vandecht píše:
Pridám svoju pivnú anabázu .
Pivo som ako pravý čechoslovák konzumoval
pravidelne a dosť hodne . Pravda v časoch " zlého " socializmu to bola jedna
z mála vecí , čo naozaj stála za hriech .
Vtedy to pivo väčšinou malo kvalitu elixíru oproti súčasným EU štandartným
tekutinám , kde pivo pripomína najčastejšie už len názov .
Dodnes si spomínam na môj " rekord " z 80. rokov , keď som v Brne na veľtrhu s partiou kamarádov behom 24 hodín prelial dole gágorom 25 pollitrov 12stupňového
Veľkopopovického kozla , čo bolo slušné , pretože som vcelku štíhlej postavy bez pivného bruška . No a na druhý deň po vyspaní žiaden problém , ani len hlava sa neozvala , pokračovalo sa umiernene podľa osvedčeního receptu klin sa klinom vyráža v pohodičke ďalej ...
Postupne po zmene systému tak ako šla kvalita dole vodou mi to pivo nechutilo
stále viac a viac posledné roky mi stačilo jedno aj to nie denne ,
Pred piatimi rokmi som mal poslednú " opicu " po vypití 3 či 4 pív , nič som nemixoval a bolo mi mizerne celý následný deň .
V súčasnosti som večerné pivo nahradil pollitrom až litrom domáceho kefíru a pre moje telo a zmysly to pôsobí skvele .
Jedno pivko už len zo dva krát do týždňa pri nejakej športovej udalosti , naposledy som si ho vychutnal predvčerom pri finále MS vo futbale .
Značku či zloženie už dávno neriešim aj tak píšu na etikety čo sa im zachce .
Ak mi raz nezachutnalo , viac ho neotvorím .
Jak píše člen sakul, patrně jste se kvalitativně posunul dobrým směrem a pivo, což je naprosto evidentní, špatným směrem. Osobně jsem pivo za mladých let taky mohl a to opravdu docela v slušném množství a dnes se na něj zastavím jako na rehydratační nápoj v parném létě tak dvakrát až třikrát za rok a dám si jich obvykle tak 3-6, čili moje spotřeba piva je opravdu hluboko pod průměrem našeho národa a nijak mě to nevadí. Jde většinou opravdu o patoky a navíc velice dobře množí kvasinky a plísně.