Zdraví-AZ Vaše fórum o zdraví

Právě je pon lis 25, 2024 9:52 pm

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 2203 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45 ... 147  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Půst
PříspěvekNapsal: stř kvě 23, 2012 1:55 am 

ravima píše:
Xeelee, doporučuju přečíst si nějakou základní literaturu \":-)\" je to i docela zajímavé.
Acidotické krize nemusí člověk silně zaznamenat, ale jsou to docela dobře popsané vnitřní děje při půstu. První je zhruba kolem 7. dne, druhá kolem 21. dne. Pak záleží na energetickém stavu těla, kdy se objeví silný pocit hladu a očištění jazyka od bílého povlaku, což jsou signály k ukončení půstu.
Říká se tomu třeba úplný půst. Může trvat tak cca od 28 až přes 40 dní.

Spíš si tu základní literaturu budu muset přečíst znovu. Po roce si chci dát delší půst a spoustu věcí, který sem si osobně neprožil, sem stihnul zapomenout.

PříspěvekNapsal: pát kvě 25, 2012 1:57 pm 

Pil tu někdo destilovanou vodu z lékárny tu na injekce? Já vždy kupovala tu levnější v lékárně, která byla vždy bez chuti a zápachu, ale už jí neměli, tak mi objednali na rychlo tu na injekce v plastu. Ale ona nechutná vábně. Je hnusná a zapáchá po tom plastu. Není to špatně? Na obalu je napsáno Aqua pro injectione - injekční roztok

PříspěvekNapsal: pát kvě 25, 2012 2:04 pm 

zuzis píše:
Pil tu někdo destilovanou vodu z lékárny tu na injekce? Já vždy kupovala tu levnější v lékárně, která byla vždy bez chuti a zápachu, ale už jí neměli, tak mi objednali na rychlo tu na injekce v plastu. Ale ona nechutná vábně. Je hnusná a zapáchá po tom plastu. Není to špatně? Na obalu je napsáno Aqua pro injectione - injekční roztok

Já kupuju pro injectione na výrobu KS ve skle - 500 ml, jednou mi nějak nedopatřením objednali 5l v plastovém vaku a KS z ní bylo příšerný, všechnu jsem vylila, takže bych doporučovala v plastu " nebrat ", ve skle je sice dražší,ale kvalita se mi osvědčila.

PříspěvekNapsal: pon kvě 28, 2012 9:51 am 

jani píše:
Já kupuju pro injectione na výrobu KS ve skle - 500 ml, jednou mi nějak nedopatřením objednali 5l v plastovém vaku a KS z ní bylo příšerný, všechnu jsem vylila, takže bych doporučovala v plastu " nebrat ", ve skle je sice dražší,ale kvalita se mi osvědčila.

Radši jsem to vyhodila

PříspěvekNapsal: stř kvě 30, 2012 12:26 pm 

Ahoj,
dnes mám 5.den půstu(taková příprava na dlouhý půst, který začnu za týden),ještě dám zítřek a v pátek najedu návratovku. Začnu lehce napařenou zeleninou, v sobotu přidám zelenin.šťávu a banán(je to o.k.). Můžu po tak krátkém půstu zkusit v neděli večer už kefír?
2 dny před půstem jsem udělala hydrocolon a den před očistu ledvin melounem. Každý den půstu dělám očistu domácím hydrocolonem(do posledního výplachu urinu), piju 4xdenně necelých 200ml vlastní uriny, 2 dny na noc detoxikační zábal nohou v MMS a obden odkyselující koupel. Spustil se mi výtok a vyšly ze mě nějaké bezbarvé chuchvalečky a včera při hydrocolonu takové dlouhé bílé nitě(nejspíš kvasinky?). Dnes při hydrocolonu tmavší hnědá voda, ale ne černá, tak uvidím zítra.
Začala jsem na váze 53kg, dnes mám 49,5kg. Včera jsem ráno cítila velikou únavu a bolest v oblasti levé ledviny, ale dnes se cítím dobře. Takže zatím jsem s průběhem spokojená.

