Vševěd píše:
jím hodně omega vajec /prodávají se i u vás na SK/, snášejí je slepice, které přikrmují rybím tukem tuším a proto mají výborné složení co se týče tuků.
jím hodně hus a kačen, protože ty mají tuk složený jako olivový olej. ryby moc nejím, ale pokud jo tak si upeču makrely, když losos tak bohužel jedině
mražený - lososi z farem jsou krmeni umělým krmivem a proto je to v podstatě vepřové maso. á propos vepřové, tomu neodolám, takže sem tam nějaká
krkovička udělaná na nepřilnavé pánvičce a potom na talíři politá extra virgin olivovým olejem, to se známá naučila od jednoho itala a můžu to dopořučit.
ze zeleniny prakticky jen salát a salátovou okurku. Plus párkrát za den několik lžic mandlového nebo ještě lépe vlašskoořechového oleje (teď mně napadlo,
že vlašské ořechy jsou vlastně italské:-)))
aktuálně zkouším ketogenní dietu /
/ protože jsem se dost možná mýlil a zaměňoval jsem projevy ketózy se zhoršením stavu při přemnožení candidy.
pokud moje teorie říká, že nejíst cukry je možnost jak kvasinkám nedat nažrat potom je třeba se zaměřit na to důsledně a to znamená snížit i krevní cukr
na nula - a to právě umí jedině ketogenní dieta.
Pokud by to někdo chtěl vyzkoušet, potom THx1,2-1,5 jsou bílkoviny na den, tj. např. u mně cca 110-140 g bílkovin a zbytek tuku, pokud možno kvalitních.
plus antimykotika...
Ty si fakt myslíš, že tak lacné OMEGA3 vajcia sú zdravšie, než "NIE OMEGA 3" domáce, či bio ? HAHAHA... Myslíš, že čím krmia tie sliepky ? Asi rybou múčkou... proste sajrajt... chcelo by to urobiť testy nie len na omega3 kyseliny vo vajciach, ale hlavne na ten balast, čo v nich budeš mať...
Ešte kým neboli vajíčka zdražené, tak v Tescu stálo 6 "omega3" vajec 99 centov. Ostatné vajcia (nie až tie totááálne najlacnejšie) stáli toľko isto, niektoré viac (takej istej veľkosti)... Prečo asi ? ...
Myslíš, že olej z vlašských orechov a mandlí je lepší než Ghí a slanina ? ... Si na omyle. A olivový olej... chceš povedať, že ti chutí, ak si ním poleješ krkovičku ? ... Je to humus...
Nikdy nepochopím ľudí, ktorí si myslia, že je prirodzenejšie lysovať olej z olív, semien a orechov, než získať tuk priamo zo zvieraťa (slanina, ghí), alebo z jeho tkanív či produktov (mäso, vajcia).... to je proti logike...
Navyše živočíšne potraviny neobsahujú žiadne fytáty, ani enhybítory tripsínu, ktoré zhoršujú trávenie a zhoršujú prijímanie minerálov.
AK UŽ NIČ, TAK ASPOŇ TOTO by malo byť jasným znakom toho, že živočíšna potrava je lepšia, než rastlinná.... a to sa týka AJ TUKOV, lebo nasýtené tuky (Ghí, slanina) sa nemusia spracúvať v pečeni, vstrebávajú sa priamo do lymfy...
Mimochodom, dnes ráno som bol na krv (chcel som si dať zistiť cholesterol a všetko okolo neho...), vo štvrtok (až...) budú výsledky. Zverejním.
dieta