rici06 píše:
Dobrý den,
jsem už 2 měsíce na protikvasinkové dietě, doplňuji jod ca 1/2 kávové lžíčky 1* denně ca 4 týdny, dále doplńuji: síru a hořčík ca 1/4 kávové lžičky 2* denně, 2* denně lžičku lichořeřišnice. Ca 3 týdny jsem dělal intenzivní očistu žaludku. (Střeva jsem si již vyčistil, dutiny čistím každý den). Před týdnem jsem byl na gastroskopii žaludku, kde mi v jednom místě zjistili "krvavý zánět žaludku". Z inkriminovaného místa mi vzali vzorky na histologii, výsledky budou za 14 dní, kdy mám dojít na kontrolu. Do té doby mi dali lék Lansoprol. Je možné, abych si tento "zánět" přivodil čištěním žaludku nebo užíváním výše uvedených látek?
Nevím jestli je to důležité, ale inkriminované místo bylo nalezeno v horní části žaludku tzn. smerem k jícnu. Dvanácterník atd byl jinak vpořádku. Jinak potíže s trávením ani jiné žaludeční potíže jsem neměl a nemám. HCL jsem si již zakoupil ale zatím jsem ji neužíval. Krkací test jsem si zatím nedělal, ale počítám že budu mít HCL málo. Tímto bych Vás rád požádal o radu ohledně zjištěného krvavého zánětu.
Uvedené prostředky a postupy zánětlivé procesy spíše odstraňují, než vyvolávají, čili zde bych problém nehledal, ale pokud jde o stav HCl v žaludku to je pro záněty stěžejní, čili určitě udělat krkací test a dle výsledku začít pomalu dodávat.