PříspěvekNapsal: pát čer 01, 2012 7:58 am 
Administrátor
Administrátor

MarcelaJ píše:
Ahoj,
dnes mám 5.den půstu(taková příprava na dlouhý půst, který začnu za týden),ještě dám zítřek a v pátek najedu návratovku. Začnu lehce napařenou zeleninou, v sobotu přidám zelenin.šťávu a banán(je to o.k.). Můžu po tak krátkém půstu zkusit v neděli večer už kefír?
2 dny před půstem jsem udělala hydrocolon a den před očistu ledvin melounem. Každý den půstu dělám očistu domácím hydrocolonem(do posledního výplachu urinu), piju 4xdenně necelých 200ml vlastní uriny, 2 dny na noc detoxikační zábal nohou v MMS a obden odkyselující koupel. Spustil se mi výtok a vyšly ze mě nějaké bezbarvé chuchvalečky a včera při hydrocolonu takové dlouhé bílé nitě(nejspíš kvasinky?). Dnes při hydrocolonu tmavší hnědá voda, ale ne černá, tak uvidím zítra.
Začala jsem na váze 53kg, dnes mám 49,5kg. Včera jsem ráno cítila velikou únavu a bolest v oblasti levé ledviny, ale dnes se cítím dobře. Takže zatím jsem s průběhem spokojená.

Pokud to správně chápu, půjde o 6 dní půstu a zde již je vhodné jet návratovku opravdu poctivě, čili nic nevymýšlejte a jděte podle doporučení na stránkách půst.cz. Jinak je vidět, že organizmus valí ven bordel ve velkém a to je jenom dobře.

PříspěvekNapsal: sob čer 02, 2012 1:02 pm 

Rád bych až mi skončí trojčátková kůra začal s jednodeními půsty. Četl jsem tu, že návratovka se nemusí ani v podstatě dodržovat(alespoň jako první jídlo napařenou zeleninu dám). Doufám, že půstem moc nezhubnu, už tak jsem dost hubený a když semtam na mě leze nějaké nachlazení, tak taky nějak spontánně přestávám jíst a za den klidně zhubnu 2 kila.
Je vhodné před půstem jíst také nějaké "přípravné" jídlo nebo klidně se předtím může jíst i nezdravě?
Můžu u takto krátkého půstu pít vodu z kohoutku aniž by to mělo menší účinnost?
Na který den by bylo nejvhodnější naplánovat tyto půsty vzhledem k preventivnímu braní trojčátka, které bych chtěl dávat nejspíš v pondělí?
Děkuji.

PříspěvekNapsal: sob čer 02, 2012 2:00 pm 

Pokud za první den zhubnete 2 kila, tak to je jen a pouze voda s přebytečným cukrem a solí, což nemůže nijak uškodit, právě naopak. Snadno to můžete po půstu nahodit zpátky klidně zase během jednoho dne pomocí konzumace sladkých a slaných jídel, ale proč to dělat, že...
Před půstem můžete jíst co chcete, ale pokud nejste na půsty zvyklý, tak vám může být dost blbě.
Při jednom dni bez jídla můžete pít jakoukoliv pitnou vodu klidně třeba ochucenou citronem atp., účelem totiž není zastavit trávicí trakt, ale pouze jeho odpočinek. Jeden den bez jídla bych ani nenazýval půstem, ale někomu jde o slovíčka, tak jen dodám, že půst by měl být s co nejčistší vodou, voda z kohoutku je na hranici, ale ještě přijatelná.

PříspěvekNapsal: ned čer 03, 2012 3:53 pm 

...dle rad Jógina ohledně půstaření u Vát (půst dost zvyšuje Vátu..., což u ajurvédského dóšického typu Váta je nutno kompenzovat...)

- nejspíš po normální regulérní návratovce, bude u lidí typu Váta (po najetí na normální stravu) dobré zařazovat důsledněji nebo prostě více
potravin vhodných [u:ep30odmi]ke snižování Váty :[/u:ep30odmi]
\":arrow:\" [b:ep30odmi][u:ep30odmi]viz vlákno Ajurvéda:[/u:ep30odmi][/b:ep30odmi]

PříspěvekNapsal: pon čer 04, 2012 7:53 pm 

Dobrý den,
dnes jsem se pokusila (bohužel neúspěšně) o svůj první jednodenní půst. Ráda bych znala názor někoho zkušeného, jestli průběh byl ok a byla tedy chyba půst přerušit (ráda bych další pokus zase za týden).
Takže poslední jídlo – večeře trochu později (cca 20:30), protože jsem se vrátila domu pozdě. Byla to salátová rajčata (cca 7ks) s kouskem nivy (cca 30g), zakápnuté olivákem a půlkou plátku fitness chleba (bez přidaných konzervantů). Asi ne uplně ideální, ale měla jsem hrozný hlad a něco "tuhého" to prostě chtělo.
Ráno – vzbudila jsem se cca v 8:00 hladem. Obvykle ihned po probuzení snídám, ale dokud byl „jen“ hlad, všechno bylo ok. Dala jsem si tedy z večera převařenou vodu (destilku jsem neměla) a hned si dala vařit další várku a popíjela vodu. Celkem se ten hlad dal přežít, koukala jsem se na filmy a snažila se zabavit hlavu.
První krize přišla cca kolem 13:00. Vlastně to ani nebylo kvůli hladu, ale tělo hrozně zesláblo, začala jsem se potit (ačkoli mi byla zároveň zima) a na jazyku se udělal žlutý povlak (ten vím, že je normální). Řekla jsem si, že to je normální průběh očisty a dále pokračovala v pití převařené vody. Nicméně tělo mě jakoby odmítalo poslouchat – nejen, že bylo velmi slabé (ale pořád alespoň schopné nějak fungovat), ale když jsem šla na záchod, hrozně jsem se motala, neměla jsem ani sílu si pomalu zvednout flašku s vodou. Tak jsem se rozhodla to trochu zaspat – stejně na mě mezitím padla únava a chtělo se mi hrozně spát. To bylo asi 14:30.
Probudila jsem se cca za hodinku, celá spocená, tělo se chvělo, měla jsem pocit, že se ani nezvednu z postele. Asi po čtvrt hodině, kdy už hrozilo, že se na posteli opravdu počůrám, jsem se tedy s vypětím všech sil domotala na záchod přidržujíce se všeho možného, aby to se mnou neseklo, a vrátila se zpět do postele.
Nicméně stav se nijak nezlepšoval, ba naopak. Pokusila jsem se to vydržet s tím, že to přece brzy odezní, ale to se bohužel nestalo. Cítila jsem se jako v horečkách – potila jsem se snad všude včetně rukou a nohou (upozorňuji, že se normálně moc nepotím), ale byl to studený pot. Byla mi strašná zima, motala se mi hlava a brněly mě končetiny. Kůže na rukou zbělala a udělaly se na ní jemné červené mapy (ne moc výrazné, ale mělo to postupem času kontrastující tendenci). Bylo mi chvílema i na zvracení, ke konci mě začaly pobolívat klouby a cítila jsem tlak v hlavě. Co se týče tlukotu srdce, zdálo se, že chvílema bije jak o život při nějakém maratónu, ale za chvíli už zase klid. Myslím, že přirovnání k horečce sedí nejvíc – chvílema jsem si tak opravdu připadala.
Cca v 17:00 jsem si řekla, že to už asi není normální (minimálně, že se nejdříve poradím s někým zkušeným, jestli jsou takto silné projevy ok) a doplazila jsem se do kuchyně si podle návodu dát v páře dušenou zeleninu. Měla jsem brokolici připravenou z předchozího dne, takže jsem ji jen trošku ohřála a během 10 minut ji pozřela.
Musím dodat, že můj stav se ihned trochu zlepšil. Nicméně brokolice mě neuspokojila. Sice jsem si říkala, že podle návodů nemá člověk ihned po půstu moc dráždit žaludek, ale hrozilo, že bych po nějaké chvíli brokolici vyzvracela a také mi to nedodalo moc energie, takže slabost se sice zlepšila, ale velmi mírně. Sáhla jsem tedy po cherry rajčatech a dala si s trochou nivy a půlkou krajíčku fitness chleba. To mělo okamžitý efekt. Až mě překvapilo, o jakou rychlost šlo. Nicméně tělo zřejmě potřebovalo nějaké cukry, neboť mě přepadla neuvěřitelná chuť na něco sladkého. Tak jsem si dala nakonec další dva krajíce fitness chleba s máslem a s medem a to mě zcela uspokojilo a vše se během několika málo minut vrátilo do normálu. Samozřejmě vím, že minimálně to jídlo nebylo vůbec ideální. Zajímá mě ale spíše, zda jsou takhle silné projevy normální? Měla bych se to (příští týden) pokusit vydržet? Nejsem žádnej hypochondr, že bych kvůli menší nevolnosti hned měla obavy o život, ale tohle bylo opravu nesnesitelné. \":-(\" Co byste mi poradili dělat jinak?
Na závěr bych ještě ráda dodala, že mám nízký tlak a anémii, na kterou bych měla brát železo, ale moc tomu nedám. Ne, že bych nechtěla – problém je spíš ten, že se nesmí požívat před nebo po nečem celozrnném a nebo zenelém čaji, a to jsou dvě veci, které mám téměř neustále. A mezi jídly na to zase zapomenu.
Předem děkuji a přeji pěkný den.
Eva

