Zdraví-AZ Vaše fórum o zdraví

Právě je ned lis 24, 2024 6:54 am

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 19 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Praskání kůže na patách
PříspěvekNapsal: pon led 30, 2012 5:01 pm 

Můžete mi, prosím, poradit, co je příčinou hlubokého praskání kůže na patách palci u nohy a jak se prasklin zbavit. Děkuji. Jana

Předmět příspěvku: Re: Praskání kůže na patách
PříspěvekNapsal: úte led 31, 2012 9:36 am 
Administrátor
Administrátor

tichja píše:
Můžete mi, prosím, poradit, co je příčinou hlubokého praskání kůže na patách palci u nohy a jak se prasklin zbavit. Děkuji. Jana

Většinou špatné zásobení minerály a nedostatek omega 3 mastných kyselin, ale dost často jde o mechanické příčiny, tedy stálý tlak, nebo jiné trvalé působení na dané místo.

PříspěvekNapsal: stř bře 21, 2012 9:13 am 

tichja píše:

Je to - světě div se - mykóza. Paty dobře obrousit, natřít Lamisilem nebo jiným protiplísňovým krémem...

PříspěvekNapsal: stř bře 21, 2012 9:24 am 

Vševěd píše:
Je to - světě div se - mykóza. Paty dobře obrousit, natřít Lamisilem nebo jiným protiplísňovým krémem...

tak s mastičkami a obrusovaním som skušala 2roky a zbytočná investícia. Chce to očistu čriev od candidy. cize čítať rady , co su tu na fore o tom. mne sa to začalo stracať a teším sa, že uz je len slaby biely povlak miestami. vdaka jardo.

PříspěvekNapsal: stř bře 21, 2012 2:46 pm 

Vševěd píše:

Místo Lamisilu bych spíš použil domácí konopnou mastičku, která má opravdu silný antibiotický, antibakteriální a dezinfekční účinky. Vsadím krk na to, že působí mnohem dýl než Lamisil, má širší spektrum pozitivních účinků a stačí jí podstatně menší množství. Člověk má jistotu, že se do něj kůží nevstřebávaj škodlivý chemikálie (pokud nejde o bůhví jak hnojený konopí z pochybnýho zdroje). Pokožka brzy výrazně zjemní (mmj. i díky tuku, ze kterýho je mastička vyrobena) a nohy dokonce ani po celodenním paření v uzavřený obuvi nesmrdí, protože si na potu nemůžou smlsnout bakterie.

Každopádně to je jen způsob jak zmírnit důsledek. Jak odstranit příčinu tu píše janette.

PříspěvekNapsal: stř bře 21, 2012 11:28 pm 

nemáte skúsenosť s použitím GSE na tento problém? ak áno, ako použiť - namiešať?

PříspěvekNapsal: čtv bře 22, 2012 1:50 pm 

Xeelee píše:
Místo Lamisilu bych spíš použil domácí konopnou mastičku, která má opravdu silný antibiotický, antibakteriální a dezinfekční účinky. Vsadím krk na to, že působí mnohem dýl než Lamisil, má širší spektrum pozitivních účinků a stačí jí podstatně menší množství. Člověk má jistotu, že se do něj kůží nevstřebávaj škodlivý chemikálie (pokud nejde o bůhví jak hnojený konopí z pochybnýho zdroje). Pokožka brzy výrazně zjemní (mmj. i díky tuku, ze kterýho je mastička vyrobena) a nohy dokonce ani po celodenním paření v uzavřený obuvi nesmrdí, protože si na potu nemůžou smlsnout bakterie.

Každopádně to je jen způsob jak zmírnit důsledek. Jak odstranit příčinu tu píše janette.

Antibiotický, antibakteriální a dezinfekční účinek je u plísně k ničemu. Je potřeba antimykotické působení a to THC nemá. Ano, je potřeba řešit příčinu, v případě, že jde o systémovou
záležitost. Kdo byl na vojně, ten se prakticky nikdy plísni na nohou nevyhnul a přitom neměl žádné systémové problémy. Zrovna tak jako když se muž dostane do styku s kvasinkovou
infekcí u ženy, udělá se mu vyrážka, namaže se fungicidem a je to. Nemá přemnoženou candidu a je zbytečné to takto řešit.
U Janette jde samozřejmě o systémový problém. Nicméně, i tak je lepší útočit na všech frontách, tzn. řešit stravu a zároveň aplikovat antimykotické krémy...
Btw. kam chodíš nakupovat zeleninu? Kupuješ jenom bio? Jinak nemáš jistotu, že do sebe nedostáváš nějaké chemikálie. A jestli kupuješ bio, tak tu jistotu nemáš stejně:-)
A po venku chodíš s rouškou?

PříspěvekNapsal: pát bře 23, 2012 10:08 am 
Administrátor
Administrátor

Vševěd píše:

To máte pravdu i to může být příčinou, ale pak správně odpovídá členka janette a problém se musí řešit celkově, nikoliv pouze na povrchu.

PříspěvekNapsal: sob bře 24, 2012 11:11 am 

Jarda píše:
To máte pravdu i to může být příčinou, ale pak správně odpovídá členka janette a problém se musí řešit celkově, nikoliv pouze na povrchu.

Když zajdete do společných prostor typu sauna nebo bazén, můžete si domů na chodidlech přinést plíseň. K čemu je v takovém případě systémová
léčba dobrá? Přijde mi to jako brát si kladivo na mravence...

PříspěvekNapsal: pon bře 26, 2012 9:07 pm 
Administrátor
Administrátor

Vševěd píše:
Když zajdete do společných prostor typu sauna nebo bazén, můžete si domů na chodidlech přinést plíseň. K čemu je v takovém případě systémová
léčba dobrá? Přijde mi to jako brát si kladivo na mravence...

Pokud by to fungovalo tak, jak píšete, tak si ji přeci přinese každý, ale opravdu ji chytne jenom člověk již načnutý s oslabenou imunitou, čili vždy to řešit celkově.

PříspěvekNapsal: úte bře 27, 2012 10:44 am 

Jarda píše:
Pokud by to fungovalo tak, jak píšete, tak si ji přeci přinese každý, ale opravdu ji chytne jenom člověk již načnutý s oslabenou imunitou, čili vždy to řešit celkově.

Na vojně stačilo zapařit si nohy a plíseň měli i borci zdraví jako buk...

PříspěvekNapsal: pát bře 30, 2012 9:08 pm 
Administrátor
Administrátor

Vševěd píše:
Na vojně stačilo zapařit si nohy a plíseň měli i borci zdraví jako buk...

To bych netvrdil, také jsem odsloužil celé dva roky v kanadách a mohu prohlásit, že problémy sice mělo mnoho lidí, ovšem zdaleka ne každý.

PříspěvekNapsal: stř kvě 02, 2012 1:29 pm 

Xeelee píše:
... bych spíš použil domácí konopnou mastičku..

...Každopádně to je jen způsob jak zmírnit důsledek. Jak odstranit příčinu tu píše janette...

Při řešení stejného problému jsem použila konopnou mast - viditelný skok k lepšímu za 3-4 dny mě překvapil (hluboké rány se rychle uzavřely, kůže přestala být zanícená a pálit). Pochválila jsem mastičku a ostatní výrobky zahodila ... pak jsem si uvědomila, že předcházela úprava stravy (nízkosacharidová - 3 měsíce), půsty (1 den/týden po dobu 2 měsíců) a čištění střev+žaludku (jednorázové + série 14 dnů vcelku), nétí (1/den po 3 měsíce).
Můj závěr: mast určitě pomohla urychlit hojící proces, ale sama o sobě nebude řešením. Takže potvrzuji rady.

PříspěvekNapsal: pát kvě 04, 2012 6:42 pm 

Amy píše:
Při řešení stejného problému jsem použila konopnou mast - viditelný skok k lepšímu za 3-4 dny mě překvapil (hluboké rány se rychle uzavřely, kůže přestala být zanícená a pálit). Pochválila jsem mastičku a ostatní výrobky zahodila ... pak jsem si uvědomila, že předcházela úprava stravy (nízkosacharidová - 3 měsíce), půsty (1 den/týden po dobu 2 měsíců) a čištění střev+žaludku (jednorázové + série 14 dnů vcelku), nétí (1/den po 3 měsíce).
Můj závěr: mast určitě pomohla urychlit hojící proces, ale sama o sobě nebude řešením. Takže potvrzuji rady.

chichi no počkat. tak vy jste nejdřív upravila stravu, zbavila jste se kvasinek, ale na patách byla pořád mykóza. no a potom jste to pomazala mastičkou a zmizelo to?
to je poněkud v rozporu s tvrzením, že bez úpravy stravy to nejde...

PříspěvekNapsal: pát kvě 04, 2012 7:08 pm 

Vševěd píše:
chichi no počkat. tak vy jste nejdřív upravila stravu, zbavila jste se kvasinek, ale na patách byla pořád mykóza. no a potom jste to pomazala mastičkou a zmizelo to?
to je poněkud v rozporu s tvrzením, že bez úpravy stravy to nejde...

No tak konopí je dobrý na hojení ran a zanícený rány a změna stravy se neprojeví hned. Společně to mohlo fungovat. Otázkou je jak moc.

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 19 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]