Jackey píše:
Pátrám po doporučených denních dávkách vitamínů a minerálů,abych si mohla stanovit vhodnou hranici pilulek chlorelly a ječmene. Víte někdo nějaký zdroj info?
Pane Jardo,Vy doporučujete 1 a půl litru šťáv denně, máte tedy zpočítanou denní potřebnou dávku? Vím,že píšete 40-60 pilulek chlorelly denně,ale všude je to jinak a záleží i na pěstiteli,ne jen na velikosti pilulky,protože mám za to,že zatím všechny mnou sledované značky chlorelly jsou s přídavky(jako např.rýží atd.),až na jednu,která to výslovně uvádí a ta patří mezi nejdražší. I obsah minerálů a vitamínů se liší u každé značky.
Spoléhám se teď více sama na sebe,tak mi nestačí většinou co kde se letmo píše nebo říká pokud to můžu a stíhám zjistit do hloubky. Vaše cena zeleného,pane Jardo,je velice lákavá,ale není uvedený(aspoň si myslím),přesný zdroj a přesný obsah vitamínů,minerálů..
Teď jsem vysadila zelenin.šťávy,piji 3x denně 2lžičky ječmene a jím 3x denně 7 pilulek chlorelly,chci vystoupat aspoň na 3x15(vzhledem k mé "nevyléčitelné" nemoci). U ječmene je to prý moc,ale nevím,abych vhodně nahradila ty zelenin.šťávy? Cena ječmene je sice vyšší,ale záleží,kolik je ho opravdu denní potřeba a taky jak jste šikovní při hledání dodavatele.
Také jsem vyčetla,že PROSITOL (složka ženšenu) má protirakovinný účinek u metastází do lymfatických uzlin,ví někdo o tom něco víc?
Máte pravdu, že vše je relativní i přesná dávka čehokoliv, já mám prostě odsledováno, že cca 10-15 g je akorát a to odpovídá těm 40-60 tabletkám chlorely, kterou prodávám, což nemusí zdaleka platit u jiného výrobce, protože tablety mají různou gramáž. To bych bral jako platné v zimním období, ale nyní jdeme do období, kdy bude růst vše zelené a myslím, že nehledejte zázračné byliny v cizích zemích, naše čerstvá kopřiva, pampeliška, jetel, vojtěška, jitrocel, nebo jiné nejedovaté zelené kytky toho umí tolik a zdarma, že bych se soustředil tímto směrem. Je potřeba uvažovat stejně jako naši předci, nyní o tomto budu mít článek v příštím čísle Recepty prima nápadů.