Zdraví-AZ Vaše fórum o zdraví

Právě je pon lis 25, 2024 11:35 pm

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 197 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 14  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Strava a stravovanie našich detí
PříspěvekNapsal: ned led 22, 2012 8:56 pm 
Administrátor
Administrátor

Nikola píše:
Děkuji za info, nijak se nestresuji, věřim, že mléko mít budu \":-)\" spíš mě to jen zajímalo, už jen proto, že mi většina kamarádek tvrdí, jak nemohli kojit, jak neměli mléko a jak se musí dávat jenom sunar a ovoce a zeleninu až tak v roce a ještě vařenou. Tak jsem se chtěla jen utvrdit, že když řeknu kamarádce, že dá v pul roce dítěti syrovou rozmixovanou zeleninu nebo ovce, tak že to nemůže ublížit. A co si myslíte o kozím mléce pro děti? díky

Syrové šťávy, ovoce i zelenina nepředstavují žádný problém, naše dcera to měla denně a kozí mléko je bez problémů, toho se také bát nemusíte.

PříspěvekNapsal: ned led 22, 2012 9:58 pm 

Nikola píše:
Děkuji za info, nijak se nestresuji, věřim, že mléko mít budu \":-)\" spíš mě to jen zajímalo, už jen proto, že mi většina kamarádek tvrdí, jak nemohli kojit, jak neměli mléko a jak se musí dávat jenom sunar a ovoce a zeleninu až tak v roce a ještě vařenou. Tak jsem se chtěla jen utvrdit, že když řeknu kamarádce, že dá v pul roce dítěti syrovou rozmixovanou zeleninu nebo ovce, tak že to nemůže ublížit. A co si myslíte o kozím mléce pro děti? díky

vylucne kojit aspon pol roka, ani si nepripustajte, ze by to neslo, sebadovera je velmi dolezita a za zracne funguje!!
niektore maminky vitarianky zacali s prvymi prikrmami takmer az v roku.
do toho polroka by som dietatu nedavala nic ine.
ja som davala babatku par mesiacov mandlove mlieko, neviem posudit, ci mu z pohladu vyzivy stacilo. na jednom fore som vsak citala prispevok mamicky, ktora davala babatku mandlove mlieko a pre istotu dala po nejakej dobe urobit odber krvi, ci je vsetko ok a babatko malo vyborne vysledky.
odporucam tieto skvele stranky o dojceni, v tych prezentaciach najdete vsetko potrebne (to sa tyka kojenia)

http://dojcenie.wordpress.com/

http://www.dojcenie.eu/

http://www.mamila.sk/pre-poradkyne/prez ... o-dojceni/

co sa tyka prikrmov, babatko znesie odstavene ovocie, tiez surove, ja os mixovala pomerne skoro surovu zeleninu, dieta mi to vsak nechcelo jest, tak som zvysila pomer varenej a nieco primixovala surove.

PříspěvekNapsal: úte led 24, 2012 3:07 pm 

Děkuji moc za info, jsem ráda za každou radu, myslim, že není důvod nemít mléko, a kojit určitě chci, co nejdéle to pujde \":-)\" a stranky prostuduji moc ráda, díky

Předmět příspěvku: Výživa dětí od 6. měsíce
PříspěvekNapsal: pát led 27, 2012 4:57 pm 

Dobrý den pane Zajíčku,

mohu se zeptat, čím jste přikrmoval svoje dítě od půl roku , kdy už nestačí jen kojit? Čím je nejlepší začít?

Děkuji za odpověď.

Předmět příspěvku: Re: Výživa dětí od 6. měsíce
PříspěvekNapsal: sob led 28, 2012 9:24 am 
Administrátor
Administrátor

zdravyzivot píše:
Dobrý den pane Zajíčku,

mohu se zeptat, čím jste přikrmoval svoje dítě od půl roku , kdy už nestačí jen kojit? Čím je nejlepší začít?

Děkuji za odpověď.

U nás v tomto směru nebyl problém, ale jde použít mandlové mléko, nicméně základ je podpořit laktaci vhodnou stravou, což se zde již rozebíralo.

