Ates píše:
Pravděpodobně trpíš anorexií a jestli nezměníš svůj šílený sebevražedný jídelníček, tak to dlouhodobě nepřežiješ. Hlavně přestaň blbnout se syrovou pohankou!!! Tepelně upravená pohanka je výborná a zdravá věc, ale za syrova obsahuje velmi mnoho kyseliny fytové (stejně jako všechny ostatní pseudoobiloviny a obiloviny). Kyselina fytová ve větším množství lidské tělo likviduje. Dále máš v jídelníčku velmi mnoho fruktózy, která je ve větším množství pro člověka též škodlivá. Zamysli se nad sebou, než bude pozdě.
Anorexie ani náhodou. To spíš orthorexie, když už teda použít lékařskou diagnózu
Kalorií tam má na hubenou ženu možná až moc, zkus si to spočítat. Je tam cca 2000kcal, což je DDD. Mimochodem, Jardův ukázkový jídelníček zde na hlavních stránkách obsahuje mnohem míň kalorií a funguje spolehlivě. Navíc, aja se snaží jíst hodně a snaží se přibrat, což je právě přesný opak anorexie.
Tepelnou úpravou pohanky se ničí spousta důležitých živin, pohanka je na to oproti jiným potravinám ještě citlivější, např. i jen velmi krátkou úpravou se zničí většina rutinu. Kyselina fytová se kromě vaření odbourává také klíčením, a kromě toho její prospěšné/škodlivé účinky jsou dost kontroverzní, studie si vzájemně odporují.
Co se týče fruktózy, tak jedno ranní ovocné jídlo ještě střídané s bramborami je víc než v pohodě. Navíc, všechny studie o škodlivosti fruktózy jsou dělané na konzumaci rafinovaného fruktózového sirupu, což s ovocem nemá nic společného.
Mimochodem, kdybych já chtěl sníst na jednu porci 200g pohanky nebo litr kefíru, tak se nedostanu ani do půlky a bude mi blbě. Zdravého jídla stačí mnohem míň, jen se musí jíst správně.
Váha se pouze zdravým jídelníčkem přibrat prostě nedá. Pokud přibrat jen jídlem, tak jedině vařeným, a hlavně jednoduchými cukry, solí a masem. To jde spolehlivě a rychle.
Jenže váha záleží hlavně na psychice a na sportu. Ohledně cvičení máš ajo podle mě dobrou radu na vitarianu od rudy, zkusil bych to tak.
Můj názor je, že v současné situaci tělo pouze přetěžuješ jídlem i vodou (vypít 4 litry tekutin plus litr kefíru je fakt moc). Půst jsi zkoušela? Ten často pomáhá vrátit váhu do normálu a rychle řeší i zdravotní potíže. Jsou případy, kdy půstovaly i mnohem hubenější ženy než ty, a pak se to srovnalo. Znám lidi, kteří měli po půstu BMI kolem 14, i pod. Ty máš nějakých 17, což je podle mě pro ženu téměř normál, akorát se člověk nesmí srovnávat s tlustými lidmi okolo a být v pohodě...