Zdraví-AZ Vaše fórum o zdraví

Právě je pon lis 25, 2024 6:15 am

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 488 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23 ... 33  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Kefírová houba
PříspěvekNapsal: sob zář 01, 2012 10:08 am 
Offline

Registrován: čtv pro 01, 2011 10:04 pm
Příspěvky: 76
Dúfam, že nepozabíjam všetky baktérie, keď do kefíru prihodím pár kociek ľadu a rozmixujem?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Kefírová houba
PříspěvekNapsal: sob zář 01, 2012 12:57 pm 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: pon srp 22, 2011 2:03 pm
Příspěvky: 741
Bydliště: Praha 12 – Kamýk
bombay píše:
Dúfam, že nepozabíjam všetky baktérie, keď do kefíru prihodím pár kociek ľadu a rozmixujem?

Pozabíjíš jich asi dost. Kefír se nesmí dostat do styku s kovy (nože). Rozmixuj led a hoď ho do kefíru.

Opakuji dotaz: Našla by se kefírová houba pro Pražáka? Ideálně někde na jihu města.

_________________
vše o šankaprakšaláně ● tabulka zdravých potravin: download / online / kompletní sakulova
Používejte MOZEK a nevěřte každý blbosti na Internetu!


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Kefírová houba
PříspěvekNapsal: sob zář 01, 2012 4:44 pm 
Offline

Registrován: pon lis 09, 2009 6:20 pm
Příspěvky: 254
bombay píše:
Mám doma tibetskú hubu asi 3 dni. Rozhodol som sa ju použiť proti candide. Problém je ale v tom, že mi ten kefír vôbec nevonia a ani nechutí, ba skôr dosť ma napína. Nikdy som nemal rád kyslé mlieko, ani syry, ani bryndzu... proste moje telo (alebo moja myseľ) neakceptuje takýto druh potraviny. Nakoľko ale ho chcem a potrebujem konzumovať pravidelne, napadá ma ho nejakým spôsobom dochutiť len neviem či aké potraviny môžem k tomu použiť? Chcel by som ho asi kombinovať s ovocím, nech to neutralizuje tú kyselú chuť. Môžem ho skombinovať s akýmkoľvek ovocím za použitia stolného mixéru? Ďakujem za tipy.

zaujímavá je napr. kombinácia s prírodnou vanilkou, škoricou, kardamónom, chai korením alebo aj surový kakaový prášok, tie arómy sú dosť výrazné, zakryje to chuť toho kefíru+stevia, ak máš problémy teda s tou candidou, tak v obmedzenej miere by sa dalo použiť napr. ovocie s nízkym obsahom cukru, ja napr. rozmixujem ten kefír s mrazenými lesnými čučoriedkami+trocha stevie, aj keď mne nerobí problémy ho piť aj samotný, ale už taký kozí kefír je dosť chuťovo výrazný, záleží od mlieka, tak tam to občas mixnem s niečím

Inak sa síce tvrdí, že kefírové kultúry nesmú prichádzať do styku s kovom, ale tak krátky styk im neuškodí, kefír je samotný kyslej povahy a predpokladá sa, že môže reagovať s kovmi a keby bol dlhšie skladovaný v kovovej nádobe, mohol by uvoľňovať nejaké tie kovové ióny, ale píše tam, že nerezová kuchynská oceľ je pre kefír úplne v pohode, lebo tá je odolná voči kyselinám, aj keď kefír by v nej dlhšie neskladoval a skôr v skle:

http://users.chariot.net.au/~dna/Makekefir.html#*Note

Ja používam na kefír aj krátké zmixovanie v stolnom mixéri, určite sa nič tragického nestane.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Kefírová houba
PříspěvekNapsal: ned zář 02, 2012 2:35 am 
Offline

Registrován: pon pro 26, 2011 12:15 am
Příspěvky: 124
Bydliště: Košice
bludicka píše:
zaujímavá je napr. kombinácia s prírodnou vanilkou, škoricou, kardamónom, chai korením alebo aj surový kakaový prášok, tie arómy sú dosť výrazné, zakryje to chuť toho kefíru+stevia, ak máš problémy teda s tou candidou, tak v obmedzenej miere by sa dalo použiť napr. ovocie s nízkym obsahom cukru, ja napr. rozmixujem ten kefír s mrazenými lesnými čučoriedkami+trocha stevie, aj keď mne nerobí problémy ho piť aj samotný, ale už taký kozí kefír je dosť chuťovo výrazný, záleží od mlieka, tak tam to občas mixnem s niečím

