ravima píše:
Vím jenom o laktóze (a to ještě ne všechna se rozloží). Takže... zdroj?
Silnej alergen mám nastudovanej z hodně zdrojů i vypozorovanej na pár lidech z okolí, kterým vysazení velmi pomohlo.
Z bílkovin je alergen minimálně kasein. Zdroj bych musel znovu najít. Měl sem období, kdy sem se snažil dohledávat důvěryhodný zdroje ke všem fámám i k tomu co se o mléku píše třeba tady na fóru. Zatím se budeš muset spokojit s neověřenými informacemi na Wikipedii. Jinak na webu se válí spousta příspěvků, kde se píše, že jim byla alergie na mléčný bílkoviny diagnostikována.
Nevím, jestli si na to zítra nebo pozdějc vzpomenu (spíš ne), tak se mi radši připomeň soukromou zprávou. Mrknu na to. Dneska už umírám. Naštěstí už za chvilku padnu do postele. Na googlení už nemám psychicky ani fyzicky sílu.
Záleží na tom kolik houby zpracovává daný množství mléka, jak dlouho, při jaký teplotě... Od toho se odvíjí množství laktózy i bílkovin (který tibetská houba rozkládá na aminokyseliny). Navíc se všude možně píše, že kefír dobře snáší i alergici na laktózu a nepamatuju se, že bych čet o alergických reakcích na ni. Asi jich moc nebylo, pokud sem na nějaký narazil.
Mléko je označováno jako alergen na všech výrobcích, který ho obsahujou.
_________________
vše o šankaprakšaláně ● tabulka zdravých potravin:
download /
online /
kompletní sakulovaPoužívejte
MOZEK a nevěřte každý blbosti na Internetu!