Zdraví-AZ Vaše fórum o zdraví

Právě je stř lis 27, 2024 11:44 am

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 5316 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 195, 196, 197, 198, 199, 200, 201 ... 355  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Candida a chlamydioza
PříspěvekNapsal: pát čer 01, 2012 6:40 pm 
Offline

Registrován: stř říj 19, 2011 2:47 pm
Příspěvky: 18
Je nevhodná i kefírová syrovátka? Občas se mi stane, že mám v mléku asi moc houbičky, takže třeba již po osmnácti hodinách, co se kefír "vyrábí", se mi i přes několikeré promíchání oddělí takový skoro tvaroh a tekutina - zřejmě syrovátka. Je už tato tekutina bez mléčného cukru?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Candida a chlamydioza
PříspěvekNapsal: pát čer 01, 2012 7:24 pm 
Offline

Registrován: pon říj 04, 2010 4:38 pm
Příspěvky: 1493
Ne, je tam přítomna laktóza. Laktóza je při candidě špatně. Kupte si laktobacily v lékárně, je to jediný způsob, jak je dostat do těla bez laktózy.

_________________
Fešák som, to je pravda, ale nie som narcis


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Candida a chlamydioza
PříspěvekNapsal: pát čer 01, 2012 8:51 pm 
Offline

Registrován: pon srp 30, 2010 2:07 pm
Příspěvky: 280
sakul píše:
Dál si dovolím trochu teoretizovat a předpokládat. U mléčných výrobků, které procházejí fermentací (typicky kefír z houby, domácí jogurt nebo některé sýry), nedochází ani tak ke štěpení jako k přímé konzumaci laktozy bakteriemi (prosím opravte mě případně). Tedy laktoza se takto nemění na monosacharid ale je přímo spotřebovávána. Proto je vhodné při candidě nechat kefír pracovat co nejdéle (já nechávám 36-48 hodin). Takto je možné mléčný cukr snížit na minimum, snad i téměř nulu.

Ano, kefírová zrna laktózu metabolizují na kyselinu mléčnou a další ne-sacharidy. Tedy čím je kefír zpracovanější, tím méně obsahuje laktózy a více kyseliny mléčné, CO2 a alkoholu.
aja píše:
Je nevhodná i kefírová syrovátka? Občas se mi stane, že mám v mléku asi moc houbičky, takže třeba již po osmnácti hodinách, co se kefír "vyrábí", se mi i přes několikeré promíchání oddělí takový skoro tvaroh a tekutina - zřejmě syrovátka. Je už tato tekutina bez mléčného cukru?

Normální syrovátka (vedlejší produkt průmyslové výroby sýrů) obsahuje cca 5% laktózy - jednoduše skoro všechnu laktózu, která byla ve zpracovávaném mléku. Domácí kefírová syrovátka také obsahuje laktózu, ale nesrovnatelně méně. Takže jde o to, jestli vám jde přesně o nula sacharidů nebo ne.
Když se oddělí ta syrovátka, lze také kefír znovu zamíchat a nechat zpracovávat dál až několik dní při pokojové teplotě nebo i přes týden v lednici. Vznikne ale trochu větší množství alkoholu - až 2%.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Candida a chlamydioza
PříspěvekNapsal: sob čer 02, 2012 11:58 am 
Offline

Registrován: pon dub 16, 2012 7:35 pm
Příspěvky: 115
sakul píše:
Klasická syrovátku rozhodně ne, nicméně nejsem si jistý jak byste ji sama dostávala z domácího kefíru? Obecně by mělo být cokoli z dobře prokvašeného kefíru pro většinu lidí OK, snad mimo úplně nejtvrdší fázi diety. Právě po pár týdnech diety může být kefír společně s armádou laktobacilů silnou zbraní na kandidu, je však potřeba individuálně otestovat.

Sušená rajčata jsou mojí oblíbenou pochoutkou, při kandidě však určitě ne.

Díky za upřesnění. Poznámka staršího data na zdejším fóru o nevhodnosti syrovátky se tedy týkala normální syrovátky (ne z tibetské houby). Také mi nebylo jasné, jak syrovátku technicky od kefíru oddělit. Už jen proto, že když nechám přeceděný kefír ještě nějakou dobu v lednici (bez houbiček), tak se syrovátka někdy ještě znovu oddělí. Navíc její projímavý efekt může odvést svůj díl práce při příslušných potížích.

