Vševěd píše:
Co je ale podstatné - cítíš, že by se ti při tom pH kvasinka rozlézala nějakým šíleným způsobem? Protože všude se tvrdí,
že kyselé pH kvasince vyhovuje a vytváří prostředí pro její růst... nic takového se u mně ale neděje, podstatné pro mně je,
jestli jím cukry nebo ne...
Já se snažím aspoň na část dne dostat minimálně do mírně zásaditých hodnot pomocí silných odkyselovačů, i tak je to ale těžký boj s krátkodobým efektem.
Zůstávat delší dobu v takovémto překyselení je dost špatný nápad bez ohledu na to, jestli kvasinka prospívá v kyselých, neutrálních nebo zásaditých hladinách.
Už jenom proto, že tělo vydá značné zásoby minerálních látek na boj s kandidou a řešení následků intoxifikace organismu. Menší množství než je běžné se jich také vstřebá, kvůli často nerušenému trávení a vstřebávání látek.
A jak je všeobecně známo, udělá také vše proto, aby udrželo ph v normálních hladinách a to často opět pomocí zásadotvorných minerálních látek, kterých už tak při kandidoze je málo. Nerad bych byl plešatý a s osteoporózou zbytečně předčasně a to je asi ten nejmenší problém co mě v takovém případě čeká.
Překyselení v takovémto masivním rozsahu je důvod proč si myslím, že tento postup nesystémový a není možné jej aplikovat dlouhodbě, aniž by nedošlo k poškození dalších funkcí těla. Obávám se, že tak trochu s vaničkou vylévá i dítě.