Zdraví-AZ Vaše fórum o zdraví

Právě je ned lis 24, 2024 8:28 pm

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 1184 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43 ... 79  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Podmáslí, kefír, jogurt
PříspěvekNapsal: pát dub 13, 2012 8:45 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28400
Bydliště: Poděbrady
Nerazzurro píše:
Plánuji koupit jogurtovač,když budu mít k dispozici nepasterizované mléko z mlékomatu,musím ho nějak tepelně upravovat,jak je všeobecně doporučováno?
Děkuji.

Nezbytně nutné to není, ale zase to ničemu nevadí, čili pokud chcete mít větší stupeň jistoty, tak klidně převařovat můžete.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Podmáslí, kefír, jogurt
PříspěvekNapsal: stř dub 25, 2012 9:03 pm 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: pon črc 06, 2009 6:56 pm
Příspěvky: 445
Pavelka. píše:
Ohledně upraveného kravského mléka běžného v obchodech je nutné přímo Selské mléko nebo stačí jiné 3,5 procent?

Osobně mi to selské moc nejede a mám pocit, že se v pokojové teplotě zgrcává a "kondenzuje" se v něm občas voda. Paradoxně chuťově nejlepší mi přijde UHT mléko Milblu, které je ve výsledku chuťově i konzistencí jak samet.
Testoval jsem pro zajímavost i acidofilní mléko a byl zvědavý jestli tibetská houba zdabluje jeho bakterie, ale nic z toho nebylo ani po 2 dnech. V acidofilním mléku přidané bakterie laktózu evidentně vyžerou, takže tibetská houba už v podstatě nemá co k jídlu a mléko zpracuje jen neznatelně. Docela by mě zajímalo jestli se acidofilní mléko dá jako alternativa použít? Ono je to asi pořád jenom tepelně ošetřené mléko, ikdyž s minimem laktózy a obohaceno o užitečné bakterie. Co dalšího za bordel tam ale zůstane je hádankou...


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Podmáslí, kefír, jogurt
PříspěvekNapsal: pát dub 27, 2012 7:15 am 
Offline

Registrován: pát dub 27, 2012 7:05 am
Příspěvky: 1
Dobrý den, už nějakou dobu piju kefír z tibetské houby a dělá mi dobře na střeva - mám candidu. Teď mi začal ale dělat hrozný věci, poprvé jsem prozvracela půlku dne, pak dva dny horečka, bolest celého těla, pomalu jsem ani nemohla vstát z postele. Houbičky jsem pořádně umyla a začala kefír dělat znova ale opět je mi po něm neskutečně zle, v noci jsem zase zvracela a k tomu všemu se přidal průjem. Tak se ptám, proč?? co dělám špatně? Konečně mi bylo zase trochu líp a teď se můj stav opět zhoršil a candida má opět volný prostor \":evil:\" Mám houbičky vyhodit a koupit si nové? Nebo to je mnou že jsem přestala kefír snášet - žádné pauzy po 3 týdnech jsem si nedělala jak se všude uvádí. Děkuji moc za jakoukoliv odpověď. Lenka


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Podmáslí, kefír, jogurt
PříspěvekNapsal: pát dub 27, 2012 7:29 am 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: pon srp 22, 2011 2:03 pm
Příspěvky: 741
Bydliště: Praha 12 – Kamýk
Lenka87 píše:
Dobrý den, už nějakou dobu piju kefír z tibetské houby a dělá mi dobře na střeva - mám candidu. Teď mi začal ale dělat hrozný věci, poprvé jsem prozvracela půlku dne, pak dva dny horečka, bolest celého těla, pomalu jsem ani nemohla vstát z postele. Houbičky jsem pořádně umyla a začala kefír dělat znova ale opět je mi po něm neskutečně zle, v noci jsem zase zvracela a k tomu všemu se přidal průjem. Tak se ptám, proč?? co dělám špatně? Konečně mi bylo zase trochu líp a teď se můj stav opět zhoršil a candida má opět volný prostor \":evil:\" Mám houbičky vyhodit a koupit si nové? Nebo to je mnou že jsem přestala kefír snášet - žádné pauzy po 3 týdnech jsem si nedělala jak se všude uvádí. Děkuji moc za jakoukoliv odpověď. Lenka

Otázkou je, jestli to je opravdu kefírem. Problémy nastanou krátce po vypití? A pokud jo, tak bych spíš než propláchnutí preferoval pořízení nový tibetský houby nebo její vyřazení z jídelníčku.

