Zdraví-AZ Vaše fórum o zdraví

Právě je ned lis 24, 2024 8:07 am

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 1817 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75 ... 122  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Sirná patlanina
PříspěvekNapsal: sob kvě 12, 2012 8:37 am 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28398
Bydliště: Poděbrady
linda píše:
Dnes jsem si dala svoji první patlaninu podle Vašeho receptu. Snědla jsem ji místo večerního jídla. Ráda bych se zeptala jak často se má sirná patlanina jíst? Nikde jsem to v diskuzích nenašla. Má se jíst pravidelně nebo jen občas? Nyní mám v lednici dávku ještě na dva dny. Kdy mám dělat další? Moc jsem si pochutnala, protože jsem byla hodně zvyklá na mléko a všechny mléčné výrobky a teď po šesti týdnech mléčného (i jiného) půstu jsem byla nadšená. Je to příjemná změna od té zeleniny...
Linda

Odpovědi jste dostala správné a vše na co se ptáte je zde mnohokrát popsáno, čili musíte číst, nedá se to opisovat pro každého zvlášť. Jí se pravidelně většinou jednou denně, ale trochu si to prostudujte.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř kvě 16, 2012 9:54 am 
Offline

Registrován: úte úno 23, 2010 2:22 pm
Příspěvky: 286
Bydliště: Roudnice nad Labem
Lze nějak logicky vysvětlit, proč po sirné patlanině podle Budwigové jsem taková unavenější? Každé ráno (4.den) si udělám čersvtou patlaninu s borůvky,goji,vlašáky, skořice, lichořešnice. A pokaždé jsem taková unavená a ospalejší. Výhodou je, že mě to zasytí na celý den. Jím pak až večeři. Díky


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř kvě 16, 2012 10:00 am 
Offline

Registrován: úte dub 26, 2011 8:57 pm
Příspěvky: 560
zuzis píše:
Lze nějak logicky vysvětlit, proč po sirné patlanině podle Budwigové jsem taková unavenější? Každé ráno (4.den) si udělám čersvtou patlaninu s borůvky,goji,vlašáky, skořice, lichořešnice. A pokaždé jsem taková unavená a ospalejší. Výhodou je, že mě to zasytí na celý den. Jím pak až večeři. Díky

skús vypustiť tie sacharidove zložky včetne vlašákov, jedz ju len so zeleninou. vyskúšaj.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pát kvě 18, 2012 5:54 pm 
Offline

Registrován: čtv kvě 03, 2012 7:28 pm
Příspěvky: 81
Keď mi tiekla krv z nosa po zjedení 450g tvarohu, 50g ľanového oleja a 10g ľanových semienok a trochu vody, znamená to že som zjedol toho oleja veľa, alebo že nebol dostatočne premiešaný? Predtým som zmes mixoval v mixéri, teraz iba lyžičkou.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: sob kvě 19, 2012 10:39 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28398
Bydliště: Poděbrady
[quote="zuzis":1vz5bmjd]Lze nějak logicky vysvětlit, proč po sirné patlanině podle Budwigové jsem taková unavenější? Každé ráno (4.den) si udělám čersvtou patlaninu s borůvky,goji,vlašáky, skořice, lichořešnice. A pokaždé jsem taková unavená a ospalejší. Výhodou je, že mě to zasytí na celý den. Jím pak až večeři. Díky[/quote:1vz5bmjd]
Ono záleží na objemu sacharidů a množství dalšího tuku, který jíte. Pokud je toto jediný zdroj, může docházet k tvorbě volných radikálů, což se dá kompenzovat velkou dávkou vitamínu C, tak si to vyzkoušejte. Také velké dávky skořice dost oslabují

Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: sob kvě 19, 2012 10:39 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28398
Bydliště: Poděbrady
Peto píše:
Keď mi tiekla krv z nosa po zjedení 450g tvarohu, 50g ľanového oleja a 10g ľanových semienok a trochu vody, znamená to že som zjedol toho oleja veľa, alebo že nebol dostatočne premiešaný? Predtým som zmes mixoval v mixéri, teraz iba lyžičkou.

Nedostatečně promíchaný, ten se lžičkou promíchat nedá, musí vzniknout něco jako majonéza.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: čtv čer 07, 2012 8:08 am 
Offline

Registrován: stř dub 25, 2012 11:50 am
Příspěvky: 35
Dobrý deň, včera som si urobil prvú sirnú patlanicu a neviem či som neurobil chybu. Na výrobu som použil: 250 g tavrohu: 10% tuku, biely jogurt: 10 % tuku, 3 polievkové lyžice ľanového oleja (http://www.enzymshop.sk/oleje/149-lanov ... 77953.html), asi 4 polievkové lyžice ľanových semienok, trochu vody.
V mixéri som mixoval zmes asi 5 min, potom som pridal 4 polievkové lyžice medu a mixoval som ďalších 5 min. (celkovo som teda mixoval SP 10 min.). Zmes som potom vylial do nádoby a dal do chladničky. Dnes ráno som išiel konzumovať SP no jej konzistencia bola riedka a aj po požití bola cítiť slabočko horká chuť.

Možno som SP moc zriedil. Neviem či takáto SP dá konzumovať a či neuškodí.

Dá sa SP aj zmraziť?
Za odpoveď ďakujem.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: čtv čer 07, 2012 8:16 am 
Offline

Registrován: úte úno 23, 2010 2:22 pm
Příspěvky: 286
Bydliště: Roudnice nad Labem
chost píše:
Dobrý deň, včera som si urobil prvú sirnú patlanicu a neviem či som neurobil chybu. Na výrobu som použil: 250 g tavrohu: 10% tuku, biely jogurt: 10 % tuku, 3 polievkové lyžice ľanového oleja (http://www.enzymshop.sk/oleje/149-lanov ... 77953.html), asi 4 polievkové lyžice ľanových semienok, trochu vody.
V mixéri som mixoval zmes asi 5 min, potom som pridal 4 polievkové lyžice medu a mixoval som ďalších 5 min. (celkovo som teda mixoval SP 10 min.). Zmes som potom vylial do nádoby a dal do chladničky. Dnes ráno som išiel konzumovať SP no jej konzistencia bola riedka a aj po požití bola cítiť slabočko horká chuť.

Možno som SP moc zriedil. Neviem či takáto SP dá konzumovať a či neuškodí.

Dá sa SP aj zmraziť?
Za odpoveď ďakujem.

A lněná semínka si namlel? nebo si je tam hodil celé. A než si tam dal ten lněný olej sis čuchnul k oleji? Nevím jak je starý ten olej a kde si ho skladoval, ale je možné, že třeba už byl nahořklý předtím, a to už je špatně.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: čtv čer 07, 2012 9:09 am 
Offline

Registrován: stř dub 25, 2012 11:50 am
Příspěvky: 35
Ľanové semienka som pridal celé, pretože nemám mlynček a olej som kupoval v BA v bioobchode, kde bol v chladničke, taktiež doma som skladoval v chladničke. Po otvorení som ho dal do mraziaku. Olej mal jemnú vôňu.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: čtv čer 07, 2012 9:34 am 
Offline

Registrován: pon lis 21, 2011 7:44 am
Příspěvky: 84
SP dělám pravidelně a nikdy nebyla hořká, natož s lžící medu. Velmi mi chutná, spořádal bych bych klidně i kilo na posezení \":)\". Mixuju to max. 1 min ponorným mixérem. Na semínka jsem si koupil nejlevnější el. kávomlýnek, naprosto vyhovuje. S mlékem je lepší než s jogurtem, získá takovou krémovou konzistenci. Má se konzumovat bezprostředně, kvůli oxidaci rozemletých semínek.

