Sikora píše:
Dobrý den,
velmi si vážím této diskuse i na toto téma,kt. je velmi kontroverzní.Chtěl bych se ještě zeptat tady zkušených na níže uvedené řádky z tohoto fóra o očkování:
„Pane doktore, protože tedy povinne musim nechat dite ockovat, preju si, abyste mi podepsal papir, na kterem stoji zhruba toto: Ja, dr. XY, timto prebiram na sebe veskera rizika spojena s ockovanim ditete ...., a v pripade ítěti nost nezadoucich ucinku beru na sebe plnou zodpovednost a jsem zavazan v takovem pripade vyplatit financni odskodne...“. Tohle pry funguje tak, ze doktor – protože vi mnohe o tom, jak to nekdy spatne dopadne – na sebe ítěti nost proste nevezme a ítěti ockovani prestane vnucovat. Napise do papiru, ze to nedoporucuje, a je to.
PS: Co když doktor nebude chtít napsat do papíru, že to nedoporučuje!(tak jak je uvedeno v poslední větě viz výše).Jak na to reagovat?
Dále by mě zajímalo jestli se dá kromě výše uvedeného textu dát podepsat text, kt. je uveden v příloze??
Bohužel nejde přiložit soubor tudíž jsem byl nucen to poslat v textu na konci!!
Jsou nějaká očkování ihned po porodu povinná? A poslední věc zajímalo by mě co říkáte na obrnu, protože nás všichni tím straší pokud žádnou vakcínu tak aspoň proti obrně!!
Děkuji za odpovědi
Nesouhlas s poskytnutím zdravotních služeb – povinné očkování
Údaje nezletilého pacienta
Jméno a příjmení: Narozen dne :
Adresa trvalého pobytu :
Údaje poskytovatele zdravotních služeb IČ :
Název (firma) :
Adresa zdravotnického zařízení :
Navrhovaná (vyžadovaná) zdravotní služba (povinné očkování)
Očkování proti : ……………………………………………Očkovací látka :…………………………………
Ze strany poskytovatele byla předána informace a k uvedené zdravotní službě, byla předána informace o jejím důvodu a účelu, povaze a předpokládaném přínosu, byla předána informace o možných důsledcích a rizicích, případných alternativách. Byl dán s dostatečným předstihem k prostudování příbalový leták obsahující veškeré potřebné údaje a byla dána možnost klást lékaři doplňující otázky. Nejsou známy žádné zdravotní obtíže, které by bránily provedení očkování.
Přes výše uvedené, provedení povinného očkování u nezletilého pacienta, jako zákonný zástupce odmítám.
…………………………………..
zákonný zástupce pacienta
Doktor tam mnoho možností nemá, buď vám podepíše ten papír, nebo si musí vymyslet proč to není vhodné, nevidím zde jinou možnost. Druhý dotaz je spíše na právníka, ale předpokládám, že jako zákonný zástupce se můžete svobodně rozhodnout zda ano, nebo ne, stejně zodpovědnost nesete vy, ne doktor. Veškerá očkování ani neznám, nemám důvod se tím zabývat, mnohá jsou zcela nesmyslná, je toho plno na netu a některá by se asi s velkým přimhouřením oka dala i tolerovat, vždy to je o úměře rizika.