Zdraví-AZ Vaše fórum o zdraví

Právě je ned lis 24, 2024 7:15 pm

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 156 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5 ... 11  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Pohanka
PříspěvekNapsal: stř črc 08, 2009 4:12 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28400
Bydliště: Poděbrady
Mat píše:
Mohli by ste mi prosím napísat ako tú pohanku mixujete?
Mám ju rozmixovat a vypit a potom zjest ten šalát zo zelenolistej zeleniny aby sa uvolnil ten rutín.
Je to správne?
Ďakujem

Já pohanku nijak nemixuji, buď ji jím pouze máčenou se zeleninovým salátem, nebo ji proženu skrz dvouhřídelový odšťavňovač a použiji ji jako mléko. V tom druhém případě, je třeba vyrobenou pastu lehce promixovat, třeba s mrkvovou a špenátovou šťávou a vypít.
Pokud dosud dvouhřídelový odšťavňovač nemáte, tak bych ji nijak nemixoval, ale jedl normálně, jako jídlo s velkou zeleninovou oblohou složenou hlavně ze zelených zelenin, jako špenát a salát, k tomu pár rajčat, cibule, trochu kysaného zelí a česnek. Je to chutné jídlo, pokud se dobře okoření a dochutí, je super po všech stránkách.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Pohanka
PříspěvekNapsal: stř črc 08, 2009 11:56 pm 
Offline

Registrován: ned dub 26, 2009 6:26 pm
Příspěvky: 1758
Ono to chuti vyborne aj bez akychkolvek dalsich prisad a koreni, tak ako to napisal Jarda vyssie. Aspon mne. \":-)\"

_________________
Prehľadné, stručné a aktualizované návody fóra Zdraví-AZ


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Pohanka
PříspěvekNapsal: sob srp 01, 2009 11:31 am 
Offline

Registrován: ned dub 26, 2009 6:26 pm
Příspěvky: 1758
Co vsetko sa rata k zelenym zeleninam? Jasne ze hlavkovy salat, spenat, ale co dalej? Uhorka? Brokolica? Kapusta? Co este okrem toho pasuje k vyuzitiu rutinu k pohanke?

_________________
Prehľadné, stručné a aktualizované návody fóra Zdraví-AZ


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Pohanka
PříspěvekNapsal: sob srp 01, 2009 6:57 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28400
Bydliště: Poděbrady
Xion píše:
Co vsetko sa rata k zelenym zeleninam? Jasne ze hlavkovy salat, spenat, ale co dalej? Uhorka? Brokolica? Kapusta? Co este okrem toho pasuje k vyuzitiu rutinu k pohanke?

Já mám nejraději růžičkovou kapustu, čínské zelí, jemně nakrájené hlávkové zelí s cibulkou, také trochu divoké zeleniny, jako pampeliška, jitrocel a určitě by se našly i další možnosti.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Pohanka
PříspěvekNapsal: pát zář 11, 2009 1:33 pm 
Offline

Registrován: čtv bře 19, 2009 6:50 pm
Příspěvky: 669
Može byt tá kapusta ku tej pohanke aj kyslá?
Je to tiež zelenolistá zelenina akurát obohatená mlliečnym kvasením.
Radšej sa spýtam.
Ďakujem


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Pohanka
PříspěvekNapsal: pát zář 11, 2009 9:29 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28400
Bydliště: Poděbrady
Mat píše:
Može byt tá kapusta ku tej pohanke aj kyslá?
Je to tiež zelenolistá zelenina akurát obohatená mlliečnym kvasením.
Radšej sa spýtam.
Ďakujem

Určitě může, ale nějaké zelené listí je také vhodné, dokonce tato kombinace bude lepší na trávení díky laktobacilům.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Pohanka
PříspěvekNapsal: ned led 31, 2010 1:58 pm 
Offline

Registrován: ned led 31, 2010 1:10 pm
Příspěvky: 735
Bydliště: Slovensko - Košice
Zo skúseností : "Nazelenalá" - teda termicky nespracovaná ( nelúpaná za tepla ) pohánka je oveľa chutnejšia ako "hnedavá". Oveľa. A je aj zdravšia. Tiež nechávam na 12 hodín namočiť, ale surovú zjem len 1/4, a zbytok uvarím v tej istej vode, v ktorej som namáčal ( lebo namáčaním som nechcel nič odstraňovať, len uvoľniť "materiál" pohánky, aby sa varila kratšie, a tým bola menej znehodnotená ).
Pohánka MARIANNA - neodporúčam. Je to tá "hnedavá" verzia, ktorá sa lúpe znehodnocujúcim spôsobom. Ak prejdete z "hnedavej" na "nazelenalú" ( čo sa týka farebnosti, nie čerstvosti, lebo "nazelenať" zvykne aj staré mäso.. \":)\" ) - čiže čerstvú, tak sa už nebudete chcieť vrátiť naspäť k predchádzajúcej...