PříspěvekNapsal: úte úno 14, 2012 8:13 pm 

Dobrý den pane Jardo a všem,

máme čerstvě miminko a manželka má málo mléka. Čím by se dala tvorba mléka podpořit? Dále se chci zeptat, jestli je možné mandlové mléko dávat úplně čerstvému novorozenci (vím, že je možné ho používat, ale nejsem si jistý, jestli takhle od začátku)...

Děkuji moc

PříspěvekNapsal: úte úno 14, 2012 10:43 pm 

porek10 píše:

máme čerstvě miminko a manželka má málo mléka. Čím by se dala tvorba mléka podpořit? Dále se chci zeptat, jestli je možné mandlové mléko dávat úplně čerstvému novorozenci (vím, že je možné ho používat, ale nejsem si jistý, jestli takhle od začátku)...

Děkuji moc

odporucam prestudovat si tieto stranky:
http://dojcenie.wordpress.com/som-zufal ... o-mliecka/
nevzdavat dojcenie, namiesto ponuknutia nahrady materskeho mlieka castejsie babatko ponukat, cim vacsi dopyt, tym vacsia tvorba.
hlavne byt v pohode, je to cele o psychike, verit, ze mliecko bude a ono bude. podla moznosti dostatok oddychu - nie len spanku, pohoda, dostatok zdravej stravy.
pojde to, hlavne nedavat flasu, ktora moze vsetko pokazit.
na podporu tvorby mlieka:
http://dojcenie.wordpress.com/ako-dojci ... mment-2471
drzim palce!!!
edit:
vyborne prezentacie, odporucam!!!
http://www.mamila.sk/pre-poradkyne/prez ... o-dojceni/

PříspěvekNapsal: úte úno 14, 2012 11:38 pm 
Administrátor
Administrátor

porek10 píše:

Děkuji moc

Tak určitě není dobré ihned se pokoušet mateřské mléko nahrazovat, ideální je snažit se o podporu vlastní tvorby mléka, jak správně píše členka ovekyska. Jsou tam uvedeny opravdu dobré odkazy, tak si to nastudujte a pokud jde o podporu tvorby, to nejvíce může vyřešit právě dítě, pokud se bude snažit aktivně sát, na což se dá vyzkoušet obyčejný česnek. Prostě česnekové mléko dětem většinou velice chutná a sají pak daleko intenzívněji. Mandlové mléko by v nouzi mělo jít použít, v tom bych problém nehledal.

PříspěvekNapsal: čtv úno 16, 2012 2:39 pm 

Dobrý den, mohu se zeptat, zda pro tvorbu mandlového mléka je možné použít normální vodu z kohoutku? (osmózu zatím nemám), mám to raději převařit? (dítě 4 měsíce, málo přibírá, mám přikrmovat, nerada bych mu dávala umělé mléko).

Česnek na podporu laktace - fajn, ale nebude po tom dítě bolet bříško? Moje dcerka na to dost trpí a česnek hodně nadýmá, ne?

Předem děkuji za odpovědi.

PříspěvekNapsal: pát úno 17, 2012 9:49 am 
Administrátor
Administrátor

zdravyzivot píše:
Dobrý den, mohu se zeptat, zda pro tvorbu mandlového mléka je možné použít normální vodu z kohoutku? (osmózu zatím nemám), mám to raději převařit? (dítě 4 měsíce, málo přibírá, mám přikrmovat, nerada bych mu dávala umělé mléko).

Česnek na podporu laktace - fajn, ale nebude po tom dítě bolet bříško? Moje dcerka na to dost trpí a česnek hodně nadýmá, ne?

Předem děkuji za odpovědi.

Pokud ji převaříte, tak určitě ano a toho česneku se nebojte, ono ho tam zase nepřechází tolik, ale dost pomáhá i v malé dávce.

