Pavluša píše:
Dobrý den,
ráda bych pořídila ionizátor vody, ale i po prostudování tohoto tématu nemám příliš jasno. Vzhledem k tomu, že na Vašich stránkách máte na ionizátor reklamu a jak jsem pochopila jste měl i možnost jich vyzkoušet více, tak mi snad poradíte. Nevím, co by vzhledem k výsledkům vody (vlastní studna) bylo nejvhodnější.
Výsledky :
vodivost 365 (podle nich je toto jediné zvýšené)
dusičnany 10
Dusitany méně než 0,5
Tvrdost celková 7
Tvrdost přechodná 3
PH 6,6 (já naměřila 6,2)
Bakterie v pořádku
Prošla jsem ionizátor Eden, Miracle, Violet, cenový rozdíl značný a sama nedokážu posoudit, co a jaký má pro mě význam, na co koukat, PH je mi jasný, ale co je ORP nevím, či jaký význam má počet platinových desek. Také nevím zda by byla vhodná ještě jiná filtrace. Chci vodu používat bez jakéhokoli omezení. Já sice přidávám do šťáv, ale manžel jí vypije 2 l denně a pokud mu řeknu, že tuto vodu smí pouze v omezeném množství (jako je to u RO), tak na mě bude koukat, jak na blázna. Malá investice to zrovna není, tak bych nerada sáhla vedle.
Díky moc Pavluša
To se těžko radí, vždy je to o finančních možnostech jednotlivce a cenu tedy řešit nebudu, nicméně mě třeba u těch levnějších variant dost komplikoval život kolísavý tlak v našem potrubí, protože jedu na vlastní studnu. Pak lítalo i pH, což není dobré, nebo přístroj nefungoval vůbec, protože neměl vodu. Miracle tento problém vyřešil, protože má regulaci na průtoku vstupu a není s ním tedy problém ani při kolísání tlaku vody. Počet desek je jasný, čím větší plocha, tím rychlejší a dokonalejší rozklad vody. Další zařízení nutné není, nicméně s vodou se dá tak čarovat, že lze dokupovat věci prakticky do nekonečna, záleží co vlastně od toho chcete. Jinak jste špatně pochopila možnosti vody z RO, ta se dá pít také stále, nicméně člověk musí mít dostatečné dávky minerálů ve stravě, pak s tím není celkem žádný problém. Pokud budete používat vodu s pH cca 9, tak se dá určitě pít stále.