Kefírová houba na jisté problémy asi před rokem zabrala a teď se ji chystám použít znovu. I když po jejím vkládání se mi po půl roce zhoršila cytologie z ASCUSu na CIN 2-3 (od nejmenšího předrakstadia až po skoro nejhorší). Ale těžko říct, jak to bylo. Jinak, zajímalo by mě, jaké PH má tedy v pochvě být?? Někde se tu dočtu zásadité, jinde kyselé (vypadá to, že názor dr. na toto se shoduje s názorem na moč - moč nemůže být podle nich zásaditá, když je tam kyselina močová
což je kravina). Když jsem měla na testech PH 8, tak to tam svítilo červeně a neřešili to. Přitom to může být závažný problém acidózy u normálního člověka.
Sperma je prý zásadité a tak podle dr. naruší "přirozené kyselé" prostředí pochvy a může způsobit infekci...hmmm, zajímavé. Proč by bylo sperma zásadité (když je podle dr. kyselé prostředí na onom místě tak důležité??), že by to příroda nedomyslela, když ta má všechno dokonalé...?
Které laktobacily se tam přirozeně vyskytují? Nechtěla bych si pěstovat nějaké, co tam být nemají a nebo jsou tam chvíli a pak zemřou kvůli špatnému prostředí. Otázkou zůstává, kde je vezmu. Třeba hlavní laktobacillus vaginalis (ty se nikde neprodávají)!!!!.... pokud se tam dostanou antibiotika (které jsem brala po operaci a od té doby je to rozhozené), zničí všechno a jak se tam a od kud znovu dostanou?? Nechci používat další byť i tea tree oil pro lokální užití, ten ničí zase vše, je to tak? A pak se může začít znovu...
Toto je zajímavý článek, ale zas jde i o reklamu na Fermalac:
http://www.gynekologie.com/archives/61Reklama na prozdravi, ale take dobé:
http://www.celostnimedicina.cz/gynekologicke-zanety.htmžádný z uvedených rizikových faktoru u mě nehrozí, snad jen nedořešené střevo, tak mi asi nezbývá, než pokračovat...PH mám zásadité, kolem těch 7,5 i vyšší, někdy klesne i na 6 (podle jídla a hl. ráno). Výplachů střev mám za sebou nesčetně, dokonce si troufám říct, že šanka už pro mě vhodná není, vždycky mi rozhodí trávení (nadýmání, řídká stolice - což přisuzuji výplachu laktobacilů a přirozené mikroflory). Jaterka 4x a úroda je už mizerná, budu opakovat za rok.
Imunita mi funguje dobře (všichni chrchlají, jen já ne), jídelníček dobrý, stres žádný, PH zásadité, jinak dole je kolem těch PH 3 - 4 po použití Fermalacu, snad mi chybí už jen pohyb. Denně prosedím 10 hodin!!! Chtěla bych změnit zaměstnání, ale asi to nepůjde jen tak...nebo odstěhovat se někam do divočiny a pěstovat plodiny, lovit ryby
...
Beru chl. hořečnatý, draselný, hodně kelpu, selen, kys. listovou 800 mikro gramů, piji denně šťávy s 3 g vit. C (mix.:fenikl, mrkev, petržel, brokolice, červená řepa, cerel), 2x týdně infrasauna, B-komplex forte, D3, kustovnice, spirulina, piji lékořici a já nevím co ještě
. Je mi dobře, energie, veselá, ale tam dole to teď není ono. 20. února jdu na kontrolu, tak nechci, aby jim cytologii ovlivnil k horšímu nějaký záňět, ale nevím, kolik toho za měsíc stihnu
...teď se chystám opět na lichořeřišnici. Uvažovala jsem nad betaglukany, enzymy, ale dochází peníze
!
Pokud by vás napadlo ještě něco jiného, co mohu zařadit do "režimu", budu moc ráda