PříspěvekNapsal: pon čer 04, 2012 8:20 pm 

Eva83 píše:
Dobrý den,
dnes jsem se pokusila (bohužel neúspěšně) o svůj první jednodenní půst........
Eva

Dobry den Evo,

z celeho prispevku se mi zda, ze to bylo cele nejspise hodne ovlivnene psychikou, ty casy co jsou uvedeny jsou kratke, vubec bych si s tim nelamal hlavu a v klidu jednicku dotahl do konce, uz po prvni jednicce telo zjisti, ze cely proces pustu je ok a telo si pri nem odpocine. Duvod k ukonceni pustu je pouze bolest v brise, ktera neprechazi a nemoznost zesvetleni tmave moci pitim destilky, cokoliv jineho je jen projev ocisty a intenzita je individualni.

Abyste se uklidnila doporucuji precist si o pustovani minimalne toto vlakno, Partykovou a skripta z pust.cz, potom budete mit dostatek informaci a k nervozite by nemel byt prostor.

Preji hodne uspechu a hlavu vzhuru, v 1ce si nemuzete nijak ublizit \":wink:\"

PříspěvekNapsal: pon čer 04, 2012 9:48 pm 

Evo83, první jídlo po půstu, které je znovu ohřívané, stojí za prd. Ty rajčata byl výborný nápad, dělám to také, když by byl však půst delší jak 3 dny, bylo by vhodné je trochu spařit.

Takhle silné projevy nejsou normální, i když se vyskytují. Zřejmě jste velice silně zanesená, bylo by vhodné udělat nejprve očisty organizmu, minimálně klystýry a pokusit se o šankaprakšalánu (popsána v článku zde na serveru), takhle se budete s půstem dlouho zbytečně trápit, půst je na jemnou chirurgickou práci v těle, na hnůj v tl. střevě příliš ne. Chtělo by to udělat i další očisty, kvalifikovaných informací lze sehnat spoustu, třeba od Partykové, ev. zde.

Je dobře, že jste to vzala do vlastních rukou, s Vaším přístupem věřím, že se to brzy zlepší, jen to chce vytrvat.

PříspěvekNapsal: pon čer 04, 2012 10:47 pm 

Zdenek20 píše:
Evo83, první jídlo po půstu, které je znovu ohřívané, stojí za prd. Ty rajčata byl výborný nápad, dělám to také, když by byl však půst delší jak 3 dny, bylo by vhodné je trochu spařit.

Takhle silné projevy nejsou normální, i když se vyskytují. Zřejmě jste velice silně zanesená, bylo by vhodné udělat nejprve očisty organizmu, minimálně klystýry a pokusit se o šankaprakšalánu (popsána v článku zde na serveru), takhle se budete s půstem dlouho zbytečně trápit, půst je na jemnou chirurgickou práci v těle, na hnůj v tl. střevě příliš ne. Chtělo by to udělat i další očisty, kvalifikovaných informací lze sehnat spoustu, třeba od Partykové, ev. zde.

Je dobře, že jste to vzala do vlastních rukou, s Vaším přístupem věřím, že se to brzy zlepší, jen to chce vytrvat.

