Zdraví-AZ Vaše fórum o zdraví

Právě je pon lis 25, 2024 8:45 pm

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 2203 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46 ... 147  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Půst
PříspěvekNapsal: úte čer 05, 2012 11:17 am 

kawasaky píše:
Dobry den,

prave ty priznaky, ktere tam popisujete ja zazil, ale az v pozdejsi fazi pustu, nicmene kazdy jsme original a muzete se opravdu tak intenzivne cistit hned od zacatku(jeden clen moji rodiny mel temer totozny stav a ze strachu take pust prerusil - 3ku). Nyni, co jsem minuly rok prosel celym kalendarem z pust.cz uz mohu rict, ze v prubehu pustu zadne negativni stavy nemam, krom pachu z ust a acidoznich stavu, kdy prvni zacina uz 2. den.

Drzim palce \":)\"

Dobry den,
ja vim, ze je to takhle tezke rici, ale myslite si tedy, ze bych to byla byvala mela vydrzet? Resp vcera jsem se docetla o necem jako je otrava organismu vlastnimi toxiny behem pustu - prave tam doporucuji pri silnych projevech prestat. Proste myslite si tedy, ze je to normalni (i kdyz treba ne v tak kratke dobe) a ze by clovek ten pust prerusovat v tomto pripade nemel? A za jak dlouho se ten stav zlepsi? Pisete, ze vas bratr mel podobnou zkusenost - jak to tedy vyresil? Nemyslim to preruseni pustu, ale z dlouhodobe perspektivy? Zkusil to znovu nebo nejdrive udelal jine ocisty? A mel takto silne projevy uz ten prvni den? Ja jsem si rikala, ze kdybych to vydrzela jeden den, tak ten jednodenni pust mohu nekolikrat opakovat a postupne se to snad zlepsi, ale takhle je to docela naprd.
Diky moc za rady a preji pekny den. \":-)\"

PříspěvekNapsal: úte čer 05, 2012 12:08 pm 

Eva83 píše:
... Resp vcera jsem se docetla o necem jako je otrava organismu vlastnimi toxiny behem pustu...

To se zmiňuje i zde na webu.

Ze začátku jsem při 1čkách měla bolesti hlavy a zimnici. Z vlastní zkušenosti mohu doporučit klystýr. Nejvíce se mi osvědčilo zařadit ho hned ráno při 1čce a i následující den, tj. při návratovce. Bolest hlavy velmi rychle zmizela.

PříspěvekNapsal: stř čer 06, 2012 11:22 am 

Amy píše:
To se zmiňuje i zde na webu.

Ze začátku jsem při 1čkách měla bolesti hlavy a zimnici. Z vlastní zkušenosti mohu doporučit klystýr. Nejvíce se mi osvědčilo zařadit ho hned ráno při 1čce a i následující den, tj. při návratovce. Bolest hlavy velmi rychle zmizela.

Diky moc za radu! Vyzkousim. \":-)\"

PříspěvekNapsal: čtv čer 07, 2012 11:15 am 

Eva83 píše:
Dobry den,
ja vim, ze je to takhle tezke rici, ale myslite si tedy, ze bych to byla byvala mela vydrzet? Resp vcera jsem se docetla o necem jako je otrava organismu vlastnimi toxiny behem pustu - prave tam doporucuji pri silnych projevech prestat. Proste myslite si tedy, ze je to normalni (i kdyz treba ne v tak kratke dobe) a ze by clovek ten pust prerusovat v tomto pripade nemel? A za jak dlouho se ten stav zlepsi? Pisete, ze vas bratr mel podobnou zkusenost - jak to tedy vyresil? Nemyslim to preruseni pustu, ale z dlouhodobe perspektivy? Zkusil to znovu nebo nejdrive udelal jine ocisty? A mel takto silne projevy uz ten prvni den? Ja jsem si rikala, ze kdybych to vydrzela jeden den, tak ten jednodenni pust mohu nekolikrat opakovat a postupne se to snad zlepsi, ale takhle je to docela naprd.
Diky moc za rady a preji pekny den. \":-)\"

No prave tu otravu organismu poznate podle te moci, nebo toho bricha(ta bolest bricha nevim zda je primo spojena s intoxikaci, ale je to rozhodne duvod k ukonceni pustu), cokoliv jineho co zde bylo uvedeno je jen projev ocisty organismu a neni to duvodem ukonceni pustu, pokud pujdete po mych prispevcich v tomto vlakne, tak zjistite jake negativni projevy jsem mel ja, najdete zde i vyveseny muj pustni kalendar s detailnima popisama jednotlivych dnu a projevu.

