Příloha:
120625.jpg [ 388.54 KiB | Zobrazeno 16192 krát ]
O víkendu jsem snědl poslední tuky a začínám s přechodem na nové stravování. To se bude několik dní skládat ze zeleniny, jáhel, pohanky, řas, trochy luštěnin a batát. Bude to tedy připomínat přechodovou fázi z přísné protikvasinkové diety na volnější režim, nicméně odehraje se zcela bez tuků, rostlinných i živočišných.
Po asi půl roce jsem si dal pohanku s kysaným zelím a užil jsem si to náramně. Žádná negativní reakce se nekonala, spíše naopak. Pohanka je však potravinou pro kvasinkáře většinou docela bezpečnou, občas i prospěšnou.
Dnešek jsem zahájil krátkým půstem a absolvoval vyšetření na darkfieldu abych měl srovnání před a po pokusu. Vyšetření se bohužel nepovedlo. Po asi pěti nepovedených odběrech, kdy se krev nerozlila jak měla se jeden vzorek podařil, nicméně krev byla tak slepená, že nebylo možné z ní číst. Přikládám její obrázek.
Tohle se zpravidla děje při nevhodném způsobu stravování nebo značném stresu. U mě to může být důsledek přísné protikvasinkové diety která vedla až ke ketoze a dlouhodobému silnému překyselení. Což se pravděpodobně takto projevilo i na krvi. Další test budu moci udělat nejdříve za 2 týdny, tedy buď po předčasném ukončení testu nebo v jeho průběhu.
Takto fatálně slepená krev je pro mě impuls změnit směr který jsem dosud držel a to i za situac že test, který teď uskutečňuji, skončí fiaskem. V takovém případě se vrátím do protikvaisnkové diety ale z vyšším podílem sacharidů - především z pseudoobilovin které podporují tvorbu zdravé mikroflory - tedy hlavně pohanky a v menším také jáhel amarantu a quinoi. Takto se obloukem vyhnu ketoze, kterou považuji za kontraproduktivní v léčbě.
Dnes ph díky změně stravování vystoupilo samovolně na 7, což se nestávalo a v moči nebyly ketolátky. Jsem zvědavý, zdali se bude dále srovnávat a také jak budu reagovat na více složitých cukrů a posléze i těch jednoduchých.
Zajímavý poznatek na závěr. O víkendu kdy jsem jedl ještě hodně tuků tak bych zabíjel pro banán nebo kousek melounu. Teď o dva dny později bez tuků nemůžu z hlavy dostat myšlenky na kešu nebo kus sýra. Hold co mysl nemá po tom touží ...