Děkuji moc. Já jsem tedy trochu čekala, že to nebude asi uplně lehký (koneckonců jsem nikdy půst nedržela a ani vlastně žádné diety), ale tohle jsem tedy nečekala. Ten samotnej hlad totiž nakonec vůbec nebyl tak strašnej. Tu střevní očistu jsem jednou zkoušela, ale asi po litru vypité vody to šlo všechno ven (bohužel horem). \":-(\" Obávám se, že moje tělo bude zaneseno skuečně docela dost, proto jsem si řikala, že ten půst je ideální (i když trochu radikální) řešení. No ale tak já zkusím tedy znovu tu šankaprakšalánu a třeba se to tentokrát podaří.
Díky moc za radu.

PříspěvekNapsal: pon čer 04, 2012 11:00 pm 

kawasaky píše:
Dobry den Evo,

z celeho prispevku se mi zda, ze to bylo cele nejspise hodne ovlivnene psychikou, ty casy co jsou uvedeny jsou kratke, vubec bych si s tim nelamal hlavu a v klidu jednicku dotahl do konce, uz po prvni jednicce telo zjisti, ze cely proces pustu je ok a telo si pri nem odpocine. Duvod k ukonceni pustu je pouze bolest v brise, ktera neprechazi a nemoznost zesvetleni tmave moci pitim destilky, cokoliv jineho je jen projev ocisty a intenzita je individualni.

Abyste se uklidnila doporucuji precist si o pustovani minimalne toto vlakno, Partykovou a skripta z pust.cz, potom budete mit dostatek informaci a k nervozite by nemel byt prostor.

Preji hodne uspechu a hlavu vzhuru, v 1ce si nemuzete nijak ublizit \":wink:\"

Dobrý večer,
díky za zprávu. No já jsem si prošla pust.cz, ale viceméně co se týče toho jednodenní půstu, tak se nikde moc nepíše o komplikacích (rozhodně jsem tedy nenašla nic o tom, co jsem prožívala já). Všude to vypadá, že vlastně o nic nejde, proto předpokládám, že ta moje zkušenost uplně normální nebyla. Teď jsem se večer dívala ještě po nějakých informacích, ale nic kloudného. Naopak mimo hlad je většinou uvedeno, že když je to extrémě nepříjemné, tak je lepší půst přerušit. Mě tedy břicho nebolelo - resp nic extra mimo hlad, ale to nebyl nakonec vůbec problém. Každopádně to nehodlám vzdát a zkusím asi tu doporučenou očistu střev.
Každopádně děkuji za příspěvek a přeji pěkný večer.

PříspěvekNapsal: úte čer 05, 2012 9:48 am 

Eva83 píše:
Dobrý večer,
díky za zprávu. No já jsem si prošla pust.cz, ale viceméně co se týče toho jednodenní půstu, tak se nikde moc nepíše o komplikacích (rozhodně jsem tedy nenašla nic o tom, co jsem prožívala já). Všude to vypadá, že vlastně o nic nejde, proto předpokládám, že ta moje zkušenost uplně normální nebyla. Teď jsem se večer dívala ještě po nějakých informacích, ale nic kloudného. Naopak mimo hlad je většinou uvedeno, že když je to extrémě nepříjemné, tak je lepší půst přerušit. Mě tedy břicho nebolelo - resp nic extra mimo hlad, ale to nebyl nakonec vůbec problém. Každopádně to nehodlám vzdát a zkusím asi tu doporučenou očistu střev.
Každopádně děkuji za příspěvek a přeji pěkný večer.

Dobry den,

prave ty priznaky, ktere tam popisujete ja zazil, ale az v pozdejsi fazi pustu, nicmene kazdy jsme original a muzete se opravdu tak intenzivne cistit hned od zacatku(jeden clen moji rodiny mel temer totozny stav a ze strachu take pust prerusil - 3ku). Nyni, co jsem minuly rok prosel celym kalendarem z pust.cz uz mohu rict, ze v prubehu pustu zadne negativni stavy nemam, krom pachu z ust a acidoznich stavu, kdy prvni zacina uz 2. den.

Drzim palce \":)\"

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 2203 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45 ... 147  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]