy mohly nějakým způsobem souviset s problémem s čelistním kloubem? Nemohlo se jednat například o příušnice? Teplotu jsem však žádnou neměla. Nebo by to mohlo souviset se slabší trávicí soustavou, žlučníkem, který se na jaře může ozvat? A i když přesto, že mi hodnoty hořčíku v krvi vyšly v normě – nemůže se jednat o tetanii (hořčík v buňkách), protože záškuby svalů přetrvávají, někdy více a někdy méně. Nemůže to také nějak ovlivňovat trávení? Budu Vám vděčná za jakékoli názory, případně rady, o co by mohlo jít a co užívat? Nevím na co se zaměřit, je to takový stav kdy mi vlastně nic moc zásadního není a přesto se necítím zcela dobře, tzv. „nevím odkud vítr vane“. Dnes se již cítím docela dobře, cca. 6 dnů od zhoršení stavu, ale každé ráno se budím s tím, že mám velké sucho v ústech. Čelistní kloub už na dotek nebolí a nezdá se ani nijak oteklejší. Dietu raději ještě stále držím. Mám obavy, abych moc nezhubla, protože se mi pak těžko přibírá, zatím jsem za těch posledních 5 dnů zhubla 3 kg. Vážím tedy 45 kg a měřím 167 cm. Mám geneticky dáno to, že jsem byla vždycky velmi drobná a z ničeho jsem nepřibírala. Imunitu mám teď asi posledních 10 let velmi dobrou, netrpím na teploty, a v posledním půl roce ani na nachlazení apod. Jen to trávení mě občas dokáže potrápit. Necítím se ani unavená, možná je to způsobeno i tím, že už asi 10 den užívám kapky Sangre de Drago, poslední dva dny i lichořeřišnicové kapky. Normálně bych to vyhodnotila jako nějakou střevní chřipku, také je možné, že jsem snědla něco co mi nesedlo, ale bylo mi divné, že i když první dva dny mi bylo v kuse špatně, pak třeba den a půl dobře a opět nevolnost nebo průjem - většinou obojí dohromady, a pak zase dobře. Teď už mohu říct, že cca 2 dny mi je dobře, takže se snažím začít jíst normálně.
Velice děkuji a přeji hezký týden
|