EDTA nie je moc vhodné na ortuť, používa sa skôr na olovo. Používa sa aj vnútrožilovo, pri liečbe srdcových ochorení, arterioskleróze na rozpúšťanie minerálnych nánosov na cievach.
Na ortuť jednoznačne DMPS a DMSA a na cheláciu mozgu + ALA.
Chelácia je zložitá problematika a veľmi obsiahla, pretože títo ľudia majú kopec zdravotných problémov, ktoré musia riešiť popri tom simultánne - problémy s hormónmi, hypotyreóza, adrenálna únava, hypoglykémia, permanentné infekcie, candida, chronická únava....
Potrebujú brať popri chelátoroch celý arzenál doplnkov, antioxidantov, ktoré jednak eliminujú negatívne následky chelácie a jednak dopĺňajú to, čo im chýba a čo sa z tela stráca chelátormi.
POZOR, veľa ľudí má v sebe oruť a ani o tom nevedia, môžu si ju rozvíriť v tele náhodným braním sírnych substancií ako MSM, potom ALA, koriander.... čo môže byť nebezpečné, pretože rozvírenie ortuti v tele je ako otvoriť Pandorinu skrinku, môžu sa potom celé mesiace cítiť veľmi zle, keďže rozvírená ortuť sa usadzuje na rôznych miestach v tele, kde spôsobuje problémy, tu pomôže len dlhodobejší chelačný protokol.
Ja by som sa do toho púšťala len vtedy, keby môj zdravotný stav bol vážny a žiadny lekár by mi doteraz nezistil príčinu môjho stavu a vylúčila by som všetky možné príčiny mojej chronickej únavy - najčastejší symptóm otravy ortuťou, ďalej sú to hormonálne problémy veľmi často štítna žľaza hapruje, nadobličky.... Koľko mám v ústach amalgámov? Ako často som bola očkovaná?
Cutlerov protokol robím presne ako je popísaný na tých stránkach, čo som uviedla, čiže beriem deň a noc každé tri hodiny chelačné látky, v noci každé štyri hodiny väčšinou tak 4 až 5 dní v týždni, potom dajme tomu 3 až 5 dní pauza, všetko je to individuálne, podľa toho ako sa cítiím, keď mi je veľmi zle, tak robím dlhšie pauzy, ale teraz už tretí rok chelácie to už znášam ok, tak že celkom normálne fungujem. Ja ešte nemám cheláciu dokončenú, stále reagujem na chelátory, prvý rok som zabila neefektívnymi protokolmi, s chlorelou... Cutlerov protokol robím asi rok a pol. Ale moja adrenálna únava je definitívne preč, takisto hypotyreóza, nemám už takú príšernú chronickú únavu, zlepšili sa mi ťažké depresie, nemám už črevné plesne, takisto moje chronické infekcie sú preč.
|