[quote="LennyP":1y7bdok6]Dobrý den,
před pár (mnoha) měsíci jsem zde psala o své nemoci - crohnově chorobě - a žádala o pomoc. Díky Vám jsem v sobě našla sílu vzít na sebe zodpovědnost za svůj život a podařilo se mi najít vlastní cestu uzdravení bez závislosti na doktorech a dokonce začala mé jednání respektovat rodina a dnes mne podporují při mých očistách, vitastravě a dokonce se také aktině začLi o tuto problematiku zajímat...
Bohužel se na Vás musím znovu obrátit se situací, která mne zaskočila a chtěla bych Vás poprosit o radu, jak postupovat při jejím řešení. Děkuji předem.
Kamarádka (24 let) poslední půl rok obíhá všechny oční kliniky a vyšetření, avšak marně. Nebyla ji dosud sdělena ani přesná diagnoza, doktoři tápou, z mého pátránś na internetu se zřejmě jedná o pigmentovou degeneraci sítnice, přičemž se jedná buď o genetickou vadu (nikdo v rodině to určitě neměl) nebo autoimunní onemocnění, které nelze vyléčit, maximálně zpomalit neustálé poškozování zraku, ktré vede ke slepote. Kamarádka stojí před volbou, zda bude brát drastické léky, které způsobují neplodnost (ona si přeje velkou rodinu) nebo bude mít (snad -kdo ví co je ještě v těle poškozené) děti ale bude určitě brzy úplně slepá, dle doktorů. Přičemž ona se smiřuje posupně s tím, že bude za chvíli slepá. Dnes už nesmí řídit auto, protože ztrací periferní vidění, vidí rozostřeně na blízkoi na dálku, trpí šerosleposzí atd. Tak bych se chtěla na Vás obrátit, zda jste se nesetlal s podobným onemocněním nebo zda netušíte, jak začít problém chápat a jak jej začt řešit. Dokonce bych sw Vás chtěla zeptat, zda by nebylo možné domluvit u Vás vyšetření, pokud by to tedy nělam mohlo vést a případně, zda byste doporučil na toto onemocnění případně využít služeb kliniky TČM..
Děkuji předem za odpověď.
Lenka[/quote:1y7bdok6]
Tak nebudu tvrdit, že jsem se s tím setkal, nicméně jak vidno, tak ani u lékařů není zrovna velké podvědomí o léčbě onemocnění očí. Osobně bych oči vůbec neřešil, maximálně cviky na prokrvení a začal od střeva, přes