Inak sa síce tvrdí, že kefírové kultúry nesmú prichádzať do styku s kovom, ale tak krátky styk im neuškodí, kefír je samotný kyslej povahy a predpokladá sa, že môže reagovať s kovmi a keby bol dlhšie skladovaný v kovovej nádobe, mohol by uvoľňovať nejaké tie kovové ióny, ale píše tam, že nerezová kuchynská oceľ je pre kefír úplne v pohode, lebo tá je odolná voči kyselinám, aj keď kefír by v nej dlhšie neskladoval a skôr v skle:

http://users.chariot.net.au/~dna/Makekefir.html#*Note

Ja používam na kefír aj krátké zmixovanie v stolnom mixéri, určite sa nič tragického nestane.

Myslim si, ze tu uz niekde padlo (ak si dobre pamätam), ze kov skodi predovsetkym kefirovym hubam - to znamena , ze po precedeni uz tak nevadi, ked sa kefir mixije s niecim inym.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Kefírová houba
PříspěvekNapsal: ned zář 02, 2012 7:10 am 
Offline

Registrován: pon dub 16, 2012 7:35 pm
Příspěvky: 115
bombay píše:
Mám doma tibetskú hubu asi 3 dni. Rozhodol som sa ju použiť proti candide. Problém je ale v tom, že mi ten kefír vôbec nevonia a ani nechutí, ba skôr dosť ma napína. Nikdy som nemal rád kyslé mlieko, ani syry, ani bryndzu... proste moje telo (alebo moja myseľ) neakceptuje takýto druh potraviny...

Z textu spíše vyplývá, že kefír nechutná a nevoní z důvodu osobních preferencí. Ale ještě mě napadlo, protože se jedná o novou houbičku (a nového výrobce kefíru?), zda je samotný kefír v pořádku.
Jednou se mi stalo, že mléko-kefír při bouřce zkysnul, konečný kefír měl pak lehce našedlou barvu. Také nevoněl přesně tak, jak kefíry předtím. Raději jsem to celé, plus pár následujících, obětovala bohu "Výlevka".

_________________
Ani v česneku není dost česneku.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Kefírová houba
PříspěvekNapsal: ned zář 02, 2012 4:27 pm 
Offline

Registrován: čtv pro 01, 2011 10:04 pm
Příspěvky: 76
[quote="Amy":13lz91of]Z textu spíše vyplývá, že kefír nechutná a nevoní z důvodu osobních preferencí. Ale ještě mě napadlo, protože se jedná o novou houbičku (a nového výrobce kefíru?), zda je samotný kefír v pořádku.
Jednou se mi stalo, že mléko-kefír při bouřce zkysnul, konečný kefír měl pak lehce našedlou barvu. Také nevoněl přesně tak, jak kefíry předtím. Raději jsem to celé, plus pár následujících, obětovala bohu "Výlevka".[/quote:13lz91of]
No tento prípad to asi nebude, pač ľuďom okolo môj kefír veľmi chutí... \</div

Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Kefírová houba
PříspěvekNapsal: pon zář 03, 2012 2:21 am 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: pon srp 22, 2011 2:03 pm
Příspěvky: 741
Bydliště: Praha 12 – Kamýk
[quote="bombay":3rhgw5q1]No tento prípad to asi nebude, pač ľuďom okolo môj kefír veľmi chutí... \</div

_________________
vše o šankaprakšaláně ● tabulka zdravých potravin: download / online / kompletní sakulova
Používejte MOZEK a nevěřte každý blbosti na Internetu!


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Kefírová houba
PříspěvekNapsal: úte zář 04, 2012 11:26 am 
Offline

Registrován: pát črc 22, 2011 8:29 pm
Příspěvky: 627
Xeelee píše:
Pozabíjíš jich asi dost. Kefír se nesmí dostat do styku s kovy (nože). Rozmixuj led a hoď ho do kefíru.

Opakuji dotaz: Našla by se kefírová houba pro Pražáka? Ideálně někde na jihu města.

Pokud narazis na nejakou dobrou dusi, ktera te podaruje kefirovou hobou, tak bych se taky pridal.

