Caruska píše:
Dobrý den,
nikdy jsem netrpěla na opary. V zimě se mi udělal v nose. Začala jsem jej potírat dračí krví, která "vysušuje" a pomohlo to. Od té doby ale každý měsíc pravidelně před příchodem menstruace se objevuje znovu. Jakmile mě začne trochu bolet nos, hned začnu opět kapat dračí krev.Není nějaký způsob, jak se jej zbavit? Je to opravdu tak, že se jen můžu snažit o jeho nevyvolávání, protože tento typ viru v sobě máme všichni?
Díky za odpovědi
http://www.4fitness.cz/vyhodna-baleni/l ... ine-p-835/L-Lysin | Lysine :
* působí proti oparům
* Lysin je pro člověka esenciální aminokyselina
* L-Lysin urychluje hojení
* ve stravě je ničen smažením a pečením
* Lysin slouží k produkci hormonů, protilátek, enzymů
* nedostatek Lysinu vede k chronické únavě
* L-Lysin je nedostatkový pro vegetariány
výsledek testů akreditované laboratoře
L-Lysin | Lysine proteinogenní aminokyselina obnovuje tkáně cév a urychluje hojení kostí, svalů... L-Lysin je vhodný k hojení po operaci a úrazech. Protože Lysin blokuje některé nežádoucí účinky Argininu ( zvýšený výskyt oparů - herpes vir ), užívají se nejčastěji spolu. Při společném užívání doporučujeme 2 díly Argininu a 1 díl Lysinu. Lysin zmírňujě toxicitu olova v těle.
Dávkování: Jedná se o L-Lysin HCl jehož dávka je u dospělého nesportujícího jedince 1g denně. Tato porce L-lysinu je vhodná i pro dítě o váze okolo 30kg, avšak počítejte s příjmem Lysinu i ze stravy. Zarovnaná čajová lžička je 2,5g L-Lysinu.
Jinak na opary slušně zabírá opravdu ušní maz - opar se udělá, ale má mírnější průběh, dobré je např. nasvěcování biolampou a mě se osvědčilo potírat opar neředěným chloritanem (MMS), ale pozor na poleptání. U mě se opary objeví vždy poté, co mi někdo dá pusu na rty ( při blahopřání zásadně nastavuji tvář
), nebo po nějaké rtěnce či lesku na rty ...
Lysin samozřejmě beru výše uvedený.