borisek píše:
chcem sa spytat pan jarda ze ci mam zeleni napoj brat ako jedlo a cize po 20 :00 nepit tento napoj alebo ho mozem bezpecne pit ?:) ....
a napriklad taka vojteska ma pomerne dost bielkovin ...ako mozem lepsie vyuzit ich potencial ??? extrakt alebo zeleny napoj ?
Teraz je obdobie hojnosti a pijem to namisto vody a prdavam to do vsetkeho kde sa to da dat .... pomerne casto chodim na malu potrebu a na velku tiez cca 3 x denne ... asi to bude vyplavovanim toxinov a telo sa ich chce co najskvor zbavit ...?! ci sa mylim ???
denne toho vypijem aj 4-5 litrou pomerne silnej koncentracie a zatial ziadne negativa ..cistim sa dobre

...
inak bojujem z akne a dufam ze zelene napoje mi v tom velmi pomozu ...mal by som sa aj orientovat na nejake specalne byliny alebo vsetko rad radom ( vojteska , pupava atd ???

) dakujem

Ono záleží asi na množství, čili já ho sice považuji za nápoj, nicméně pokud jde o velké množství a ve vyšší koncentraci, tak již asi jídlo. Je ovšem otázkou, zda je velké množství zdravotně vhodné, mnoho zdrojů uvádí třeba u vojtěšky jako horní hranici cca 0,5 dcl denně, nicméně dá se ustát i dvojnásobek, ale nevím zda dlouhodobě. Fungují veškeré zelené byliny, ale ty co čistí játra fungují lépe.