To nebyl bratr \":)\" Ten clen rodiny nasledne delal jednodenni pusty, aby dosahl prubezne ocisty, ale dal ,nez na jednicku se zatim nedostal.

Pust neni cestou pro kazdeho, protoze na to neni uplne kazdy nastaven, avsak toto se lame az cloveku hrozi smrt, ci z nej tece krev proudem, potom jen ti nejzatvrzelejsi pust odmitaji i nadale, nebo jej nejsou schopni, ale jak se rika, vse je tak, jak ma byt \":wink:\"

PS: Doporucuji delat par mesicu jednodenni jednou tydne a striktne se drzet barvy moci a bolesti bricha jako jedine, avsak naprosto neignorovatelne ukazatele ukonceni pustu.... Pomoct v negativnich projevech muze klystyr(i v den pustu), pripadne sanka pred pustem(na konec procedury se musi jist ryze s maslem, takze pust muze zacit nejdrive druhy den...)...

PříspěvekNapsal: ned čer 10, 2012 3:46 pm 

Ahoj půstaři,
kdo bych chtěl držet půst a trochu i pomoct tak vzniká první pustevna www.bosanka.cz

PříspěvekNapsal: úte čer 12, 2012 9:01 pm 
Administrátor
Administrátor

Igi píše:
Rád bych až mi skončí trojčátková kůra začal s jednodeními půsty. Četl jsem tu, že návratovka se nemusí ani v podstatě dodržovat(alespoň jako první jídlo napařenou zeleninu dám). Doufám, že půstem moc nezhubnu, už tak jsem dost hubený a když semtam na mě leze nějaké nachlazení, tak taky nějak spontánně přestávám jíst a za den klidně zhubnu 2 kila.
Je vhodné před půstem jíst také nějaké "přípravné" jídlo nebo klidně se předtím může jíst i nezdravě?
Můžu u takto krátkého půstu pít vodu z kohoutku aniž by to mělo menší účinnost?
Na který den by bylo nejvhodnější naplánovat tyto půsty vzhledem k preventivnímu braní trojčátka, které bych chtěl dávat nejspíš v pondělí?
Děkuji.

Pokud jde o trojčátko, není problém ho brát s jednodenním odstupem od jednodenního půstu, ale u delších půstů to nejde, tam bych držel adekvátní odstup daný návratovkou a ještě pár dní raději přidal, jde přeci jen o dost agresivní rostliny.

PříspěvekNapsal: pát čer 15, 2012 12:43 pm 

Vyzkoušela jsem půst kvůli hubnutí. Moc dlouho jsem to nevydržela, měla jsem neskutečný hlad. Takže máte můj obdiv, ale začala jsem navštěvovat kavitaci. A je to lepší než hladovění. Možná to ještě neznáte. Já to jen můžu doporučit, ještě si u toho i odpočinu.

PříspěvekNapsal: pát čer 15, 2012 12:56 pm 

bonakva123 píše:
Vyzkoušela jsem půst kvůli hubnutí. Moc dlouho jsem to nevydržela, měla jsem neskutečný hlad. Takže máte můj obdiv, ale začala jsem navštěvovat kavitaci. A je to lepší než hladovění. Možná to ještě neznáte. Já to jen můžu doporučit, ještě si u toho i odpočinu.

Špatnej důvod. Na půst musí být člověk připravenej i psychicky, a to lidé snažící se jen zhubnout asi dost často nebudou.

Doufám, že tvůj první příspěvek nevzniknul jen kvůli reklamě v podpisu (která je mmch. v pravidlech fóra zakázána).

PříspěvekNapsal: pát čer 22, 2012 10:31 pm 
Administrátor
Administrátor

bonakva123 píše:

Tak lepší to určitě není o tom nemá význam vůbec polemizovat a je otázkou, zda jde alespoň o stejně bezpečný postup jako u hladovění.

PříspěvekNapsal: sob čer 23, 2012 8:07 pm 

Prosím o radu ty, kdy mají zkušenosti s půstem. Jsem úplný začátečník a dala jsem si 3denní půst na vodě. Vím teď, že jsem měla začít s jedničkou, ale už se stalo. Půst super, třetí den úplné ticho uvnitř, návratovku jsem dodržovala na pařené zelenině, v podstatě jsem měla pocit, že vlastně vůbec nemusím jíst. Jen jsem měla potíže se střevem, klystýry nepomáhaly a když už se zadařilo, šla ze mne červenooranžová voda. Teď je to už týden, kdy jsem skončila a pořád mám pocit, že mi nenastartovaly orgány, pořád ticho a na záchod to nejde. Cítím tlak ve žlučníku i slinivce, jako bych tam měla bublinu. A břicho mám jak buben, Klystýr nechci, nedělal mi dobře, bolelo mě břicho. A po projímadle jsem měla břicho jak plné malých skákajících vetřelců, ale stolice skoro nic. Je možné, že orgány nechtěj nastartovat? Jestli ano, co s tím? HEEELP PLEASE. \":(\"

PříspěvekNapsal: pon čer 25, 2012 12:21 am 

Ahoj, držím teď půst (5. den), mám v plánu držet ho 7-10 dní, podle okolností. Díky němu jsem se vlastně dostal sem, rozhodl jsem se udělat něco se svým jídelníčkem. Mám sportovní postavu, takže bych teoreticky zatím nic řešit nemusel, ale vím, že časem by se potíže dostavili, stejně jako teď (hemeroidy). Po těch 7-10ti dnech půstu bych rád začal jíst o něco lépe (nějaká chuťová jídla si v malém množství povolím, dejme tomu jednou týdně). Co byste mi poradili na začátek po půstu? Mě samotného napadl zeleninový salát (rajče, okurka, paprika, k tomu olivový olej), samotných pár mandlí, ořechů. Jako další jídlo třeba ovocný salát- jablka, banán, pomeranč. Rád bych se potom dostal na minimálně 50% syrové stravy. Pokud máte nějaký tip na jídla po dietě, budu jedině rád. Děkuji Ercihi

PříspěvekNapsal: pon čer 25, 2012 12:27 am 

Ercihi píše:
Ahoj, držím teď půst (5. den), mám v plánu držet ho 7-10 dní, podle okolností. Díky němu jsem se vlastně dostal sem, rozhodl jsem se udělat něco se svým jídelníčkem. Mám sportovní postavu, takže bych teoreticky zatím nic řešit nemusel, ale vím, že časem by se potíže dostavili, stejně jako teď (hemeroidy). Po těch 7-10ti dnech půstu bych rád začal jíst o něco lépe (nějaká chuťová jídla si v malém množství povolím, dejme tomu jednou týdně). Co byste mi poradili na začátek po půstu? Mě samotného napadl zeleninový salát (rajče, okurka, paprika, k tomu olivový olej), samotných pár mandlí, ořechů. Jako další jídlo třeba ovocný salát- jablka, banán, pomeranč. Rád bych se potom dostal na minimálně 50% syrové stravy. Pokud máte nějaký tip na jídla po dietě, budu jedině rád. Děkuji Ercihi

Ercihi, neblbni. To, co chceš jíst na konci půstu, by tě hádám mohlo i zabít. V tomto fóru i jinde na netu najdeš spoustu odkazů s informacemi o tom, co jíst po půstu. Hledej heslo návratovka - tak tomu říkají zkušení "poustníci".

PříspěvekNapsal: pon čer 25, 2012 12:49 am 

Díky za odpověď. K půstu mě vede můj kamarád, který se vyzná, toho se optám plus najdu nějaké ty informace. Jinak během tohoto půstu piji bylinné čaje a trochu pomerančové šťávy vymačkané z pomerančů.

