Tak som si prečítal celé toto vlákno pretože sa s priatelkou chystáme na boj proti kandide, ona teda volí nízkosahcaridovú dietu ale mna zaujala práve táto vysokosacharidová varianta pretože mi príde pocitovo prirodzenejšia ... potom ale čo tu čítam všetky tie príspevky tak si nie som istý ani jednou variantou.
Z vyčítaného mám pocit že nízkosacharidová s vysokým podielom tukov je asi lepšia volba ale aj tak je vidieť že po dlhej dobe (povedzme pol roka) majú užívatelia s kandidou (a aj správnym Ph) stále problémy.
Chcem sa teda spýtať, nie je nakoniec ideálnou cestou proste udržiavať zdravý jedálniček (podla Jardy) a tým aj správne Ph a nemalo by sa telo s kandidou vysporiadať samo? Aj keby to malo trvať o niečo dlhšie? A touto cestou sa vobec nezaťažovať nejakým meraním Ph a podobnými záležitosťami ? Veď pri takom jedálničku by snáď Ph ani nemohlo byť špatné ... alebo sa mýlim?
Myslím si práve že také detailne sledovanie stavu a očakávanie nejakého konkrétneho výsledku v určitom čase akurat človeka stresuje ...
Pán Jarda čo si o tom myslíťe?
Díky za reakce