Žiarenie z mobilu pri telefonovaní sa stáva v dnešnej dobe ešte ten najmenší problém, čo sa týka elektrosmogu, ak zrovna netelefonujem celé hodiny. Na trhu sú smarthopny, ktoré sú stavané na bezdrátový komfort, takže hlavne mladí ľudia to využívajú na nostop surfovanie na internete, veď prečo by si nepokecali na nejakom chate, keď mobilný operátor to už ponúka pomaly zadarmo, pripájajú sa na wi-fi, používajú blue-tooth headset, aby sa menej ožarovali a takto sa spoľahlivo ožarujú ešte viac, niektorí si to ani nevypínajú, aby si synchronizovali napr. maily... takže sa tým niekoľkonásobne viac ožarujú ako keby telefonovali mobilom. Vysokorýchlostné prenosy veľkého objemu dát 3G internet je oveľa väčšia dávka žiarenia ako len telefonvanie. Väčšina funkcí v smarthopne je nastavená tak, že vás okamžite pripája na internet na nejakú knižnicu, obchod, mapy a pod.
No a niekto ani nemusí telefonovať mobilom, nemusí ani používať smartphon a môže byť parádne ožarovaný 24-hodín vo vlastnom byte, ak sa zrovna nachádza v smerovom pásme bts-antény, veľmi častý problém bytov na vyšších poschodiach v centrách miest. Dajte si zmerať úroveň hladiny vysokofrekvenčného smogu vo vašom byte, dome, kde bývate.... budete v šoku, chytíte minimálne 5-10 wi-fi sietí, bezdrátové telefóny so štandardom DETC, ktoré vysielajú nonstop, aj keď s nimi človek zrovna netelefonuje - takéto telefóny rozdávajú zadarmo telefónne spoločnosti a poskytovatelia internetu, ak máte v priamom dohľade nejakú bts-stanicu... V činžiakoch je to problém, kde sused podo mňou, nado mňou, vedľa mňa je ďalším zdrojom elektrosmogu.
Takže ja môžem minimalizovať hladinu elektrosmogu koľko chcem, stačí bývať v "zamorenom" prostredí, chodiť do práce, kde kolegovia aktívne používajú smartphony a bezdrátový internet a som niekoľkonásobne viac ožiarená, než dajme tomu pred desiatimi rokmi.
Čím viac ľudí okolo mňa používa smarthopny, tým viac budem ožarovaná aj ja ako pasívny účastník, je to niečo podobné ako fajčenie, až na to, že toto nikto zatiaľ nezakazuje a nepostihuje.
Elektrosenzitivita už dnes vôbec nie je výnimočný jav a títo ľudia sú potom nútení žiť v izolácii na okraji spoločnosti, pretože len cesta vlakom je pre nich fyzické utrpenie, niektorí už páchajú samovraždu, lebo nie sú schopní existovať v tejto spoločnosti, zostanú bez príjmu, lebo nie sú schopní chodiť do práce, kde je vysoký stupeň elektrosmogu. Nie každý s touto diagnózou má na to, aby sa odsunul do nejakého zrubu v lese a fungoval tam ako pračlovek.
Tie rušičky elektrosmogu sú smiešne - u mňa vyhodené peniaze, solídne odtieniť miestnosť odtieňovacími materiálmi ako rôzne látky, farby, fólie na okná - to je nehorázne drahé, to je už lacnejšie sa presťahovať niekam na dedinu až do okamihu, pokiaľ mi tam mobilný operátor nepostaví pred dom nejakú anténu - v tomto si človek v dnešnej dobe nemôže byť už nikdy istý.
Pozor na masívne používanie bezdrátových technológií, do istého okamihu človek nemusí vôbec nič cítiť a potom odrazu bum a jedného dňa mu začne vadiť aj minútový telefonát na mobile, mne sa to stalo zo dňa na deň vďaka bytu, kde som bývala a ťažkým kovom v mozgu, chelácia to už čiastone zredukovala, ja volám mobilom minimálne. Jeden zaujímavý článok ako sa jedna výskumníčka z New Yorku stala elektrosenzitívna, robila 14 hodín denne s bezdrátovým internetom a 7 hodín denne telefonovala mobilom:
http://ehsfighback.blogspot.sk/2012/06/ ... r-ehs.htmlMňa zaujíma, ako ďaleko bude musieť zájsť táto bezdrátová spoločnosť, aby sa konečne začalo obmedzovať toto masívne zamorovanie vysokofrekvenčným elektrosmogom. To bude asi niečo ako s cigaretami, potrvá pár rokov, kým spoločnosť na to príde, hoci teraz prebieha výmena informácií vďaka internetu a technológiam podstatne rýchlejšie, tak snáď to nebude tak dlho trvať. Zase na druhej strane elektrosmog je neviditeľný, cigarety aspoň smrdia a je vidieť cigaretový dym. Ľudí dnes viac trápia výkaly od psa na trávniku pred barákom ako bts-anténa. Čím vyššie percento elektrosenzitívnych ľudí bude pribúdať, tým je väčšia šanca, že sa s tým niečo začne robiť, následky toho sa uvidia o pár rokov, to už nie je ako kedysi, kedy sa polemizovalo okolo škodlivosti mobilu, dnes každým dňom to neskutočne pribúda. Dnes elektrosenzitívny mladý človek nemá šancu chodiť na nejakú školu, kde sú stovky študentov s notebookmi používajúcich wi-fi, bezdrátový internet a smartphony, to je neskutočná akumulácia VF smogu, mozog sa tam "pečie" niekoľko hodín denne.