ahoj, rad by som sa pripojil.
mam 38 rokov, 187cm/88kg, sportovy typ.
stres, chaos a panika ma sprevadzaju pocas mojho zivota bezne a casto.
strava typu : udene, tucne, bravcove, hovadzie jedla velmi velmi zriedkavo.
navyky a uvedomelost sa postupne menia t.j. prevaha hydiny, ryby, ryza, olivovy olej ovocie a zelenina.
toho casu nefajciar, alkohol v miernom mnozstve vraj v ramci zdravia castejsie
a vo vacsom objeme uzivany menej prilezitostne.
pohyb a telesna aktivita patria tiez k zobudzanym prednostiam.
cholesterol 6,5 a krvny tlak 145/95 sa zacal vo mne poslebne obdobie objavovat castejsie s postupnym narastom.
internista hrozil liekami. vysetrenia typu ekg, zatazovy bicykel, tk holter 24h meranie tlaku v domacom prostredi ukazalo ze je to este tesne v norme. takze lieky zatial idu bokom. diagnoza znela SBP ( syndrom bieleho plasta )
napriek tomu viem ze to bude coraz horsie pokial ovsem nezotrvam v racio stravovani. pravidelny pohyb a keby to tak bolo mozne hlavne sa vyvarovat stresu a uponahlanemu sposobu zivota.
a teraz k teme :bude tomu mesiac co som sa dal na neslanu dietu a na bylinku KOTVICNIK ZEMNY. uzivam denne a prikladam jej zrejme podiel na tom ze som sa vyhol liekom. budem pokracovat v uzivani nadalej ale rad by som k tomu pridal aj uzivanie
lanu, lanoveho oleja, resp. sir.patlanina. pytam sa na nazor, typ, radu resp. odporucanie hlavne moderatora p. jardu ci to bude v poriadku sklbit dohromady, denne kotvicnik cca 3g. + 1-3 lyz. lanovy oleja pripane patlaninu ???
ziskat vitalitu, imunitu, pevne fyzicke zdravie a hlavne psychicku pohodu, obranu voci stresom, tak to by bolo moc fajn.
dakujem.