PříspěvekNapsal: pát kvě 04, 2012 1:44 pm 

Dobrý den,

to "mandlové mléko", jen tak pro zajímavost, konzultoval jste to někdy s nějakým odborníkem? rozhodně to neberte jako rýpání, rozhodně důvěřuji spíš vám než doktorům! Jen by mě to zajímalo, jak píšete, že obsahuje všechno, co dítě potřebuje, tak co by na to řekl doktor

Mám dítě 7 měsíců, doktorka už chce, abych přikrmovala. V rádiu doktorka říkala, že je možné i dál jen kojit. Někde jinde jsem se zase dočetla, že dítě ale pak už nemá dostatek bílkovin. Do kolika let jste čistě kojili vaše dítě?

díky

PříspěvekNapsal: pát kvě 04, 2012 2:46 pm 

zdravyzivot píše:
Dobrý den,

to "mandlové mléko", jen tak pro zajímavost, konzultoval jste to někdy s nějakým odborníkem? rozhodně to neberte jako rýpání, rozhodně důvěřuji spíš vám než doktorům! Jen by mě to zajímalo, jak píšete, že obsahuje všechno, co dítě potřebuje, tak co by na to řekl doktor

Mám dítě 7 měsíců, doktorka už chce, abych přikrmovala. V rádiu doktorka říkala, že je možné i dál jen kojit. Někde jinde jsem se zase dočetla, že dítě ale pak už nemá dostatek bílkovin. Do kolika let jste čistě kojili vaše dítě?

díky

su pripady, kedy matka plne kojila dieta az do roka, bez problemov 8 ci 9 mesiacov.
moja dcerka odmietala prikrmy, bola takmer iba na materskom mlieku tiez asi tak 9 mesiacov.

co sa tyka mandloveho mlieka, informaciu mam z internetovej diskusie, kde maminka babatko krmila mandlovym mliekom - slo o dietatko s alergiou na KM, nemalo este rok, matka mu dala v pochybnostiach urobit odbery, ci je vsetko ok a dieta malo vyborne vysledky. to su sice strohe informacie a hlavne z netu, ale aspon nieco.

PříspěvekNapsal: pát kvě 04, 2012 3:51 pm 

zdravyzivot píše:

Předpokládám, že na Internetu budou k nalezení doporučený denní dávky živin pro děti v různém věku a složení mandlového mléka.

PříspěvekNapsal: úte kvě 08, 2012 7:52 pm 
Administrátor
Administrátor

zdravyzivot píše:
Dobrý den,

díky

Ono jde hlavně o to, zda vůbec nějaký odborník na daný problém existuje, obecně se dá říci, že lékaři stravu většinou dokonale ignorují a při studiu jí věnují tak málo času, že si do své celoživotní praxe neodnesou téměř nic. Budete se možná divit, ale celkem dost těch moderněji uvažujících lékařů mě oslovuje a tahá rozumy, tak snad jsme na dobré cestě. Pokud jde o plné kojení, dost záleží na kvalitě mléka, ale 8-9 měsíců nevidím jako problém, přičemž by patrně šlo pokračovat i mnohem déle. Jinak bych jako vhodné viděl souběžné kojení tak dlouho, pokud je to jen možné, určitě se tím na zdravotním stavu dítěte dá jenom získat.

PříspěvekNapsal: stř kvě 09, 2012 9:43 pm 

Dobrý den Jardo, mám chlapečka, ukončený 6. měsíc, gestační ukončený 4. měsíc. Dětská doktorka radí už možná dva měsíce přikrmovat, neonatologie ne až od ukončeného gestačního 6. měsíce. Zatím jsme vydrželi jen plně kojit. Malej se mi ale už 14 dní budí každé dvě hodiny a přes den pije skoro každou hodinu s výjimkou spánku. Má cca 5,5 kg, jinak je v pořádku. Poradíte mi, jestli už začít přikrmovat nebo ještě vydržet a kojit takhle často? Pročetla jsem diskuzi, radíte mandlové mléko? Nejsou ořechy hlavně pro děti alergen? Mám začít jen mandlovým mlékem a v jakou dobu, jestli spíš na noc? Nebo přidávat i další potraviny (mrkev atd...) Nevím kolik porcí zařadit, nerada bych, aby zbytečně snížila laktace. Prosím poraďte. Díky moc

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 197 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 14  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]