Se sušenými rajčaty je to tedy víceméně tak, jak jsem se obávala \":(\". Zkusila jsem je dát spolu s čerstvým zázvorem a chilli papričkou do tvarohu (tibetská houba) - docela výrazné a příjemné ochucení.
Ještě jednou díky - zvážím rizika a případně ještě otestuji.

_________________
Ani v česneku není dost česneku.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Candida a chlamydioza
PříspěvekNapsal: ned čer 03, 2012 8:12 am 
Offline

Registrován: stř srp 25, 2010 12:45 pm
Příspěvky: 733
Candida=intolerance kvasinek=intolerance streva=nadymani=intolerance duse=nadutost duse=upousteni duse=zpovidani=zpovednice, vrba zpovedni...
Mozna by se to dalo napsat i jinak, jinymi slovy.

_________________
Doporucuji motorku, zenu +
[b]Video: http://www.youtube.com/watch?v=wQgPLMTVfGc
Knihy na ulozto.cz: Cerna labut, Nenechte sebou manipulovat, Mym marodum, Co_nam_telo_rika, Doba jedova 1, ZákladyMužskéhoŠovinismu
http://www.csfd.cz/zebricky/nejlepsi-filmy/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Candida a chlamydioza
PříspěvekNapsal: ned čer 03, 2012 8:48 am 
Offline

Registrován: stř srp 17, 2011 5:02 pm
Příspěvky: 124
dobrý den, podleha rozemletá lichořeřišnice oxidaci? Může se rozmixovat na pár týdnů dopředu?děkuji


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Candida a chlamydioza
PříspěvekNapsal: ned čer 03, 2012 7:47 pm 
Offline

Registrován: pon říj 04, 2010 4:38 pm
Příspěvky: 1493
ravima píše:
Ano, kefírová zrna laktózu metabolizují na kyselinu mléčnou a další ne-sacharidy. Tedy čím je kefír zpracovanější, tím méně obsahuje laktózy a více kyseliny mléčné, CO2 a alkoholu.
Normální syrovátka (vedlejší produkt průmyslové výroby sýrů) obsahuje cca 5% laktózy - jednoduše skoro všechnu laktózu, která byla ve zpracovávaném mléku. Domácí kefírová syrovátka také obsahuje laktózu, ale nesrovnatelně méně. Takže jde o to, jestli vám jde přesně o nula sacharidů nebo ne.
Když se oddělí ta syrovátka, lze také kefír znovu zamíchat a nechat zpracovávat dál až několik dní při pokojové teplotě nebo i přes týden v lednici. Vznikne ale trochu větší množství alkoholu - až 2%.

zkoumal jsem všechny možné kefíry a zákysy, 1 litr mléka obsahuje 30 gramů laktózy, 1 litr zakysaného výrobku 5 gramů... pro někoho moc, pro jiného málo...
ale kefír jsem stejně přestal pít kvůli zahleňování, ne kvůli laktóze.

_________________
Fešák som, to je pravda, ale nie som narcis


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Candida a chlamydioza
PříspěvekNapsal: ned čer 03, 2012 8:25 pm 
Offline

Registrován: pon srp 30, 2010 2:07 pm
Příspěvky: 280
[quote="Vševěd":3mh7su6s]zkoumal jsem všechny možné kefíry a zákysy, 1 litr mléka obsahuje 30 gramů laktózy, 1 litr zakysaného výrobku 5 gramů... pro někoho moc, pro jiného málo...
ale kefír jsem stejně přestal pít kvůli zahleňování, ne kvůli laktóze.[/quote:3mh7su6s]
Obyčejná syrovátka má ještě víc laktózy než mléko, klidně přes 50g na litr. Syrovátka z domácího kefíru po několika dnech při pokojové teplotě nebo po více než týdnu v lednici neobsahuje prakticky žádnou laktózu. Celý kefír po 12-24 hodinách může ještě obsahovat klidně víc než 5g na litr.
Jinak těch maximálně pár gramů laktózy z kefíru může vadit jen lidem s intolerancí laktózy nebo těm, co mají hodně přemnoženou kvasinku, což tady stejně většina lidí nemá, jenom si to paranoidně myslí... \</div

Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Candida a chlamydioza
PříspěvekNapsal: ned čer 03, 2012 9:05 pm 
Offline

Registrován: stř bře 14, 2012 9:31 pm
Příspěvky: 52
Bydliště: P4 Dvorce
[quote="ravima":29zntvxu]Obyčejná syrovátka má ještě víc laktózy než mléko, klidně přes 50g na litr. Syrovátka z domácího kefíru po několika dnech při pokojové teplotě nebo po více než týdnu v lednici neobsahuje prakticky žádnou laktózu. Celý kefír po 12-24 hodinách může ještě obsahovat klidně víc než 5g na litr.
Jinak těch maximálně pár gramů laktózy z kefíru může vadit jen lidem s intolerancí laktózy nebo těm, co mají hodně přemnoženou kvasinku, což tady stejně většina lidí nemá, jenom si to paranoidně myslí... \</div