A co se týče toho prvního dne po půstu, našel jsem toto: První den pouze a jen zeleninu napařenou připravenou na páře tímto způsobem: Pokud možno nechemizovanou zeleninu (rajčata papriky lusky atd.. - dužinatou zeleninu) dát na sítko - cedník na vrch hrnce nad páru a poctivě ji sledovat. Jde o to, aby zelenina změkla ale neztratila svoji dynamickou sílu = nestala se z ní mrtvá hmota. A to se pozná podle lesku. Dokud je zelenina lesklá, znamená to, že ještě stále je v ní 'duševní náboj' tedy že tělu předá jak hmotu, tak 'přírodní energii'. Pokud zelenina zmatovatí, stává se z ní mrtvá hmota - tělo jen zanese = požaduje po něm energii na zpracování a opět rovná se = sebere více než dodá. Takže je potřeba hledat okamžik, kdy je zelenina už měká, ale ještě lesklá. Trochu praxe rychle ukáže, kde je ten správný okamžik:-) Je to jeduché - nebojte se toho:) Tolik první bod a první den návratové stravy. Objem - jedna porce - jeden objem jedné hrsti. Malá žena malou hrst velký chlap velkou:-) Výsledkem je průjem obsahující zbytky 'suchý' obsah střev. Zajímavostí je, že tento první průjem opravdu odstraní úplně poslední usazeniny ve trávicím traktu. Zbytek den opět destilka a užívání si krásných pocitů z prudce nabíhající síly do svého těla. Tedy zelenina dodává sílu.

Je to z webu pust.cz, ale přeci jenom radši se zde optám na váš názor.

PříspěvekNapsal: pon čer 25, 2012 7:59 am 

Ercihi píše:
K půstu mě vede můj kamarád, který se vyzná, toho se optám plus najdu nějaké ty informace. Jinak během tohoto půstu piji bylinné čaje a trochu pomerančové šťávy vymačkané z pomerančů.

Možná tě zklamu, ale to co držíš není půst. Jde jen o drastickou dietu, při který se ti kvůli přísunu živin nejspíš nezastaví trávení. Půst je pouze o vodě. Čím míň minerálů, tím líp. Jestli ti čaje a šťávu doporučil kamarád, tak se v půstech nejspíš nevyzná a byl bych na tvém místě opravdu velmi opatrnej. Moh by sis velmi ošklivě ublížit. Jakej nejdelší půst má ten kamarád za sebou?

Návratovka má trvat aspoň tak dlouho jako půst.

PříspěvekNapsal: pon čer 25, 2012 9:41 am 

Xeelee píše:
Ercihi píše:
K půstu mě vede můj kamarád, který se vyzná, toho se optám plus najdu nějaké ty informace. Jinak během tohoto půstu piji bylinné čaje a trochu pomerančové šťávy vymačkané z pomerančů.

Možná tě zklamu, ale to co držíš není půst. Jde jen o drastickou dietu, při který se ti kvůli přísunu živin nejspíš nezastaví trávení. Půst je pouze o vodě. Čím míň minerálů, tím líp. Jestli ti čaje a šťávu doporučil kamarád, tak se v půstech nejspíš nevyzná a byl bych na tvém místě opravdu velmi opatrnej. Moh by sis velmi ošklivě ublížit. Jakej nejdelší půst má ten kamarád za sebou?Návratovka má trvat aspoň tak dlouho jako půst.

Ercihi bacha!! Úplně jsem se lekl, když jsem tu čet o bylinných čajích a pomerščávě! To není půst a Tvůj kamarád se bohužel nevyzná. Rozhodně po skončení půstu nedávej olej a ořechy, jaks psal. Pokud nevíš, jak půst skončit, raději jej o dva tři dny natáhni a přitom si naštuduj, jak bezpečně půstovat a hlavně jak provést návratovku, která je neméně důležitá! Jinak si můžeš zle uškodit, Xeelee má naprostou pravdu.
Zkoukni třeba na web o půstu nebo do vitavlákna o tomtéž,
opakuju - opatrně!

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 2203 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46 ... 147  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]