nofingers píše:
Dobry den, dnes jsem s částečným úspěchem, poprvé vyzkoušel tuto metodu. Postupoval jsem přesně podle instrukcí na těchto stránkách a v podstatě jsem skončil, hned na první dávce 1,5 l slané vody, kterou jsem do sebe s úspěchem dostal, poté jsem čekal, jestli se dostaví nuceni. Po 5 minutách, jsem začal také cvičit zmíněné cviky + jsem stlačoval žaludek, atd, ale kýžený úspěch v podobě spuštěni sifonového efektu, nastal asi až po 1,5 hodině. Do té doby jsem provedl několik klystýrů, nejdříve 3x s dávkou 0,5 litru vody a pak už jsem ve zdárný konec, přestal doufat a požil i 1,5 litru heřmánkového čaje, který měl být po celé proceduře použit na zastaveni osmózy. Vždy jsem ze sebe dostal, jen zmíněnou vodu a čaj a břicho jsem měl neustále po 1,5 l slané vody nafouklé. Zkoušel jsem obsah vody vyzvracet, ale bez úspěchu. Zřejmě voda byla již ve střevech. Jak už jsem psal, asi po 1,5 hod, kdy už jsem celou proceduru zabalil a začal jíst rýži, kterou jsem si před procedurou uvařil, to teprve přišlo! Netuším, kde se stala chyba. Přemýšlel jsem, jestli jsem byl dostatečně zavodněný a také, nebo jestli to nemohla způsobit moje kandidóza, kterou trpím a kvůli, které jsem tuto proceduru z velké části zkoušel. Nemohl byste mi prosím poradit, kde se stala chyba? Předem děkuji Petr
Váš dotaz obsahuje sice celý podrobný popis průběhu procedury, ale nezmiňujete se o výchozím stavu Vaší stolice. Pokud to celé správně chápu, tak voda prošla žaludkem i vrátníkem a zůstala viset ve střevě, což bych vyhodnotil tak, že stolice je pastovitá a lepivá. Za tohoto stavu je třeba postupovat i odspodu, což jste sice provedl, ale špatně. Nemá cenu aplikovat spodem opakovaně stejné dávky, ale je nutné je postupně zvyšovat, až na 1,5 litru na jedno napuštění, aby se voda dostala, do konce tlustého střeva, kde se nachází vstup tráveniny ze střeva tenkého. I tak pak musíte z vrchu protlačit, cca 7 metrů tráveninou ucpané trubky tenkého střeva a to není bez většího tlaku, zrovna jednoduché. I v předchozí odpovědi, pro člena Bergsen, doporučuji minimálně jeden den před provedením této procedury, přijímat hypotonickou stravu, podle tématu v (Příkladu denního jídelníčku), uvedeného pod tlačítkem (Potraviny jako jedy i léky). Tato strava již sama o sobě zajišťuje velice dobrou defekaci a tak se provedení stane mnohem snazší záležitostí. Snad jsem správně pochopil, že jste vlastně vypil celkem 3 litry tekutiny a to je strašně málo na celkové vyčištění. Při takto značném zanesení, je třeba proprat trávicí trakt cca 7,5 litru tekutin, aby šla z konečníku úplně čistá voda. Zvláště pro vyplavení kandidózy je to nutné, částečné čištění nemá valný význam, kvasinka se zase rychle namnoží, pokud ji zajistíte optimální podmínky k životu, což je hlavně dodávka cukru a mouky.
Musíte obnovit střevní mikroflóru a posílit imunitní systém. Do toho patří pravidelné užívání probiotických kultur Lactobacillus acidophilus, jedná se o bakterie, které tvoří přirozenou součást naší střevní mikroflóry. Je nezbytné upravit i jídelníček a dieta by měla zahrnovat naprosté vyloučení cukru a mouky ze stravy, nejíst pečivo, oplatky, sušenky, deserty, atd. Konzumujte čerstvou zeleninu, zelí, česnek, cibuli, křen, tyto potraviny jsou vyhlášenými nepřáteli kvasinek, nezapomínejte na oleje lisované za studena, nejlépe olivový a lněný, dále ořechy a semena. Dodržováním pitného režimu, podle logiky pod tlačítkem (Hydratace organizmu), podpoříte odstranění metabolitů z těla a urychlíte celkovou léčbu.
Můžete zkusit extrakt z grepových jader, který je považován za jedno z nejsilnějších přírodních antibiotik. Jeho výhoda spočívá v tom, že ve střevech likviduje pouze ty „špatné“ bakterie a přirozená střevní mikroflóra zůstane zachována. Pokud nemáte zbytečné předsudky, tak nejlepším řešením je aplikace vlastní uriny, pomocí klystýrů, které můžete provádět celkem často, což u šankaprakšalány není možné. Urina je naprosto nejdokonalejším prostředkem k odstranění parazitických bakterií, kvasinek, plísní a dalších potvor z tlustého střeva, také je umí likvidovat selektivně a pro probiotické kultury, připravuje naopak optimální podmínky. Samozřejmě i v tomto případě je nezbytná hypotonická strava. Jsou celkem slušné možnosti, jak se těchto potvor zbavit, ale to nejde odhadovat takto na dálku. Další kroky nejdou aplikovat obecně a tak, aby to mělo nějaký význam, bych Vás musel vidět a vyšetřit si, co všechno Vám nefunguje tak jak má. Pokud budete mít zájem o osobní setkání, zavolejte mi na telefon uvedený na stránkách vpravo pod mojí fotografií a domluvíme se na termínu schůzky.