Prostě něco děláte blbě, musíte ochutnat jednotlivé ingredience, hořké to nejezte, vyhoďte to.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: čtv čer 07, 2012 10:00 am 
Offline

Registrován: stř črc 14, 2010 4:02 pm
Příspěvky: 113
Já si dovoluji připojit mé zkušenosti s výrobou SP:
- malé množství ve velkém klasickém mixeru je problematické - tvaroh se rozšlehá po celé míchací míse a nespojí se tak dobře
-pro menší množství tedy raději volím tyčový mixer
-lněná semínka předem nemelu - hodim je do směsi tvarohu a lněného oleje celá - a krásně se rozmixují - myslím, že tímto způsobem zabráním maximálním způsobem jejich oxidaci - byť by semínka byla namletá těsně před přípravou SP - máte někdo podobnou zkušenost?
Přeji hezký den \":D\"


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: čtv čer 07, 2012 9:29 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28398
Bydliště: Poděbrady
chost píše:
Dobrý deň, včera som si urobil prvú sirnú patlanicu a neviem či som neurobil chybu. Na výrobu som použil: 250 g tavrohu: 10% tuku, biely jogurt: 10 % tuku, 3 polievkové lyžice ľanového oleja (http://www.enzymshop.sk/oleje/149-lanov ... 77953.html), asi 4 polievkové lyžice ľanových semienok, trochu vody.
V mixéri som mixoval zmes asi 5 min, potom som pridal 4 polievkové lyžice medu a mixoval som ďalších 5 min. (celkovo som teda mixoval SP 10 min.). Zmes som potom vylial do nádoby a dal do chladničky. Dnes ráno som išiel konzumovať SP no jej konzistencia bola riedka a aj po požití bola cítiť slabočko horká chuť.

Možno som SP moc zriedil. Neviem či takáto SP dá konzumovať a či neuškodí.

Dá sa SP aj zmraziť?
Za odpoveď ďakujem.

Jak vám správně píší, pokud je výsledek hořký, tak raději nekonzumovat a vyhodit, řídkou konzistenci patrně dělají nerozdrcená semínka a také je vždy lepší směs naprosto čerstvá bez delšího skladování.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: čtv čer 07, 2012 9:31 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28398
Bydliště: Poděbrady
esie píše:
Já si dovoluji připojit mé zkušenosti s výrobou SP:
- malé množství ve velkém klasickém mixeru je problematické - tvaroh se rozšlehá po celé míchací míse a nespojí se tak dobře
-pro menší množství tedy raději volím tyčový mixer
-lněná semínka předem nemelu - hodim je do směsi tvarohu a lněného oleje celá - a krásně se rozmixují - myslím, že tímto způsobem zabráním maximálním způsobem jejich oxidaci - byť by semínka byla namletá těsně před přípravou SP - máte někdo podobnou zkušenost?
Přeji hezký den \":D\"

Tak asi to takto také jde, ovšem nedovedu si představit jak vám tyčový mixér rozmixuje ta semínka.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: sob čer 09, 2012 9:46 pm 
Offline

Registrován: sob říj 02, 2010 10:19 pm
Příspěvky: 1106
Jarda píše:
Tak asi to takto také jde, ovšem nedovedu si představit jak vám tyčový mixér rozmixuje ta semínka.

Rozmixují se poměrně dobře, i já používám tyčový mixér a často semínka z lenosti nemelo dopředu e jen je vhodím do směsi a přijde mi že efekt je velmi podobný


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pon čer 11, 2012 3:03 pm 
Offline

Registrován: úte kvě 17, 2011 1:52 pm
Příspěvky: 58
Dobrý den,
dělám si sirnou patlaninu - 3lžíce hustého 8%ovčího jogurtu,1lžíce lněných semínek,1-2lžíce oleje - to rozmixuji mixerem se spodnim nástavcem s noži pak přidám+bobule-dále přidávám pár dýňových semínek,skořici,kokos,stévii a trochu maccy
chutná mi to tak,ale bohužel jsem po tom strašně unavená a hlad mám až min po 5hodinách,což je špatně.
Je možné,že se to s některými potravinami tluče a neplní to svou funkci,popř.co z toho určitě vyřadit.
Také mám problém když sním moc tuku i třeba kokosového tak strašně dlouho nemám hlad,možná špatně trávím tuky.
Můžete mi poradit?děkuji


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 1817 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75 ... 122  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Exabot [Bot] a 3 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
cron
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz