Lukopren píše:
Ano, těch 10% glycerínu bude lepší, než 5%. Je hlavně důležité gylcerín dokladně promíchat s vodou (nejlíp mixerem), má tendenci hrudkovat a to by pak příliš dráždilo střevo.
Hrudkovať ? Veď je tekutý ako olej, a vo vode sa rozpustí bez stopy... teda aspoň ja som nesporozoval ani trošičku samotného glycerínu, keď som ho pár sekúnd ľahko rozmiešal (ani nebolo v podstate pozorovať "difúziu") v teplej vode v priesvitnej sklenenej 2L odmerke Pyrex... Potom som zmes vody a glycerínu nalial do klystýrovej nádoby, a šup do seba... Vydržal som najprv 20 minút, druhý krát asi 10 minút. Ale áno, 5% mi príde slabé, nabudúce rozhodne 10%, a keď už s glycerínom, tak len 10% roztok... Do 5% totiž len zvláčňuje povrch (v tomto prípade hrubého čreva), ale "nevysáva" tekutinu. 6 či 7% už pomaličky bude, ale načo sa tak obmädzovať, rovno do 1,8L vody pridať 2dcl glycerínu, a bude to tak, ako má byť.
Možno by bolo o.k. aj do 1,7L pridať 3dcL glycerínu, ale... to už radšej nie... Bude mi musieť stačiť ten 10% roztok...