_________________
Majte sa pekne, veľa zdravia, šťastia, penazí vám prajem. NOWOCAYN & Marek. (9.5. 2012)
RUŠIM NICK, idem žiť, už je na to ČAS. Ruším účty na internete, všetko, počítač využívam už len na prácu.
Tešilo ma (9.5. 2012) dieta


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Pohanka
PříspěvekNapsal: pon úno 01, 2010 7:57 pm 
Offline

Registrován: ned dub 26, 2009 6:26 pm
Příspěvky: 1758
NOWOCAYN píše:
Zo skúseností : "Nazelenalá" - teda termicky nespracovaná ( nelúpaná za tepla ) pohánka je oveľa chutnejšia ako "hnedavá". Oveľa. A je aj zdravšia. Tiež nechávam na 12 hodín namočiť, ale surovú zjem len 1/4, a zbytok uvarím v tej istej vode, v ktorej som namáčal ( lebo namáčaním som nechcel nič odstraňovať, len uvoľniť "materiál" pohánky, aby sa varila kratšie, a tým bola menej znehodnotená ).
Pohánka MARIANNA - neodporúčam. Je to tá "hnedavá" verzia, ktorá sa lúpe znehodnocujúcim spôsobom. Ak prejdete z "hnedavej" na "nazelenalú" ( čo sa týka farebnosti, nie čerstvosti, lebo "nazelenať" zvykne aj staré mäso.. \":)\" ) - čiže čerstvú, tak sa už nebudete chcieť vrátiť naspäť k predchádzajúcej...

Praveze mne chuti aj ta hnedava verzia. \":-)\"

_________________
Prehľadné, stručné a aktualizované návody fóra Zdraví-AZ


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Pohanka
PříspěvekNapsal: úte úno 02, 2010 11:51 am 
Offline

Registrován: ned led 31, 2010 1:10 pm
Příspěvky: 735
Bydliště: Slovensko - Košice
Xion : Tá hnedavá je ale lúpaná pri teplote okolo 300 - tristo stupňov celzia ( ak sa nemýlim ). A to fakt za to nestojí.... to nie je ani 100, to je už 300.... takže ti radím uprednostňovať lúpanú za optimálnej teploty - nazelenalú.

_________________
Majte sa pekne, veľa zdravia, šťastia, penazí vám prajem. NOWOCAYN & Marek. (9.5. 2012)
RUŠIM NICK, idem žiť, už je na to ČAS. Ruším účty na internete, všetko, počítač využívam už len na prácu.
Tešilo ma (9.5. 2012) dieta


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Pohanka
PříspěvekNapsal: úte úno 02, 2010 8:53 pm 
Offline

Registrován: pát říj 30, 2009 11:21 pm
Příspěvky: 326
viliro píše:
Jarda píše:
...nejrozšířenější běžně dostupná a ještě halasně doporučovaná droga, tak je to chleba. Jeho neskutečná škodlivost způsobuje od střevních potíží, přes játra, krevní komplikace a mnoho dalších zajímavostí, skutečně v organizmu naprostou pohromu a nad 40 let by se člověk neměl chleba ani dotknout.

Tak to považují za dokonalý nesmysl. Chleba mně nikdy nedělal sebemenší problémy. Lépe řečeno, bez chleba bych nemohl ani existovat. Raději použijí chleba,než brambory, knedlíky či těstoviny. Nedovedu si představit bramborový salát bez chleba a čilli, jako hrách a kysané zelí a zase k tomu chleba. Postrádat je může ten, do se celý den jen válí, nezná co je to máknou rukama. Tomu kalorie přebývají i když pije jenom vodu.

