Pavluša píše:
Dobrý den, řěším alergii u 4 leté dcery a mám pár postřehů, které mi trochu vrtají hlavou. Trápí nás zvětšená nosní mandle, podle doktora, ne natolik, aby ji vyndaval, což bych stejně nedovolila, nicméně to způsobuje chrápání a dýchání ústy. Pokud s tímto problémem máte nějakou zkušenost, budu za jakoukoliv radu vděčná. Jinak několik měsíců držíme dietu, žádné mlíko, pouze sirná patlanice z kefíru, vyjmečně přidám jogurt, žádná mouka, tak 1x týdně domácí kváskový chléb, omezuju sladkosti, minimum sacharidů, žádný bílky, jen domácí žloutky, atd., prostě se fakt snažím co nejvíc řídit pravidly od Jardy, výsledky jsou markantní, zmizeli červené tváře, lepší pokožka, řekla bych, že snad i chrápání se zlepšuje, ale jde to asi dost pomalu, stolice 2x denně, ale někdy lepivější, což si zatím neumím moc vysvětlit, ale je to spíše vyjímečně, jediný co nesplňuje je barva, podle Jardy má bít černozelená, což není nikdy, je spíše hnědá či do oranžova, což připisuji mrkvové šťávě. Nevím jestli toto je třeba řešit a hlavně jak řešit. Převládá samozřejmě zelenina vařená oproti syrové, možná je toto problém, máme zahradu a dost si toho pěstuju, řekla bych, že díky tomu sní malá celkem dost syrovýho, ale rozhodně furt převládá vařená. Salát k obědu do ní prostě nenacpu. Taky si nejsem jistá tou mrkvovou šťávou, pokud je po ní stolice do oranžova, zda je to normální, já jí vypiju rozhodně víc a stolici mám furt černozelenou, takže nad tímto trochu přemýšlím a nevím jak si to vysvětlit. Zda jí ta šťáva nějak nevadí a zda se nějak snažit, aby měla stolice tmavězelenou barvu či je to takto v pořádku.
Díky za reakce.
Asi bych si s tou stolici tolik hlavu nelamal. Ja ji mam take barevnou podle toho, jestli si dam cervenou repu nebo zelenou vojtesku, kdyz se to smicha, tak ji mam podle Jardy akorat. Doporucoval bych se vic zamerit na stavy, tak do dcery dostanete syrovou stravu snadneji nez salaty. Stavu lze udelat skoro ze v seho, co Vam na zahrade vyroste. Pokud budete s dcerou takto pokracovat, tak se podle mne postupne vsechny problemy ztrati.
Dulezite je nenechat nic do dcery, kvuli zvyseni imunity proti alergii, pichat nebo brat nejake kapky. Nevim co do deti v teto dobe dokazou nacpat.
Vetsinou zpusobi presny opak toho, co to melo zpusobit.
Inzenyr