_________________
vše o šankaprakšaláně ● tabulka zdravých potravin: download / online / kompletní sakulova
Používejte MOZEK a nevěřte každý blbosti na Internetu!


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Podmáslí, kefír, jogurt
PříspěvekNapsal: ned dub 29, 2012 10:39 am 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28400
Bydliště: Poděbrady
Host píše:
Osobně mi to selské moc nejede a mám pocit, že se v pokojové teplotě zgrcává a "kondenzuje" se v něm občas voda. Paradoxně chuťově nejlepší mi přijde UHT mléko Milblu, které je ve výsledku chuťově i konzistencí jak samet.
Testoval jsem pro zajímavost i acidofilní mléko a byl zvědavý jestli tibetská houba zdabluje jeho bakterie, ale nic z toho nebylo ani po 2 dnech. V acidofilním mléku přidané bakterie laktózu evidentně vyžerou, takže tibetská houba už v podstatě nemá co k jídlu a mléko zpracuje jen neznatelně. Docela by mě zajímalo jestli se acidofilní mléko dá jako alternativa použít? Ono je to asi pořád jenom tepelně ošetřené mléko, ikdyž s minimem laktózy a obohaceno o užitečné bakterie. Co dalšího za bordel tam ale zůstane je hádankou...

Tak použít by se asi dalo, ale cenově nic moc a stejně nevíte, co v tom máte.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Podmáslí, kefír, jogurt
PříspěvekNapsal: ned dub 29, 2012 10:48 am 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28400
Bydliště: Poděbrady
Lenka87 píše:
Dobrý den, už nějakou dobu piju kefír z tibetské houby a dělá mi dobře na střeva - mám candidu. Teď mi začal ale dělat hrozný věci, poprvé jsem prozvracela půlku dne, pak dva dny horečka, bolest celého těla, pomalu jsem ani nemohla vstát z postele. Houbičky jsem pořádně umyla a začala kefír dělat znova ale opět je mi po něm neskutečně zle, v noci jsem zase zvracela a k tomu všemu se přidal průjem. Tak se ptám, proč?? co dělám špatně? Konečně mi bylo zase trochu líp a teď se můj stav opět zhoršil a candida má opět volný prostor \":evil:\" Mám houbičky vyhodit a koupit si nové? Nebo to je mnou že jsem přestala kefír snášet - žádné pauzy po 3 týdnech jsem si nedělala jak se všude uvádí. Děkuji moc za jakoukoliv odpověď. Lenka

To je docela divné, zvláště pokud jste kefír bez problémů snášela a nevidíte v něm žádný velký chuťový, ani jiný rozdíl, třeba změna konzistence. Každopádně na pár dní kefír vynechte a vyzkoušejte jiná probiotika, třeba domácí jogurt z konkrétních laktobacilárních kultur, což jsem zde již také popisoval.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Podmáslí, kefír, jogurt
PříspěvekNapsal: pon kvě 07, 2012 7:49 pm 
Offline

Registrován: stř bře 14, 2012 9:31 pm
Příspěvky: 52
Bydliště: P4 Dvorce
Zdravim vsechny,

dnes jsem dostal kefirky od Amy (timto ji dekuju) a vlozil jsem je (asi 4 lzice) do litru mleka z mlekomatu (Agro Jesenice) zamichal a dal do nadoby z Ikey, viz obrazek, je to takle ok, nebo radite jinak?
Diky


Přílohy:
2.jpg
2.jpg [ 170.84 KiB | Zobrazeno 8509 krát ]
Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Podmáslí, kefír, jogurt
PříspěvekNapsal: pon kvě 07, 2012 9:53 pm 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: pon srp 22, 2011 2:03 pm
Příspěvky: 741
Bydliště: Praha 12 – Kamýk
doubleingram píše:
Zdravim vsechny,

dnes jsem dostal kefirky od Amy (timto ji dekuju) a vlozil jsem je (asi 4 lzice) do litru mleka z mlekomatu (Agro Jesenice) zamichal a dal do nadoby z Ikey, viz obrazek, je to takle ok, nebo radite jinak?
Diky

Je to OK. Kefír si můžeš dělat snad ve všem kromě kovu a ani mléko nemusíš přikrývat. Litr mléka mi přijde jako dost velký množství. To chceš konzumovat pravidelně takový dávky?

_________________
vše o šankaprakšaláně ● tabulka zdravých potravin: download / online / kompletní sakulova
Používejte MOZEK a nevěřte každý blbosti na Internetu!


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Podmáslí, kefír, jogurt
PříspěvekNapsal: pon kvě 07, 2012 11:29 pm 
Offline

Registrován: pát črc 22, 2011 8:29 pm
Příspěvky: 627
doubleingram píše:
Zdravim vsechny,

dnes jsem dostal kefirky od Amy (timto ji dekuju) a vlozil jsem je (asi 4 lzice) do litru mleka z mlekomatu (Agro Jesenice) zamichal a dal do nadoby z Ikey, viz obrazek, je to takle ok, nebo radite jinak?
Diky

Jednodussi nez pres sklenici davat uterku je sundat tu gumu na vicku a vicko normalne zavrit.

Delam to upne stejne. \":-)\"

Jinak je to OK.

Inzenyr


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Podmáslí, kefír, jogurt
PříspěvekNapsal: úte kvě 08, 2012 8:04 am 
Offline

Registrován: stř bře 14, 2012 9:31 pm
Příspěvky: 52
Bydliště: P4 Dvorce
inzenyr píše:
Jednodussi nez pres sklenici davat uterku je sundat tu gumu na vicku a vicko normalne zavrit.

Delam to upne stejne. \":-)\"

Jinak je to OK.

Inzenyr

Ok, diky za radu a funguje Vam to v pohode, mel jsem za to, ze by to melo trochu "dychat", ale neviv do jake miry apod. zas aby tam nepadalo ze vzduchu co nema, proto jsem to prikryl tou latkou.
Tet jsme to zkusil a je to asi nejak takhle jestli jsem to dobre pochopil (te drat mate vzadu zahaknuty, nebo vyndany?):


Přílohy:
3.jpg
3.jpg [ 173.19 KiB | Zobrazeno 8478 krát ]
Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Podmáslí, kefír, jogurt
PříspěvekNapsal: úte kvě 08, 2012 8:17 am 
Offline

Registrován: stř bře 14, 2012 9:31 pm
Příspěvky: 52
Bydliště: P4 Dvorce
Xeelee píše:
Je to OK. Kefír si můžeš dělat snad ve všem kromě kovu a ani mléko nemusíš přikrývat. Litr mléka mi přijde jako dost velký množství. To chceš konzumovat pravidelně takový dávky?

No Jarda kefir vychvaluje a doporucuje mnozstvi dle chuti tak nevim co na tom muze byt kontraproduktivni a dale mam tet dost veci k reseni a kupuju zatim mliko od z melkomatu Agro Jesenice na Karaloku, po pul litru mi to prijde malo a nemam cas tam tolik jezdit (snad envadi kdyz ho mam nekdy den dva v lednici nez dam do kefiru).
A take mam tet psychicky (resim skuoinovou terapii a bohuzel i AD) i fyzicky obtize (kandida, nemam moc hlad, silena unava a teploty mi litaj nahoru dolu).
Takze resim stravu pri kandidoze a zatim hledam vhodne zdroje jidla atd, shanim suplementy, pH pap. atd.
Je to tet docela mazec, procet sem cely vlakno o knandide a uplne moudrej z toho nejsem. docela se to tet zlepsilo, nemam uz takovy nadymani apod ale ty teploty a unava spolu s ne moc velkou chuti na jidlo mi dost davaj.
Koukal jsem, ze si co se tyka kandidy a i jinych veci dost zbehly, ocenil bychnekdy moznost osobniho setkani, bydlime kousicek od sebe (klidne i dneska, kdyz je volno).


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Podmáslí, kefír, jogurt
PříspěvekNapsal: úte kvě 08, 2012 12:56 pm 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: pon srp 22, 2011 2:03 pm
Příspěvky: 741
Bydliště: Praha 12 – Kamýk
doubleingram píše:
No Jarda kefir vychvaluje a doporucuje mnozstvi dle chuti tak nevim co na tom muze byt kontraproduktivni a dale mam tet dost veci k reseni a kupuju zatim mliko od z melkomatu Agro Jesenice na Karaloku, po pul litru mi to prijde malo a nemam cas tam tolik jezdit (snad envadi kdyz ho mam nekdy den dva v lednici nez dam do kefiru).
A take mam tet psychicky (resim skuoinovou terapii a bohuzel i AD) i fyzicky obtize (kandida, nemam moc hlad, silena unava a teploty mi litaj nahoru dolu).
Takze resim stravu pri kandidoze a zatim hledam vhodne zdroje jidla atd, shanim suplementy, pH pap. atd.
Je to tet docela mazec, procet sem cely vlakno o knandide a uplne moudrej z toho nejsem. docela se to tet zlepsilo, nemam uz takovy nadymani apod ale ty teploty a unava spolu s ne moc velkou chuti na jidlo mi dost davaj.
Koukal jsem, ze si co se tyka kandidy a i jinych veci dost zbehly, ocenil bychnekdy moznost osobniho setkani, bydlime kousicek od sebe (klidne i dneska, kdyz je volno).

V litru mléka je spousta bílkovin. Nevím co dalšího jíš, ale za den bys jich měl sníst maximálně 1 gram na kilo váhy, radši míň. Navíc kasein je dost problematickej a k tomu ještě někoho kefír zahleňuje.

Osobní setkání? Proč ne. Napiš mi soukromou zprávu a nějak se domluvíme.

_________________
vše o šankaprakšaláně ● tabulka zdravých potravin: download / online / kompletní sakulova
Používejte MOZEK a nevěřte každý blbosti na Internetu!


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Podmáslí, kefír, jogurt
PříspěvekNapsal: úte kvě 08, 2012 1:21 pm 
Offline

Registrován: stř bře 14, 2012 9:31 pm
Příspěvky: 52
Bydliště: P4 Dvorce
Xeelee píše:
V litru mléka je spousta bílkovin. Nevím co dalšího jíš, ale za den bys jich měl sníst maximálně 1 gram na kilo váhy, radši míň. Navíc kasein je dost problematickej a k tomu ještě někoho kefír zahleňuje.

Osobní setkání? Proč ne. Napiš mi soukromou zprávu a nějak se domluvíme.

No bilkovin moc neprijimam, resp. zatim nedokazu presne zjistovat mnozstvi denne (flora kalk. znam ale neni tam vse, ano i googlovat umim \":)\" )
Rikas max. tzn ze kdyz mam 80 kg, tak max 80g a muze byt min, nebo pak clovek hubne a nepocita se do toho celkovy kaloricky prijem za den?
Kolik je ve vyslednem kefiru bilkovin, cca?
Ty kefir nepijes, mel jsem za to ze ano?
Kasein, v cem je tak problematicky?

Diky


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Podmáslí, kefír, jogurt
PříspěvekNapsal: úte kvě 08, 2012 3:26 pm 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: pon srp 22, 2011 2:03 pm
Příspěvky: 741
Bydliště: Praha 12 – Kamýk
doubleingram píše:
No bilkovin moc neprijimam, resp. zatim nedokazu presne zjistovat mnozstvi denne (flora kalk. znam ale neni tam vse, ano i googlovat umim \":)\" )
Rikas max. tzn ze kdyz mam 80 kg, tak max 80g a muze byt min, nebo pak clovek hubne a nepocita se do toho celkovy kaloricky prijem za den?
Kolik je ve vyslednem kefiru bilkovin, cca?
Ty kefir nepijes, mel jsem za to ze ano?
Kasein, v cem je tak problematicky?

Cca 33 gramů. Napiš mi. Vysvětlím ti to osobně a proberem co tě trápí.

_________________
vše o šankaprakšaláně ● tabulka zdravých potravin: download / online / kompletní sakulova
Používejte MOZEK a nevěřte každý blbosti na Internetu!


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Podmáslí, kefír, jogurt
PříspěvekNapsal: sob kvě 12, 2012 7:47 am 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28400
Bydliště: Poděbrady
doubleingram píše:
No Jarda kefir vychvaluje a doporucuje mnozstvi dle chuti tak nevim co na tom muze byt kontraproduktivni a dale mam tet dost veci k reseni a kupuju zatim mliko od z melkomatu Agro Jesenice na Karaloku, po pul litru mi to prijde malo a nemam cas tam tolik jezdit (snad envadi kdyz ho mam nekdy den dva v lednici nez dam do kefiru).
A take mam tet psychicky (resim skuoinovou terapii a bohuzel i AD) i fyzicky obtize (kandida, nemam moc hlad, silena unava a teploty mi litaj nahoru dolu).
Takze resim stravu pri kandidoze a zatim hledam vhodne zdroje jidla atd, shanim suplementy, pH pap. atd.
Je to tet docela mazec, procet sem cely vlakno o knandide a uplne moudrej z toho nejsem. docela se to tet zlepsilo, nemam uz takovy nadymani apod ale ty teploty a unava spolu s ne moc velkou chuti na jidlo mi dost davaj.

On se dá aplikovat dokonce i jako jediné denní jídlo, čili se pije pouze kefír a nic se nejí, nicméně to nemusí být pro každého naprosto ideální a pokud jde o detoxikační reakce, tak nemusí být příjemné, je to dost síla jak laktíci likvidují kandidu.


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 1184 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43 ... 79  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 8 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz