doubleingram píše:
Presne, jedu na protikandidovy diete s minimem cukru a kdyz tak z ovoce apod ale pH je sileny problem.
Priklad, rano domaci kefir s rozemletym sezamem a lnem + trocha ovoce, pH pred 6.6 po cca 6.5, po asi 2h cca 1,5 litru vody s citonem a po asi 30 -45 min stava ze 4 salatovek + cibule a to by melo jit pH nahoru jako blazen (stavy bylo asi 0.75 l) a vubec to nic neudelalo s pH ani o nejako dobu pozdeji a to jsem mel k obedu fazole se zeleninou, ktery maj byt taky zasadotvorny, opakuju nic, cekal jsem posun aspon o 4 desetiny neobo neco, nic.
A to neni poprve, takze tomu opravdu s pH prestavam rozumet (verit).
Jediny co u me funguje spolehlive je soda, dologram ve vetsich davkach, ani ziva voda nic nedela, nechapu...
Nejaky rady?
Cim zvedate pH vy ostatni, ja uz sem z toho na prasky, ze by ketoza?
neviem, ale ak konzumujes ovocie a strukoviny, tak sotva budes v ketoze...
tak s tym pH je to zlozite...mne to trvalo takmer pol roka, kym som sa zacal dostavat na alkalicke hodnoty (a to az ked som zaradil pohanku namiesto syrov ci tvarohu)...a to som si tiez odstavoval uhorku s cibulou a tiez zjedol kvanta zeleniny a snazil som sa vyhybat kyselinotvornym jedlam...moja teoria je ta, ze telo bolo dlho prekyslene a niekedy mu trva aj niekolko mesiacov, kym to dokazes zmiernit...
takze pokracuj a nepolavuj...
hmmm, napriklad minuly tyzden som vyradil zo stravy citron, ktory som si zmykal do kazdej vody...a neviem ci to je nahoda, ale odvtedy mi pH zacalo stupat...mozno pre moj typ nie je prave citron vhodny na zvysovanie pH (v niektorych tabulkach na nete je dokonca zaradeny medzi kyselinotvorne latky)...takze skus experimentovat... a tiez vela robi aj mixovanie potravin (neviem ci kefir sa hodi s ovocim), dalej dychanie, psychicka pohoda a podobne...o strave pH len nie je...
a co pouzivam na zvysovanie pH? tak chlorid horecnaty, dalej zivu vodu, uhorky a kaleraby...a troska pomenej teraz caj bancha, kedze som ho mal problem momentalne zohnat...