Naposledy upravil doubleingram dne čtv led 01, 1970 2:00 am, celkově upraveno 0
1


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Candida a chlamydioza
PříspěvekNapsal: pon čer 04, 2012 1:17 am 
Offline

Registrován: pon srp 30, 2010 2:07 pm
Příspěvky: 280
[quote="doubleingram":110joysh]
Jinak, co te vede k tomuto:
[color=#0000FF:110joysh]"...nebo těm, co mají hodně přemnoženou kvasinku, což tady stejně většina lidí nemá, jenom si to paranoidně myslí... \</div

Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Candida a chlamydioza
PříspěvekNapsal: pon čer 04, 2012 6:14 am 
Offline

Registrován: pon říj 04, 2010 4:38 pm
Příspěvky: 1493
Petr 2 píše:
Candida=intolerance kvasinek=intolerance streva=nadymani=intolerance duse=nadutost duse=upousteni duse=zpovidani=zpovednice, vrba zpovedni...
Mozna by se to dalo napsat i jinak, jinymi slovy.

nedávno mi jeden známý říkal: "ona se zkoušela zapojovat do diskuse, ale bylo to jako když štěkne pes."
všichni to slyší, ale nikomu to nestojí za reakci \":lol:\"

_________________
Fešák som, to je pravda, ale nie som narcis


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Candida a chlamydioza
PříspěvekNapsal: pon čer 04, 2012 6:16 am 
Offline

Registrován: pon říj 04, 2010 4:38 pm
Příspěvky: 1493
ravima píše:
Trochu jsi to vytrhl z kontextu. Kvasinku má samozřejmě každý, ale opravdu málokdo ji má tak přemnoženou aby mu zásadně vadilo doslova pár gramů laktózy z kefíru, kde je plno organismů, které kandidu zabíjí a zároveň se sami tou laktózou živí...

Zkus Vševědův cukrový test, ten mi připadá dost jasný..

měl jsi někdy candidu? kdyby jo, tak bys věděl, že tě dokáže nadmout jedna jediná tableta léku s pomocnou látkou jako je maltodextrin, kukuřičný škrob atd.
jedna jediná tableta, ve které je odhadem 0,3-0,5 gramu nějaké látky, kterou candida žere...
o tom kdo má přemnoženou kvasinku a je paranoidní nemůžu mluvit, do nikoho nevidím...

_________________
Fešák som, to je pravda, ale nie som narcis


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Candida a chlamydioza
PříspěvekNapsal: pon čer 04, 2012 6:45 am 
Offline

Registrován: stř srp 25, 2010 12:45 pm
Příspěvky: 733
Vševěd píše:
měl jsi někdy candidu? kdyby jo, tak bys věděl, že tě dokáže nadmout jedna jediná tableta léku s pomocnou látkou jako je maltodextrin, kukuřičný škrob atd.
jedna jediná tableta, ve které je odhadem 0,3-0,5 gramu nějaké látky, kterou candida žere...
o tom kdo má přemnoženou kvasinku a je paranoidní nemůžu mluvit, do nikoho nevidím...

A v tom je prave ten nejzasadnejsi problem nasi alopaticke i alternativni lecby. kazdy mame jiny metabolismus (diky DNA, psychickych rovnic, prostredi okolo,...), a snazime se lecit sekundarni projevy nemoci aniz bychom znali skutecnou pricinu nebo komplexni vliv ktery to zpusobuje. \":cry:\"

_________________
Doporucuji motorku, zenu +
[b]Video: http://www.youtube.com/watch?v=wQgPLMTVfGc
Knihy na ulozto.cz: Cerna labut, Nenechte sebou manipulovat, Mym marodum, Co_nam_telo_rika, Doba jedova 1, ZákladyMužskéhoŠovinismu
http://www.csfd.cz/zebricky/nejlepsi-filmy/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Candida a chlamydioza
PříspěvekNapsal: pon čer 04, 2012 7:36 am 
Offline

Registrován: pon říj 04, 2010 4:38 pm
Příspěvky: 1493
Obrázek

_________________
Fešák som, to je pravda, ale nie som narcis


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Candida a chlamydioza
PříspěvekNapsal: pon čer 04, 2012 9:02 am 
Offline

Registrován: stř bře 14, 2012 9:31 pm
Příspěvky: 52
Bydliště: P4 Dvorce
ravima píše:
Trochu jsi to vytrhl z kontextu. Kvasinku má samozřejmě každý, ale opravdu málokdo ji má tak přemnoženou aby mu zásadně vadilo doslova pár gramů laktózy z kefíru, kde je plno organismů, které kandidu zabíjí a zároveň se sami tou laktózou živí...