Bez chleba se lze obejít a nevím proč stále útočíte na Jardu. Když s tím nesouhlasíte, tak to tady neustále napodkopávejte! Jestli máte jiné názory založte si svou vlastní diskuzi a nemontujte se do věcí, které Jarda zažil na vlastní kůži (tělo). Selským rozumem vzato je chleba zdroj plísní, potom zalepuje střeva, dělá se z mouky, která je tak neskutečně upravená, že je to šílené. Máte pochopitelně právo na svůj názor, aby jste po mě tady taky nezačal házet Vaše slavné argumenty, ale musím se Jardy zastat, protože když jsem si přečetl Vaše příspěvky nic jiného mi z toho nevyplývá! A prosím, nesnažte se mi opravovat nějaké hrubky jako s tím Ph nebo pH? \":-D\"


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Pohanka
PříspěvekNapsal: úte úno 02, 2010 11:22 pm 
Offline

Registrován: ned led 31, 2010 1:10 pm
Příspěvky: 735
Bydliště: Slovensko - Košice
Ohľadom pohánky sa chcem opýtať : Keď namočím pohánku na 10 hodín.... ako využiť vodu ? Môžem ju vypiť, a potom dať pohánku variť spolu s vodou, v ktorej nebola namočená ( aby som využil aspoň živiny z tej vody, lebo surová pohánka mi nechutí... ani voda nebude, ale to vypijem do pol minútky, jem pol hodinu ) ? Ďakujem za odpoveď.

_________________
Majte sa pekne, veľa zdravia, šťastia, penazí vám prajem. NOWOCAYN & Marek. (9.5. 2012)
RUŠIM NICK, idem žiť, už je na to ČAS. Ruším účty na internete, všetko, počítač využívam už len na prácu.
Tešilo ma (9.5. 2012) dieta


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Pohanka
PříspěvekNapsal: stř úno 03, 2010 9:18 am 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28400
Bydliště: Poděbrady
NOWOCAYN píše:
Ohľadom pohánky sa chcem opýtať : Keď namočím pohánku na 10 hodín.... ako využiť vodu ? Môžem ju vypiť, a potom dať pohánku variť spolu s vodou, v ktorej nebola namočená ( aby som využil aspoň živiny z tej vody, lebo surová pohánka mi nechutí... ani voda nebude, ale to vypijem do pol minútky, jem pol hodinu ) ? Ďakujem za odpoveď.

Pohanka se máčí pouze v takovém množství vody, které zcela nasaje a další voda se nepoužívá. Pokud chcete pouze cosi vyluhovat, tak to bude plýtvání, protože se vyluhuje naprosté minimum látek a zbytek vyhodíte. O nějaké výrazné prospěšnosti takového postupu pochybuji, ale ověřené to nemám.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Pohanka
PříspěvekNapsal: stř úno 03, 2010 8:13 pm 
Offline

Registrován: čtv led 28, 2010 9:54 pm
Příspěvky: 195
Jarda píše:
Já mám nejraději růžičkovou kapustu, čínské zelí, jemně nakrájené hlávkové zelí s cibulkou, také trochu divoké zeleniny, jako pampeliška, jitrocel a určitě by se našly i další možnosti.

mozem to zaliat olivovym olejom ?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Pohanka
PříspěvekNapsal: stř úno 03, 2010 8:47 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28400
Bydliště: Poděbrady
laco píše:
mozem to zaliat olivovym olejom ?

Můžete, ale z hlediska skladby mastných kyselin je nejvhodnější řepkový panenský olej.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Pohanka
PříspěvekNapsal: stř úno 03, 2010 8:53 pm 
Offline

Registrován: ned led 31, 2010 1:10 pm
Příspěvky: 735
Bydliště: Slovensko - Košice
to Jarda : Pán Jarda, čo potom zapríčiní takú zvláštne horko-nedefinovateľnú chuť vody v ktorej bola namočená pohánka, keď tvrdíte ( asi viete prečo ), že je v tej vode minimum látok ? Vo vode z namočených orechov je podľa vás veľa živín. Prečo teda nie aj vo vode, v ktorej bola namočená pohánka ?

_________________
Majte sa pekne, veľa zdravia, šťastia, penazí vám prajem. NOWOCAYN & Marek. (9.5. 2012)
RUŠIM NICK, idem žiť, už je na to ČAS. Ruším účty na internete, všetko, počítač využívam už len na prácu.
Tešilo ma (9.5. 2012) dieta


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 156 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5 ... 11  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 10 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz