Ebbi píše:
Dobrý večer pane Jardo. Prosím o radu, proč se mi nedaří už čtyři roky otěhotnět. Je mi 31. Antikoncepci jsem brala jen dva roky, ale je to už deset let zpátky. Dva roky nejím maso,ale každý den musím mít sladkosti a vlastně jím celý den, někdy i noc, protože pracuji i v noci. Spiš bych řekla, že nejím, ale s odpuštěním žeru.Mám prostě pořád hlad a chuť k jídlu. Menstruaci mívám velmi bolestivou.Neberu žádné doplňky stravy.Od puberty trpím na akné a tim mám taky velmi nízký sebevědomí a nerad chodím mezi lidi, vždycky hrožně zflekatim na dekoltu(červený fleky). Četla jsem už hodně z Vaši diskuse, ale nějak nevím, kde začít. Děkuji moc za případnou odpověď.
Již se to zde určitě probíralo a ta bolestivá menstruace vše potvrzuje, prostě tělo máte zanesené a příroda tedy sama brání početí, protože by se mohl vyskytnout problém s donošením plodu. Jednoznačně začněte od střev a jater, vyřaďte ze stravy sladké šmejdy, jezte rozumě, klidně normální racionální stravu a snažte se eliminovat stres. Také bych viděl vhodné trochu si nastudovat nadledvinky a věnovat jim zvýšenou pozornost, tam většinou vznikají problémy hormony a to může být druhý zdroj vašeho problému. Již toto by mělo minimálně zmírnit problémy s menstruací a předpokládám dát i tělo do takového stavu, že by otěhotnění nemělo být problémem.