Zkus Vševědův cukrový test, ten mi připadá dost jasný..

Vševěd píše:
měl jsi někdy candidu? kdyby jo, tak bys věděl, že tě dokáže nadmout jedna jediná tableta léku s pomocnou látkou jako je maltodextrin, kukuřičný škrob atd.
jedna jediná tableta, ve které je odhadem 0,3-0,5 gramu nějaké látky, kterou candida žere...
o tom kdo má přemnoženou kvasinku a je paranoidní nemůžu mluvit, do nikoho nevidím...

Petr 2 píše:
A v tom je prave ten nejzasadnejsi problem nasi alopaticke i alternativni lecby. kazdy mame jiny metabolismus (diky DNA, psychickych rovnic, prostredi okolo,...), a snazime se lecit sekundarni projevy nemoci aniz bychom znali skutecnou pricinu nebo komplexni vliv ktery to zpusobuje. \":cry:\"

No ono to je takovy zvlastni, vzdycky jsem vic prdel ale posledni dobou je to o dost vic ale jak po cem, coz je mi divny, napr. kruti maso s okurkou = prdim, 0,5 l domaci kefir s 2 mrkvema=minimalne nebo nic, nekdy neodolam a dam si malou lzicku nutely=nic ale treba meloun (coz jsou cukry)=prdim tak nevim no.
Jinak me trapi hlavne to nadymani, stolice neni rozhodne idealni, kozni vyrazky a ekzemy obliceji, prijde mi ze po cukrech horsi, posledni dobou (asi mesic) porad zvysene teploty, unava, slabost, psychika nic moc, bolesti zad, trosku cerveny penis. Jinak povlekly jazyk nemam, sverac me taky temer nepali, obcas zasvedi ale to je podle me jak chodim castejc na zachod. Oci pali spis po delsi praci na PC.

Jinak je to podle me hlavne o psychice a "nahozeni" imunity. Jeste pred par mesici jsem jedl jako vsichni, naopak jsem jedl hodne klasicky varacky, kafe, pivo, vino, sladky, trava a byl jsem v pohode. Pote jsem vysadil po x letech ze dne na den travu a chlast a po par tydnech = psychicky kolaps, deprese jako svin, totalni nespavost. Dostal jsem AD a prasky na spani (AD jsem mel uz driv a huli na ne a pil x let, idiot; prasky na spani uz tet se snazim nebrat), no a po par tydnech zaclo sileny nadymani po vsem, kozni exzemy, a uz to jelo. Tak jsem zacal patrat a nasel kandidu jako moznou pricinu, x priznaku sedelo (penis, nadymani, kozni problemy, nespavost, deprese)

Jinak uzivam lichorerisnici, snedl jsem 200g ostroperstrce v kasicce s olejem, KS, tet i enterosgel, potiram kuzi jodem, B-komplex, selen, horcik, bily jil, MSM, KCL, him. sul, c askorbat, zinek, med, molybden, mangan, k. boritou, na nadledvinky lekorici, b1, b5, rozchodnici, schizandru, snazim se jist protizanetlivy potraviny, SP, rybi tuk, uz fakt nevim co do sebe narvat.

Tet uz to dietou relativne davam ale je to hodne narocny a jak rikam podle me jde o reseni imunity aby to drzela sama, protoze ta dieta dlouhodobe se aspon u me moc neda, neslucuje se to s "normalnim" fungovanim, hrozne me to omezuje v beznejch vecech, nikam uz nechodim, jak nepiju atd tak je to este horsi takze jen prace, domu, a skupinova terapie ale pri vsem padam na hubu, protoze ty teploty a unava me drti, no des bes vam povim.

Za posledniho pul roku se muj zivot otocil o 360 stupnu ale spis k horsimu, obcas uz fakt premejslim, ze si to hodim, trva to nak moc dlouho a je to cim dal spis horsi.

Jinak ten cukrovy test, hledal jsem ale mozna blbe a nenasel, poradite?
Diky


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 5316 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 195, 196, 197, 198, 199, 200, 201 ... 355  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
cron
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz