Xeelee píše:
Do protikvasinkový diety meloun rozhodně nepatří. Tam patří potraviny se zanedbatelným obsahem cukru. Okurky sou OK. Oboje v těle reaguje velmi zásadotvorně. Ani jedno ale kvasinky nezničí. To je běh na dlouhou trať a problematika je dost složitá a komplexní. Nejvíc tu o tom ví určitě sakul. Moh by o tom něco sepsat.
Od kdy tě pálily a bolely svaly? Nebojovals už s kvasinkami? Třeba to byla autointoxikace sajrajty, který do těla vypouštěly hladovějící kvasinky. Po dodávce potravy by s tím přestaly. Jestli máš kvasinku hodně rozlezlou, tak to asi může bejt dost nepříjemný. Osobní zkušenost s tím nemám.
Mě hlavně začalo zajímat, jestli se kvasince spíš daří nebo nedaří v nevyhovujícím prostředí a při dostatku stravy. Melounová monodieta rozhodně není ideálním a efektivním způsobem jak s kvasinkou bojovat. Možná, že to bude mít ve výsledku spíš negativní efekt.
Jak už jsem jednou říkala, tak původně jsem meloun jedla kvůli očistě ledvin. Snědla jsem asi 3/4 sedmikilovýho melounu, ale bez šťávy, protože mi zrovna nefunguje odšťavňovač. Myslela jsem, že prasknu a pak jsem měla to hrozný nadýmání a křeče. Druhý den už to bylo v pohodě (i když ostatní problémy pořád přetrvávali a přetrvávají), nadýmání pryč. Pak mi začal meloun hrozně chutnat, ale dostavila se taková pachuť na jazyku. Mívám to většinou po sladkým a po mléku, takže to vůbec nejím.
Jinak to pálení a bolesti svalů a hromadu dalších problémů mám skoro rok a je to děsné, dokonce už přes půl roku nechodím do práce. Jsem dost zmatená, co to teda je. Mám prodělaných dost nemocí, ale to jsem zjistila až při hlubších testech. Momentálně se oficiálně léčím s boreliózou a anaplazmou, mám podezření na chlamydie, ale ty mám prý prodělané neaktivní.ATB ale neberu, mám je doma v šuplíku. Že by to mohla být právě kandida mě napadlo, až tak před měsícem. Plivací test taky pozitivní. Imunita samozřejmě taky v kytkách.Ale co teda přesně způsobuje ty moje problémy nejsem schopna poznat. Všechno má totiž stejné nebo podobné příznaky.
Jestli to dobře chápu, tak je důležité umravnit kvasinku a pak by se to mohlo dát tak nějak do pořádku. Samozřejmě s úpravou HCl, vitamíny a minerály. Ale jsem zmatená s těch diet, sice mi přijde nejlepší nízkosacharidová, jestli to teda nazývám dobře, ale jistá si nejsem. Sakulovi asi napíšu, to by mi poradil.