U susicky je najdolezitejsi ventilator a sposob prudenia vzduchu, velmi casto sa stava u lacnych susiciek, ze susia nerovnomerne a treba potom casto striedat platy. Cize riesit u susicky prenasanie pachov je podla mna uplny nezmysel a skor reklamny tah, pretoze tam ide primarne o kvalitne prudenie vzduchu cez vsetky poschodia a uzavrete dna len sposobuju riziko plesni a zvlast ked susim pri nizkych teplotach 2-3 dni, problem vznika u roznych placiek, ktore su dost hutne a uzavrete a tazko sa tam dostava potom vzduch, u nejakych jablk je to jedno. Ja obcas pouzivam v susicke folie na susenie placiek a to vlastne vytvori uzavrete dno, doba susenia sa tym vyrazne predlzi, vzdy si to len na foliach predsusim, akonahle je placka ciastone vysusena a ma uz tvar, odstranim foliu a dam ju na sito, aby vzduch prudil aj odspodu. U tej susicky s uzavretymi dnami sa da pouzit max. 6 rostov naraz, co je podla mna strasne malo, u kvalitnych susiek je to bez problemov aj 15-30 rostov a take zname susicky ako Excalibur maju ventilator zboku, lebo tak sa najlepsie dostane vzduch do vsetkych rostov.
Ja teda susim v susicke rozne veci naraz, teda urcite nie naraz napr. cesnakove lanove krekry a nejake jablka, ale ja v tom problem nevidim, vzdy susim toho naraz viac, ze zaplnim bez problemov 8-12 poschodi.
Esensky chlieb - staci si zadat do youtube "essene bread" a vyhodi kopec navodov.
http://joannasteven.blogspot.co.at/2010 ... orial.htmlPozor, naklicene obilie velmi rychlo fermentuje a skysne, treba natierat potom skor natenko a susit zo zaciatku pri vyssej teplote.