Alopat píše:
zkuste můj oblíbený Earl Grey s mlékem
Pripomenul ste mi vtipnú skúsenosť v Indii, kam som prišiel preočkovaný na žltačku A, B a následne zistil, že sú na tom podobne ako my v Európe (teda aspoň tam, kde som býval, aj keď o 5 km ďalej smrdela rieka ako stoka). A hlavne ten ich turbo pikantný ekrazit zabije všetko živé v okruhu jedného metra. Anyway...
Vo firme mali pikolíka z Nepálu (alebo pohraničná oblasť), ktorý sa staral o občerstvenie - mi pripomenulo, že vo veľkej firme som si kávu robil sám. Proste je človek zmagorený tými báchorkami, ktoré do ľudí tlačia. Pikolík sa ma pýta tým ich funny prízvukom, či nechcem niečo na pitie (water, black tea, kofea)? Odpovedám, že čaj (približne vtedy som začal piť zelený sypaný). Doniesol mi šálku a odišiel, ochutnal som a... mlieko. Hmm, hovorím si, zrejme jazyková bariéra, asi počul, že chcem kávu. Toto sa opakovalo ešte 2 krát, až mi to nedalo a pikolíkovi som namietol, že síce jeho káva s mliekom chutí vynikajúco, ale chcel som čaj. Pikolík nechápal, potom sa na mňa usmial a vysvetlil mi, že je v Indii pijú čierny čaj s mliekom (ako v UK). Malé faux pas.