Nejak mi ty kefirky zblbly, asi mam prilis tucne mleko a nejak jim to asi dela problem.
Dcera mi to mleko vozi z automatu a je to skoro jako smetana, jak se da na chvili do lednice, tak uz pomalu nejde vylit z lahve, tak to mozna bude ten problem.
Musim to zkusit s novou nasadou, jestli je to opravdu tim hrozne tucnym mlekem.
Inzenyr


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Kefírová houba
PříspěvekNapsal: úte zář 04, 2012 11:29 am 
Offline

Registrován: pon dub 16, 2012 7:35 pm
Příspěvky: 115
inzenyr píše:
Pokud narazis na nejakou dobrou dusi, ktera te podaruje kefirovou hobou, tak bych se taky pridal.

Jaj, dala jsem všechny přebytky Xeeleemu. Houbiček bylo poměrně dost...třeba se rozdělí?

_________________
Ani v česneku není dost česneku.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Kefírová houba
PříspěvekNapsal: úte zář 04, 2012 12:32 pm 
Offline

Registrován: ned říj 02, 2011 6:10 pm
Příspěvky: 1085
Bydliště: Praha
inzenyr píše:
....Pokud narazis na nejakou dobrou dusi, ktera te podaruje kefirovou hobou, tak bych se taky pridal.

Pokud se chcete dotahnout na konecnou metra b na zlicin, tak houbicky privezu

_________________
Oliver Wendel Holmes, Harvard University: pevne verim, ze kdyby cela medicina, tak jak je nyni aplikovana, mohla byt potopena na dno more, bylo by to lepsi pro lidstvo a to nejhorsi pro ryby.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Kefírová houba
PříspěvekNapsal: úte zář 04, 2012 4:09 pm 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: pon srp 22, 2011 2:03 pm
Příspěvky: 741
Bydliště: Praha 12 – Kamýk
Amy píše:
Jaj, dala jsem všechny přebytky Xeeleemu. Houbiček bylo poměrně dost...třeba se rozdělí?

Stačilo mi to tak akorát na dvě velký sklenice s pickles. Znáte http://zivotni-energie.cz/tibetska-houb ... t=1-1-51-1? Jednou už sem si přes tu stránku houbu sehnal a poměrně dlouho sem ji nabízel. Těch co ji nabízej za prachy si nevšímejte.

_________________
vše o šankaprakšaláně ● tabulka zdravých potravin: download / online / kompletní sakulova
Používejte MOZEK a nevěřte každý blbosti na Internetu!


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Kefírová houba
PříspěvekNapsal: úte zář 04, 2012 4:56 pm 
Offline

Registrován: pát črc 22, 2011 8:29 pm
Příspěvky: 627
pv33 píše:
Pokud se chcete dotahnout na konecnou metra b na zlicin, tak houbicky privezu

Jedete jeste od nekud z vetsi dalky, nebo jste blizko stanice Zlicin. Ze bych pripadne zajel primo k Vam, pokud se neozve jeste nekdo jiny.

Inzenyr


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Kefírová houba
PříspěvekNapsal: pát zář 07, 2012 10:38 am 
Offline

Registrován: pon lis 21, 2011 2:48 pm
Příspěvky: 73
Bydliště: Krnov
Možná se to tu někde píše, ale - nedá se vyrobit z kefíru z obchodu, tedy z kefírového mléka? Taky bych rád začal s domácí výrobou a pomohl tak v boji s kvasinkou ...


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Kefírová houba
PříspěvekNapsal: pon zář 10, 2012 9:33 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28400
Bydliště: Poděbrady
bombay píše:
Dúfam, že nepozabíjam všetky baktérie, keď do kefíru prihodím pár kociek ľadu a rozmixujem?

Nějaké určitě ano, ale většina přežije.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Kefírová houba
PříspěvekNapsal: pon zář 10, 2012 9:42 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28400
Bydliště: Poděbrady
inzenyr píše:
Pokud narazis na nejakou dobrou dusi, ktera te podaruje kefirovou hobou, tak bych se taky pridal.

Nejak mi ty kefirky zblbly, asi mam prilis tucne mleko a nejak jim to asi dela problem.
Dcera mi to mleko vozi z automatu a je to skoro jako smetana, jak se da na chvili do lednice, tak uz pomalu nejde vylit z lahve, tak to mozna bude ten problem.
Musim to zkusit s novou nasadou, jestli je to opravdu tim hrozne tucnym mlekem.
Inzenyr

Tou tučností to asi nebude, dlouho jsem dělal i přímo samotnou smetanu a fungovalo to také, ale houba si na ní musí zvyknout, postup jsem zde někde popisoval.


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 488 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23 ... 33  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 4 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz