sakul píše:
Určitě zajímavý přístup a bude poučné sledovat jak se ti daří.
Vidím tady však několik potencionálních problémů, které souvisí s jednostranným zaměřením. A opatření, která nejsou komplexní jsou většinou účinná jen omezeně.
Z hlediska stravy je jasným problémem zaměřenost na maso, vejce a další živočišné bílkoviny a tuky současně s absencí zeleniny, která nutně musí být nosnou části stravování při kandidoze tak, aby se mohla dát dohromady imunita.
Pravděpodobně se takto (uvidíme dle tvého testu) dá dostat množství cukrů v těle na minimum a docílit toho, že kvasinka nebude dočasně prosperovat a bude dočasně vymírat. Nicméně kvasinka není problém a to víme. Problém je zničená imunita (hlavně ve střevech) a poškozené přirozené mechanismy těla a naší - trávení, vstřebávání látek, detoxifikace apod a dalších vrstvách naší osobnosti
Řešením tedy je nejen umravňování kvasinky nízkými přísuny cukrů a vysokými dávkami fungicidů, ale také neustálá práce na obnovení poškozeného stavu.
A to při zaměření na to o čem tu píšeš nejde. U jedinců s kandidozou, kteří mají velmi často poškozené trávení, netvoří hcl, vstřebávají pouze zlomek látek ve střevech a chybí jim enzymy, je sebevraždou se zaměřovat na potraviny, kterým tohle všechno většinou chybí a které samy o sobě jsou i pro zdravý organizmus zátěží.
Mám obavy, a budu se rád mýlit, že tímto způsobem lze docílit dočasné úlevy, ale za cenu většího systémového poškození organismu. Tedy kvasinka se při sebemenším množství cukrů vrátí v plné síle a dost možné se stane problémem doživotním a neřešitelným.
Abych se příliš dlouze nevykecával a také tě více nedráždil, tak jsem ani více nezmínil další důležité aspekty, bez kterých tento problém systémově ošetřit nepůjde - práce na psychice, vyčištění svého vnitřního prostoru a vztahů kolem sebe, pohyb, dýchání, návrat k přirozeným činnostem atd atd atd.
Velice rozumný závěr z pozorování, nicméně na kratší aplikaci vidím tento postup jako dobře použitelný a patrně může lidem celkem rychle pomoci.